Fantastiskā zemūdens alu pasaule zem Budapeštas

Fantastiskā zemūdens alu pasaule zem BudapeštasLai gan tiek uzskatīts, ka 100 metru dziļās un trīs kilometrus garās Molnar Janos alas guļ neskartas, tikai daži ir redzējuši iespaidīgo «šovu», ko tās sniedz.

Veidojušās no tektonisko plātņu kustībām, pazemes «ejas» stiepjas zem Ungārijas galvaspilsētas Budapeštas.



Fotogrāfs Tobiass Frīdrihs no Vīsbādenes Vācijā apmeklēja šo vietu pagājušajā gadā, bet tagad dalās ar attēliem, kas parāda iespaidīgos veidojumus zem mājām, katedrāles akmeni un citus objektus.

Godalgotais zemūdens fotogrāfs uzskata to par vienu no labākajām niršanas vietām Eiropā.

«Budapeštā ir viena no lielākajām alu sistēmām zem pilsētas,» stāsta fotogrāfs, piebilstot, ka ir pavisam dīvaini braukt caur lielu pilsētu un beigu beigās «ienirt» tajā. Viņš arī norāda, ka pārsteidzoša ir siltā ūdens temperatūra alās, jo parasti ūdens alās mēdz būt ļoti auksts. Zemūdens alās ūdens temperatūra ir 28 grādi pēc Celsija.

  
  

Alā sastopamās kolonnas norāda uz to izcelsmi un vēsturi. Tikai vienai niršanas kompānijai ir valdības atļauja veikt nirēju ekskursijas šajā iespaidīgajā vietā.

Ieeja alās atrodas pie Lukaza termālajiem baseiniem, bet nekas pie ieejas neliecina par to, ka šeit atrodas viena no neticamākajām niršanas vietām Eiropā, stāsta fotogrāfs.



Avots: catersnews.com