Vairāk par 50 asprātīgiem tostiem, kuri Vecgada vakara/Jaungada svinībās grasās iedzert

Gatavojoties Jaunā gada sagaidīšanas svinībām, apkopojām interesantus un asprātīgus tostus. Sagatavojies jau laikus!

Foto: sibbach.com

PRIEKĀ:

❄ 366 priecīgus rītus un romantiskus vakarus! 52 daudzsološas nedēļas! 12 pārvērtību pilnus mēnešus! 4 lieliskus gadalaikus Jaunajā Gadā!

❄ Lai uzzinātu, cik liela nozīme ir vienam gadam, pajautā to studentam, kurš izkritis gala eksāmenā. Ja gribi zināt, cik vērtīgs ir viens mēnesis, pajautā to māmiņai, kurai priekšlaikus ir piedzimis bērns. Lai zinātu, cik vērtīga ir viena nedēļa, pajautā to nedēļas laikraksta izdevējam. Lai uzzinātu, cik vērtīga ir viena stunda, pajautā tiem, kas iemīlējušies un gaida, lai viens otru ieraudzītu. Lai uzzinātu, cik vērtīga ir viena minūte, pajautā to kādam, kurš nokavējis vilcienu, lidmašīnu vai autobusu. Lai uzzinātu vienas sekundes vērtību, pajautā to kādam, kurš izdzīvojis nelaimes gadījumā. Lai uzzinātu milisekundes vērtību, pajautā to kādam, kurš olimpiādē ieguvis sudraba medaļu. Lai nākamajā gadā mums ir pietiekami laika!

❄ Pirmais tosts: «Uz redzēšanos! Skaidrā jūs vairāk mani šodien neredzēsiet!»

❄ Nauda bija un būs. Bet tās nekad nav. Nu tad pacelsim glāzes un iedzersim par tagadni!

❄ Vīns, kuru mēs dzeram, paplašina asinsvadus, paceļ garastāvokli un izkrāšņo dzīvi. Atkal vienam manam paziņam ārsts aizliedza dzert alkoholu. Pie tam – 3 reiz dienā viņam bija jādzer piens. Ilgi paziņa neizturēja. Viņa vārdi: «Tagad es saprotu, kādēļ zīdaiņi visu laiku īd un raud.» Nenovedīsim sevi līdz tam un iedzersim!

❄ Iedzersim par to, lai mēs būtu kā putni — vienmēr ķirsī.

❄ Tēvs teica dēlam: nekad neslīcini savas bēdas alkoholā, tās prot peldēt. Tad iedzersim par labiem padomiem!

❄ Divi karavīru tosti: garais — nu tad…; īsais — nu…

❄ Pacelsim glāzi, turot to kreisajā rokā, lai ar labo gāztu ikvienam, kas to gribētu atņemt!

❄ Austrumu gudrais saka: «Kad no tava pagraba būs izdzerta pēdējā vīna lāse, tikai tad tu uzzināsi īsto draugu skaitu.» Tad nu izdzersim visu, kas vēl palicis, un pēc tam saskaitīsim, cik mūsu ir palicis.

❄ Ja pēc ballītes pāri ir palicis alkohols, tas nozīmē, ka kolektīvā ir problēmas. Pacelsim glāzes par to, lai mūsu kolektīvā nebūtu problēmu!

❄ Cilvēks ierodas šajā pasaulē no nekurienes uz aiziet uz nekurieni. Tas ir pietiekams iemesls, lai starp diviem tik svarīgiem notikumiem mēs šeit sanāktu un iedzertu.

❄ Šņabis ir karavīru ienaidnieks, taču īsti varoņi no ienaidniekiem nebaidās! Nu tad par mums, varoņi!

❄ Lai Dievs dod, ka nav pēdējā…

❄ Viena galva labi, bet… uz paģirām labāk, ka viņas nebūtu. Iedzersim par labu otro rītu!

❄ Pacelsim glāzes par tiem labajiem ļaudīm, kas rīt no rīta izvilks mūs no pagaldes!

❄ Gāja reiz ēzelis pa tuksnesi. Dienu gāja, divas dienas, nedēļu… Karsts, saule cepina, dzert gribas… Pēkšņi ēzelis ieraudzīja divas mucas: vienu ar ūdeni, otru — ar šņabi. Kā jūs domājat, no kuras mucas ēzelis dzēra? Protams, ūdeni. Nu tad nebūsim ēzeļi un iedzersim šņabi!

❄ Dzersim ar mēru… un ar prezidentu.

❄ Reiz kāds gudrais teica: iedzersim par šo dienu! Bet viņš nepateica, par kuru, tāpēc dzersim katru dienu, lai neizlaistu īsto!!!

❄ Tiem, kas vēl nav pamanījuši, latviešiem ir četri tosti: īsais — «Nu!», garais — «Nu tad!», pavisam garais — «Nu tad nu!», supergarais — «Nu tad par to pašu!»

