APARĀTPROGRAMMATŪRAS ATJAUNINĀJUMS


Amsterdama, Nīderlande, 2016.gada 23.jūnijā: Nikon ir laidis klajā jaunu aparātprogrammatūras atjauninājumu, C: versija 1.10, kas paplašina kompānijas flagmaņa pilna kadra matricas kameras D5 funkciju iespējas. Nodrošinot 4 galvenos uzlabojumus, aparātprogrammatūra ievērojami palielinājusi kameras fotografēšanas spējas. Uzlabojumi nodrošina palielinātu video ieraksta laiku, tajā skaitā 4K UHD formāta video, paralēli pievienojot trīs ērtas funkcijas, to skaitā uzplaiksnījumu mazināšanu fotografēšanai. Bez šīm četrām lielajām izmaiņām aparātprogrammatūrai ir pievienoti arī papildus atjauninājumi*.

Video ierakstīšana

Uzņemt video ar Nikon D5 kameru tagad ir iespējams līdz pat 29 minūšu un 59 sekunžu garumā, neatkarīgi no kadra malu proporcijām, to skaita un video kvalitātes, kas iekļauj arī filmēšanu 4K UHD (3840×2160 pikseļu izšķirtspējā). Iepriekš augstākajā 4K UHD kvalitātei filmēšanas laiks bija ierobežots līdz 3 minūtēm. Video tiek ierakstīts līdz pat 8 failiem, kur katrs ir līdz 4Gb smagumā.

D5 arīdzan nodrošina elektronisku vibrāciju samazināšanas (VR) funkciju video ierakstīšanai, izmantojot FX un DX video attēla lauku*2 (HD un Full HD*3 video ieraksta kvalitātei). Šī funkcija samazina kameras trīcēšanu horizontālā, vertikālā un rotējošos virzienos (centrējoties pēc objektīva), un ļauj ērtāk filmēt bez dažādiem stabilizatoriem, piemēram, statīva vai brīžos, kad pieejamais laiks vai vieta ierobežo darbu ar tiem. Apvienojumā ar NIKKOR optisko VR tehnoloģiju, uzlabojums ir acīm redzams.
[WRG id=2333]
Fotografēšana

Lai samazinātu ekspozīcijas variācijas, D5 kamera fotografēšanas mērķim*4 tagad sevī ietver ņirbēšanas samazināšanas funkciju. Ar iespējotu funkciju kamera uztver maksimālo spilgtumu un automātiski nedaudz novirza slēdža darbības brīdi, lai sasniegtu stabilu ekspozīciju un krāsu attēlošanu.

Dinamiskais autofokuss, lietojot informāciju no punktiem tuvākajā apkārtnē*5, ļauj salabāt fokusu uz objektu, pat ja tas uz īsu brīdi pamet fiksēto fokusa punktu. Bez jau esošās 25, 72 un 153 fokusu punktu izvēles D5 kamera tagad nodrošina dinamisko 9-punktu autofokusu, kas ir efektīvs, ja vēlaties nodrošināt fokusu vēl mazākām kustīga objekta daļām.

Jaunā aparātprogrammatūra pieejama lejupielādei no 2016.gada 23.jūnija. To bez maksas var lejupielādēt interneta vietnē:

* Sīkāku informāciju par papildus atjauninājumiem lasiet aparātprogrammatūras bezmaksas lejupielādes lapā (Nikon Download Center).

*2 Attēla lauks būs nedaudz mazāks.

*3 Nav pieejams ar 1920×1080 apgriešanas uzstādījumiem

*4 Fotografējot ar skatu meklētāju (izņemot, kad tiek fotografēt ar augšup pavērstu spoguli).

*5 Dinamiskajam autofokusam ar 9, 25 vai 72 punktiem reāli pielietotais fokusa punktu skaits var būt mazāks atkarībā no primāri izvēlētā fokusa punkta.

Ziņas tapušas sadarbībā ar fotografet.lv

Leave a Reply