VIDEO: Ar profesionālu spēlētāju dalību Rīgā atklāta Baltijā pirmā eSporta līga

Tehnoloģiju un izklaides uzņēmums Lattelecom un viena no vadošajām eSporta organizācijām Baltijā GOEXANIMO ir apvienojuši spēkus un izveidojuši Baltijas eSporta līgu (BESL PRO), kas ir pirmais šāda līmeņa eSporta pasākums reģionā. Pirmajā sezonā komandas, kas dalībai līgā var pieteikties līdz 4. februārim, sacentīsies divās pasaulē un Baltijā populārākajās disciplīnās: League of Legends un Counter-Strike: Global Offensive.

BESL PRO mērķis ir sniegt iespēju Latvijas, Lietuvas un Igaunijas talantīgākajiem spēlētājiem sevi pierādīt jaunā konkurences līmenī, pašiem labākajiem pavērt ceļu uz vēl augstākām līgām un Latvijai kļūt par Baltijas eSporta centru. Pirmā sezonas spēle norisināsies 27. februārī, kad katrā disciplīnā sacentīsies 10 komandas, pretendējot uz 10 500 eiro vērtu balvu fondu. Sezonas fināls un EXPO, kur labākās komandas plecu pie pleca sacentīsies skatītāju tūkstošu priekšā, notiks šī gada 26.-27. maijā Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala.

https://www.youtube.com/watch?v=lKpUypzV4p4
Video: The grianD

“Piedāvājot savu televīzijas saturu, Lattelecom ir kļuvis par izklaides kompāniju, ierasto televīziju un internetu papildinot arī eSporta līgu, kas mums ir jauns un aizraujošs attīstības virziens. eSports pamazām ir izveidojies par pasaules līmeņa sensāciju, kas ne tikai liek apgūt spēles tehniku, bet arī attīsta loģiku, stratēģisko domāšanu, sadarbības prasmes komandas darbam, kā arī liek meklēt arvien jaunus konceptuālos risinājumus. Profesionālo spēlētāju reakcijas laiks ir neticams – viņi veic pat vairāk nekā 300 darbības minūtē, paralēli domājot par kopējo stratēģiju un komandas biedru aktivitātēm,“ skaidro Lattelecom valdes loceklis un galvenais tehnoloģiju direktors Uldis Tatarčuks.

GOEXANIMO izpilddirektors Jānis Dzērve: “Mēs vēlamies izveidot kvalitatīvu eSporta līgas infrastruktūru, kas palīdzēs spēlētājiem, kuriem datorspēles ir ne tikai hobijs, bet arī sacensība, sasniegt savus ambiciozos mērķus un pierādīt sevi plašākai auditorijai. Vēlamies arī parādīt citiem, ka spēlētāji ir daļa no sabiedrības – arī mēs mācāmies, strādājam, veidojam ģimenes, brīvajā laikā sportojam un visādi citādi darām tieši tikpat un varbūt pat vēl vairāk.”

Pirmajā gadā BESL PRO sacensību kalendārā plānoti trīs tiešsaistes turnīru cikli jeb sezonas ar katras sezonas EXPO finālu. EXPO pasākumi mainīs lokācijas vietu, ik sezonu noslēdzot savā Baltijas valstī.

Daudzviet pasaulē eSports piepilda sporta arēnas ar cilvēku tūkstošiem, un vēl miljoniem fanu spēlēm seko līdzi internetā un tiešraidēs. Arī Baltijas valstis ir mājas aktīvai datorspēļu entuziastu kopienai, kas ik nedēļu savā starpā aizvada cīņas pašu organizētos turnīros un spēlēs. Baltijas valstīs ir apmēram pus miljons aktīvu spēlētāju, savukārt populārākās spēles Counter Strike: Global Offensive ar 215 000 dalībniekiem un League of Legends ar 180 000 dalībniekiem.

eSports ir fenomens, kas ir kļuvis par pasaules mēroga sensāciju, ko apsver iekļaut 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu programmā, un pat tādi pasaulē pazīstami tradicionālo sporta veidu klubi kā Paris St. Germain, Manchester City vai NBA klubs Filadelfijas 76ers ir dibinājuši savas profesionālās eSporta komandas.

Komandu reģistrēšanās un vairāk informācijas par BESL PRO: besl.pro.

Avots: Preses relīze