“Apple” apsver iespēju samazināt “iPhone” cenas

“Apple” apsver iespēju samazināt “iPhone” cenas
Foto: nsk.aif.ru

Lai uzlabotu savus pārdošanas rādītājus, ASV tehnoloģiju gigants “Apple” varētu samazināt viedtālruņu “iPhone” cenas. Tiesa, tas gan varētu notikt vietās, kur pārdošanas rezultāti ir vājākie, vēsta BBC.

No “iPhone” gūtie ienākumi 2018. gada pēdējā ceturksnī kritās par 15%, bet kopējie pārdošanas rādītāji kompānijai bija par 5% vājāki nekā gadu iepriekš.

Lai arī sākotnēji “Apple” finansiālo rādītāju kritumā vainoja ekonomisko situāciju Ķīnā, tagad “Apple” vadītājs Tims Kuks atzinis, ka patērētājus, iespējams, atbaida ierīču augstās cenas.

Viņš norādīja, ka spēcīgs dolāra kurss padara “Apple” produktus dārgākus, taču tas ietekmē arī pārdošanas rādītājus. Tieši tāpēc kompānijā tiek lemts par iespēju samazināt “iPhone” cenas, lai padarītu telefonus pieejamākus plašākam patērētāju lokam.

“Janvārī atsevišķās vietās dažiem produktiem esam samazinājuši cenas, lai patērētāji nejustu starpību, ko izraisa valūtu svārstības,” sacīja Kuks.

Tomēr “Apple” joprojām saskaras ar vairākiem izaicinājumiem, piemēram, arvien vairāk pieaugošo konkurentu tirgus daļu visā pasaulē. Tāpat arī kompānijas akciju vērtība piedzīvojusi ievērojamu kritumu, kādēļ uzņēmumam jādomā, kā atgūt iepriekš zaudēto.

Uzņēmums paziņoja, ka iepriekšējā ceturksnī tas strādājis ar 20 miljardu dolāru (17,5 miljardu eiro) tīro peļņu, un tas ir par mazāk nekā 1% vairāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada.

Avots: bbc.com