LATVIJAS JAUNIE FOTOGRĀFI AICINĀTI PIETEIKTIES FK BALVAI

Foto – Luīze Nežberte [fragments]
Žurnāls FK sadarbībā ar “Sony” un festivālu “Rīgas Fotomēnesis” izsludina pieteikšanos FK Balvai 2017, kuras mērķis ir noskaidrot labāko Latvijas jauno fotogrāfu.

Laureāts saņems vērtīgas balvas – Sony kameru ILCE-6000 un savu darbu publikāciju žurnālos FK un Bird in Flight. Īpaša balva paredzēta arī skatītāju simpātijai portāla Delfi balsojumā, kurā piedalīsies finālistu darbi. Visi finālisti saņems FK ikgadējo izdevumu Latvijas fotogrāfija 2017.

FK Balvai aicināti pieteikties jaunie Latvijas fotogrāfi, kas ir karjeras sākumposmā. Tā ir iespēja fotogrāfiem sasniegt plašāku auditoriju gan vietējā, gan starptautiskā mērogā, kā arī saņemt ieteikumus un atbalstu radošajam darbam. Balvas uzvarētājs iegūs arī vērtīgas balvas – “Sony” kameru ILCE-6000, kā arī darbu publikāciju žurnālos FK un “Bird in Flight”. Īpašu balvu saņems arī skatītāju simpātija, kas tiks noskaidrota portāla “Delfi” balsojumā.

“Šī ir viena no retajām iespējām jaunajiem talantiem acumirklī nokļūt Latvijas un ārvalstu fotogrāfijas mediju un profesionāļu redzeslokā,” balvas ieguvumus skaidro žurnāla FK galvenais redaktors Arnis Balčus.

Pieteikšanās balvai notiek divās kārtās. Vispirms līdz 10. aprīlim jāiesūta savu darbu portfolio, no kuriem otrajai kārtai tiks atlasīti 10 dalībnieki, kuri savus darbus prezentēs žūrijai un publikai 9. maijā koprades telpā “The Mill”.

FK Balva norisinās jau trešo gadu, 2015. gadā to ieguva Viktorija Eksta, bet pērn – Luīze Nežberte, kuras darbi tiks publicēti šīgada izdevumā “Latvijas fotogrāfija 2017”. FK Balva ir viens no festivāla “Rīgas Fotomēnesis 2017” notikumiem.

FK Balva 2017

FK sadarbībā ar Sony un Rīgas Fotomēnesi izziņo pieteikšanos konkursam FK Balva 2017! Šī ir unikāla iespēja Latvijas jaunajiem fotogrāfiem prezentēt savas fotogrāfijas plašākai auditorijai, saņemt kritiku un ieteikumus no starptautiskas žūrijas, kā arī iegūt publicitāti Latvijā un ārzemēs. Laureāts saņems vērtīgas balvas – Sony kameru ILCE-6000 un savu darbu publikāciju žurnālos FK un Bird in Flight. Īpaša balva paredzēta arī skatītāju simpātijai portāla Delfi balsojumā, kurā piedalīsies finālistu darbi. Visi finālisti saņems FK ikgadējo izdevumu Latvijas fotogrāfija 2017.

Kā katru gadu, FK Balvas ieguvējs tiks noteikts pēc 10 atlasē izvirzītu autoru darbu publiskām prezentācijām, kas notiks 9. maijā plkst.18:00 koprades telpā The Mill. Finālistus vērtēs starptautiska žūrija – žurnāla Bird in Flight fotoredakore Olga Osipova no Krievijas, žurnāla The Calvert Journal redaktore un žurnāliste Liza Premjaka no Anglijas, žurnāla FK galvenais redaktors un festivāla Rīgas Fotomēnesis 2017 vadītājs Arnis Balčus.

Dalība FK Balvai ir bez maksas, un tā risināsies divās kārtās:

