Jelgavas jaunuzceltajā CSDD 22. septembrī notiks Tehniskās apskates nakts.

Jelgavas jaunuzceltajā CSDD 22. septembrī notiks Tehniskās apskates nakts.Pārbaudi savu auto bez maksas un iesaki to draugiem!

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) organizētā “Tehniskās apskates nakts” šogad notiks Daugavpilī, Liepājā, Rīgā un Jelgavā.

“Tehniskās apskates nakts” Daugavpilī norisināsies 11.augustā, Liepājā – 18.augustā, Rīgā – 26.augustā, savukārt noslēgsies 22.septembrī Jelgavas jaunuzceltajā tehniskās apskates stacijā.

Auto īpašniekiem tiks piedāvāta iespēja bez maksas veikt auto diagnostiku, lai pārliecinātos par sava spēkrata drošību. Ja klients vēlēsies, varēs veikt arī sava auto tehnisko apskati, pirms tam veicot nepieciešamos maksājumus.

Saskaņā ar CSDD maijā veikto aptauju lielākā daļa jeb 84% aptaujāto Latvijas autovadītāju ir dzirdējuši par pasākumu “Tehniskās apskates naktis”. 7% no tiem šo iespēju ir izmantojuši un viņi pasākumu vērtē pozitīvi, proti, kā ļoti noderīgu, jo var bez maksas saņemt objektīvu vērtējumu par sava auto tehnisko stāvokli. CSDD aptauja, kas veikta sadarbībā ar tirgus un sociālo pētījumu aģentūru “Latvijas fakti”, norisinājās no šī gada 11. līdz 21.maijam. Kopumā tajā piedalījās 1017 autovadītāji no visas Latvijas vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

“Pasākuma mērķis ir mudināt autobraucējus piedalīties ceļu satiksmē ar drošiem un tehniskā kārtībā esošiem transportlīdzekļiem. Vēlamies šoferus rosināt mainīt attieksmi, jo ir svarīgi par auto rūpēties ikdienā,” uzsver CSDD Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcijas priekšnieks Jānis Liepiņš.

Sešu gadu laikā tehniskās apskates naktīs ir pārbaudīti vairāk nekā 8600 automobiļi, savukārt 2017.gadā Rīgā tika uzstādīts “Tehniskās apskates nakts” apmeklētības rekords, desmit stundās pārbaudot 1357 auto. Iepriekš pasākums norisinājies 11 Latvijas pilsētās, aptverot visus valsts reģionus.

Aicinot šoferus pievērst uzmanību auto tehniskajam stāvoklim un tā nozīmei ceļu satiksmes drošībā ikdienā, augustā turpināsies arī CSDD uzsāktā kampaņa “Mēs par drošu auto!”.

Avots: LETA