Roboti un mākslīgais intelekts – Sony prezentē nākotnes elektroniku izstādē Lasvegasā

Lasvegasā notiekošajā inovāciju un tehnoloģiju izstādē CES piedalās pasaules vadošās patērētāju elektronikas kompānijas, un izņēmums nav arī Sony, kas šo izstādi izmanto kā iespēju parādīt savus jaunākos produktus un vēstīt par nākotnes tendencēm, kas balstās uz robotiku un mākslīgo intelektu.

Izstādē aplūkojami jaunākie Sony produkti, piemēram, 4K OLED televizori un bezvadu troksni slāpējošās stereo austiņas, kas ļauj izbaudīt augstas kvalitātes mūziku sportošanas laikā. Izstādē Sony iepazīstinās ar jaunākajām inovācijām autobūvē, kur vizuālie sensori sekmē virzību uz pilnībā autonomas braukšanas ieviešanu sabiedrībā, kā arī ar mākslīgā intelekta un robotikas tehnoloģijām, iekļaujot nesen izziņoto izklaidējošo robotu Aibo™.

Jaunā Sony televizora 4K OLED BRAVIA® AF8 Series izlaidums ir aprīkots ar 4K HDR attēla procesoru X1™ Extreme kopā ar Sony unikālo Acoustic SurfaceTM tehnoloģiju, kurā skaņa nāk tieši no ekrāna, tam rezonējot. Šī tehnoloģija bija pieejama jau pagājušā gada populārajā A1 Series izlaidumā un tā papildina 4K OLED BRAVIA televizoru klāstu ar jaunu dizainu, kas samazina izmantojamo virsmu un sniedz daudz plašākas iespējas novietošanai telpā.

Sony laiž klajā arī trīs jaunas bezvadu sporta austiņas aktīvam mūzikas cienītājam, kurš vienmēr ir kustībā. WF-SP700N modelis ir bezvadu austiņas, kuras pirmās pasaulē ietver divas funkcijas, bez kurām treniņa laikā nav iespējams iztikt: digitālu troksni slāpējošu tehnoloģiju, kas izslēdz apkārt notiekošo haosu, lai jūs spētu koncentrēties treniņam, kā arī šļakatu drošu dizainu. Šīs austiņas atbalsta arī atzinību guvušo Sony EXTRA BASS™ tehnoloģiju, kas, apvienojumā ar skaņu slāpēšanu, mūzikai pievieno dziļāku, izteiktāku basu skanējumu. Papildu pavisam bezvadu stilam, Sony piedāvā divus standarta in-ear modeļus WI-SP600N un WI-SP500.

WF-SP700N modeļa cena būs aptuveni €200 un tas būs pieejams no 2018. gada maija.
WI-SP600N modeļa cena būs aptuveni €160 un tas būs pieejams no 2018. gada jūnija.
WI-SP500 modeļa cena būs aptuveni €90 un tas būs pieejams no 2018. gada aprīļa.

Sony Mobile izstādē prezentēs divus jaunus vidējā super-segmenta viedtālruņa modeļus. Xperia XA2 sevī apvieno 5.2-collu Full HD ekrānu ar 3,300mAh bateriju, bet Xperia XA2 Ultra modelim ir 6.0-collu Full HD ekrāns ar 3,580mAh bateriju. Abiem šiem modeļiem ir 23 MP augstas izšķirtspējas galvenā kamera un 8MP 120 grādu super-izliekta leņķa pašportreta kamera.
Sony laiž klajā arī jaunos EXTRA BASS™ bezvadu skaļruņus, kuri, pateicoties jaunajam digitālā signāla procesoram, apvienojumā ar izliektu skaļruni, rada LIVE SOUND funkciju, kas ļaus klausītājam sajusties kā mūzikas koncerta vidū. Skaļruņi veidoti tā, lai tie būtu piemēroti neparedzētām ballītes situācijām – ūdens un putekļu izturīgi (IP67 kategorija), nerūsējoši un viegli tīrāmi.
SRS-XB41 modeļa cena būs aptuveni €230, no 2018. gada aprīļa tas būs pieejams visā Eiropā melnā, baltā, tumši sarkanā un tumši zilā krāsā.
SRS-XB31 modeļa cena būs aptuveni €170un no 2018. gada aprīļa tas būs pieejams visā Eiropā melnā, divu toņu sarkanā, divu toņu zilā un divu toņu dzeltenā krāsā.
SRS-XB21 modeļa cena būs aptuveni €120/un no 2018. gada aprīļa tas būs pieejams visā Eiropā melnā, baltā, sarkanā, zilā un dzeltenā krāsā.

2016. gada jūnijā Sony paziņoja, ka vēlas radīt jaunus piedāvājumus, apvienojot savas stiprās puses audio un video tehnoloģijās un sensoros ar mākslīgo intelektu, robotiku, komunikācijām un citiem elementiem. Kopš tā laika pastāvīgi tiek attīstīti vairāki projekti šajās nozarēs. Viens no šādiem projektiem ir Aibo™ – ar mākslīgo intelektu apveltīts robot-suns, kas pirmo reizi ārpus Japānas tas tiks prezentēts tieši CES. Tāpat Sony iepazīstinās ar jaunākajām inovācijām autobūvē, kurā vizuālie sensori sekmē virzību uz pilnībā autonomas braukšanas ieviešanu.

Avots: Sony Latvija/span>