1) Uz epastu konkurss@fotokvartals.lv jāiesūta savs portfolio, ar kuru vēlaties pieteikties konkursā. Fotogrāfiju skaits – 10–20, JPG, garākā mala – 1500 px. Ar to saprotam vienu vai divas fotogrāfiju sērijas par vienotu tēmu, nevis vienkārši labāko darbu izlasi. Pieteikumā jāiekļauj arī šāda informācija: vārds, uzvārds, dzimšanas gads, īss radošās biogrāfijas apraksts vai CV, mājaslapas adrese (ja tāda ir), mobilā tālruņa numurs, kā arī iesūtītās fotosērijas (vai vairāku) nosaukums un izgatavošanas gads. Iesūtīšanas termiņš – 2017. gada 10. aprīlis, plkst. 23:59. No iesūtītajām sērijām FK komanda izvēlēsies 10 dalībniekus finālam jeb otrai kārtai un katram par to paziņos personīgi līdz aprīļa beigām.
2) Otrā kārta norisināsies publisko prezentāciju veidā 9. maijā plkst. 18:00 koprades telpā The Mill. Katra finālista prezentācijas laiks – ne vairāk kā 10 minūtes, tās ietvaros autors dosies auditorijas priekšā, īsumā iepazīstinās ar saviem darbiem, to ideju un kontekstu, kamēr fonā uz ekrāna tiks projicētas autora fotogrāfijas. Pēc prezentācijas žūrijas locekļi izteiks komentārus par redzēto, jautājumus autoriem varēs uzdot arī skatītāji. Pasākuma noslēgumā tiks noteikts uzvarētājs.
FK Balva norisinās Rīgas Fotomēneša 2017. gada programmas ietvaros, to atbalsta Sony un The Mill.

Sony ILCE-6000
Sony ILCE-6000

Noteikumi:

1. dalība FK Balvas konkursā un pasākumā ir bez maksas;
2. konkursā var piedalīties ikviens jaunais Latvijas fotogrāfs. Lai gan “jaunā autora” jēdziens ir plaši interpretējams, pieteikties FK Balvai aicinām fotogrāfus, kas ir savas karjeras sākuma posmā. Ar to domājam tos, kuriem nav vēl bijusi iespēja piedalīties nozīmīgās, profesionāli kūrētās izstādēs, kas nav iepriekš uzvarējuši starptautiski atzītos fotogrāfijas konkursos. Vecuma ierobežojuma nav. Dalībniekiem ir jābūt vismaz viduvējām angļu valodas zināšanām. Prezentāciju laikā dalībnieki var runāt latviešu un/vai angļu valodā;

3. dalībniekiem ir jāiesūta viena vai divas fotogrāfiju sērijas. Ar sēriju saprotam vairākas fotogrāfijas par vienotu tēmu. Fotogrāfiju sērijas var būt tapšanas stadijā vai jau pabeigtas, taču darbiem jābūt tapušiem pēdējo piecu gadu laikā. Darbs var būt arī multimediju rakstura;

4. fotogrāfijas var būt iegūtas ar jebkuru fotogrāfiska attēla iegūšanas tehniku, kā arī drīkst būt digitāli vai analogi manipulētas, veidotas kā kolāžas vai citi veida eksperimenti. Iesniegtie attēli nedrīkst saturēt ūdenszīmes, piemēram, sānos uzrakstītu autora vārdu vai darba nosaukumu;

5. iesūtītām fotogrāfijām jāatbilst šādiem parametriem – JPG, garākā mala 1500 px, RGB, viena faila izmērs nedrīkst pārsniegt 1,5 MB. Attēli jānosauc – vārds_uzvārds_kārtas numurs, piemēram, “juris_briedis_01.jpg”. Kopējais iesūtīto fotogrāfiju minimālais skaits – 10, maksimālais – 20;

6. pieteikums ir jāiesūta uz adresi konkurss@fotokvartals.lv līdz 2017. gada 10. aprīlim pulksten 23:59. Ja kopējais fotogrāfiju izmērs pārsniedz 20 MB, tad failu iesūtīšanai jāizmanto wetransfer.com;

7. pieteikumi, kas iesūtīti pēc termiņa beigām vai neatbilst minētajiem parametriem, netiks ņemti vērā;

8. dalībnieks, kas ir iesūtījis darbus konkursā, personīgi piedalās FK Balvas pasākumā gadījumā, ja viņš ir iekļuvis finālistu vidū;

9. FK Balvas fināls norisināsies 2017. gada 9. maijā no plkst. 18:00 līdz 21:00 koprades telpā The Mill (Brīvības 33) un to varēs apmeklēt jebkurš interesents;

10. iesūtot darbus konkursam, dalībnieks piekrīt, ka FK un trešās personas bez maksas drīkst šos darbus izmantot FK Balvas reklamēšanā un ar balvu saistītajos publicitātes materiālos.

Neskaidrību vai jautājumu gadījumā lūdzam rakstīt: konkurss@fotokvartals.lv

2015. gada FK Balvas ieguvēja bija Viktorija Eksta, 2016. gadā – Luīze Nežberte.

Avots: delfi.lv

Leave a Reply