FOTO IZSTĀDE 365 MIRKĻI

FOTO IZSTĀDE 365 MIRKĻI30. novembrī Rīgas Stradiņa universitātē tika atklāta fotogrāfa Jāņa Romanovska izstāde “365 mirkļi”, kurā redzamās fotogrāfijas tapušas šī gada garumā dažādos laikapstākļos iemūžinot Tautas deju ansambļa “Ačkups” dejotaju.

Senas latviešu tautas dejas vārdā nosauktais Rīgas Stradiņa universitātes Tautas deju ansamblis “Ačkups” šogad svin 65. jubilejas sezonu. Tai par godu gada garumā tika veidots 2017.gada kalendārs “365 mirkļi”, kurā iemūžināti četrdesmit seši dejotāji. Izstādē apskatāmas divpadsmit fotogrāfijas, kas tapušas šī projekta laikā.
Mēs vēsturi veidojam šodien, tāpēc iemūžinājām 21.gadsimta dejotājus latviešu tautastērpos dažādās Latvijas vietās. Ideja radusies, iedvesmojoties no daudzveidīgās dabas, krāšņajiem un bagātīgajiem tautastērpiem un latviešu mitoloģijas. Fotogrāfijas ir interpretācija par dabas, tautastērpa un cilvēka mijiedarbību, izjūtot, ka esam mantojuma sargātāji un turpinātāji.
Izstādes autori ir TDA “Ačkups” dejotāji – radošā projekta vadītāja Zane Apsīte un radošie asistenti Krista Nītiņa un Mārtiņš Stepanovičs Izstāde tapusi ciešā sadarbībā ar tautas deju fotogrāfu Jāni Romanovski, kurš pēdējos gados savos projektos iemūžinājis daudzus dejotājus kā arī Dziesmu un deju svētkus. Izstāde apskatāma Rīgas Stradiņa universitātes foajē no 30.novembra līdz 9.decembrim.[WRG id=3517]

Avots: facebook.com /gribuvasaru

Leave a Reply