GAĻAS BUMBIŅAS AR FETAS SIERA DRUPAČĀM

Gaļas bumbiņas ar fetas siera piedevu iegūst patīkamu, viegli pikantu un vienlaicīgi smeķīgu garšas niansi. Tās pasniedz ar makaroniem un tomātu mērci, bet makaronu vietā var pasniegt kartupeļu biezputru. Bumbiņām tiek izmantota vienādās daļās jaukta liellopa un jēra gaļa, bet var izmantot arī tikai liellopa gaļu vai tikai jēra gaļu.

SASTĀVDAĻAS:
✔ 1 ķiploka daiviņa
✔ ½ sarkanais sīpols
✔ 150 g fetas siers
✔ 1 citrona rīvēta miziņa
✔ 2 timiāna zariņi
✔ 300 g liellopa gaļa
✔ 300 g jēra gaļa
✔ 100 ml rīvmaize
✔ 1 ola
✔ pēc garšas sāls
✔ pēc garšas melnie pipari
✔ eļļa (cepšanai)

MĒRCEI
✔ 50 ml olīveļļa
✔ 2 ĒK tomātu pasta
✔ 100 ml ūdens
✔ 500 g tomāti

MAKARONIEM
✔ 350 g makaroni
✔ 4 šķipsnas rīvēts Parmezāna siers (pasniegšanai)
✔ sauja bazilika lapiņas

PAGATAVOŠANA:

⏲ 1 stunda
∵ 4 porcijas

❶ Smalki sakapā ķiploku, sīpolu. Sadrupina fetas sieru, norīvē citronam miziņu, noplucina timiānam lapiņas.

❷ Bļodā sajauc gaļu ar kapātajiem sīpoliem, ķiplokiem, fetas siera drupačām, citrona miziņu, timiāna lapiņām, rīvmaizi, jēlu olu, sāli un svaigi maltiem melnajaiem pipariem. Labi izmaisa.

❸ No gaļas masas veido nelielas bumbiņas, saliek uz šķīvja, apsedz ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī uz 10 minūtēm.

❹ Gatavo mērci: dziļā pannā sakarsē eļļu, pievieno tomātu pastu un ūdeni, maisot karsē 2-3 minūtes. Pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus, un turpina karsēt mērci 5 minūtes.

❺ Pannā sakarsē eļļu un apcep gaļas bumbiņas no visām pusēm. Vāra makaronus saskaņā ar norādījumiem uz paciņas. Pasniedz ar karstu mērci un gaļas bumbiņām, pāri kaisot rīvētu Parmezāna sieru un bazilika lapiņas.

Avots: bbcgoodfood

Leave a Reply