❄ Sivēntiņš prasa pārdevējam: «Speķis ir?» — «Ir.» Sivēntiņš izvelk automātu un saka: «Asinis pret asinīm!» Nu tad iedzersim par veģetāriešiem!

❄ Augšā, lejā, priekšā, iekšā.

❄ Zāļu neatliekama sastāvdaļa ir spirts. Nu tad sāksim ārstēties!

❄ Un atkal nav neviena iemesla, lai neiedzertu… Priekā!

❄ Vieniem dzīve sākas pēc četrdesmit, citiem — pēc simt gramiem! Iedzersim par pirmajiem!

❄ Sausu zāli dedzināt nedrīkst, bet slapja — nedeg. Iedzersim par sērkociņiem!

❄ Savādi gan! Jo vairāk es dzeru, jo vairāk man trīc rokas. Jo vairāk man trīc rokas, jo vairāk es izlaistu dzeramo. Jo vairāk es izlaistu, jo mazāk es dzeru. Tātad — jo vairāk es dzeru, jo mazāk es izdzeru. Tad pacelsim glāzes par dzelžainu loģiku!

❄ Viens gudrais teica: «Nekas tā nesaīsina mūsu mūžu… kā attālums starp tostiem.» Tad iedzersim par to, lai mēs dzīvotu ilgāk!

❄ Visīsākais tosts: Čao!

❄ Nu tad… (10 sekundes klusuma)… iedzersim!!!

❄ Iedzersim par to, lai mūsu nākotnes sliktākā diena nebūtu sliktāka par pagātnes labāko dienu!

❄ Lai mūsu bērniem bagāti vecāki! Labāk ir tērēt naudu tā it kā nebūtu rītdienas, nekā pavadīt šo vakaru tā it kā nebūtu naudas!

❄ Iedzersim par to, lai Jūsu klātbūtne būtu neaizstājama, bet Jūsu prombūtne – pamanāma!

❄ Pati pirmā sieviete bija Ieva. Pati skaistākā sieviete – Kleopatra. Pati gudrākā sieviete – Žorža Sanda. Vīrieši, aizmirstiet to! Pati pirmā, pati skaistākā un pati gudrākā sieviete atrodas jums blakus. Pacelsim glāzes par sievietēm mums blakus!

❄ Reiz mežā zaķis sastapa vilku. Vilks sacīja: «Ja atminēsi manu mīklu, tad es tevi atlaidīšu, bet ja neatminēsi, tad es tevi apēdīšu». Zaķis, daudz nedomādams, iekrāva vilkam pa muti un aizbēga. Iedzersim par to, lai arī mēs grūtos brīžos spētu domāt loģiski

❄ Ir vēlēšanās nopirkt mašīnu, bet nav iespēju. Ir iespēja nopirkt kazu, bet nav vēlēšanās. Tad iedzersim par to, lai mūsu iespējas sakristu ar vēlmēm!

❄ Ja Jūs braucat ar auto un atskan būkšķis, tad izkāpiet no tā un apskatiet bamperus. Ja salocījies priekšējais — būs izdevumi. Ja salocījies pakaļējais — būs ienākumi. Iedzersim par to, lai ienākumu ir vairāk nekā izdevumu!

❄ Nu tā, mīļie viesi! Ar Dievu, skaidrais prāts!

❄ Nevēlos vēlēt klišejas un banālas frāzes, tāpēc iedzersim par daudzpunktiem… To vietā katrs var izdomāt kaut ko savu..

❄ Dalīts prieks — dubults prieks, dalīta bēda — pusbēda. Par jums, mani draugi! Par tiem, kuri ir kopā gan priekos, gan bēdās!

❄ Es dzeru tikai pirmdienās, piektdienās un svētku dienās, tāpēc iedzersim par to, lai varētu iedzert katru dienu..

❄ Vai ziniet, ar ko pasaka atšķiras no īstenības? Pasakā jauneklis apprecas ar vardi, kura izrādās princese. Īstenībā notiek otrādi. Pacelsim glāzes par to, lai nākamais gads būtu kā pasaka!

❄ UZMANĪBU: Izglāb draugu, neļauj braukt dzērumā, piedzirdi līdz galam!

❄ Ēzelītis bada nāvē nomiris guļ pie upes un siena kaudzes. Viņš nomira, jo nevarēja izvēlēties, ko vispirms — padzerties vai paēst. Tad nu iedzersim par to, lai mēs nebūtu ēzeļi.

❄ Jauka diena, svaigs gaiss, fantastisks skats pāri sniegotām kalnu galotnēm. Aitas un auni mierīgi plūc zāli. Suns guļ. Gans bauda savas mīļotās glāstus. Pēkšņi zvana mobilais telefons. Iedzersim par to, lai turpmāk neviens auns netraucētu mūsu svētlaimi.

❄ Kādā Rakstnieku savienības pasākumā viens rakstnieks, liels iedzert mīlētājs, jautā citam: Ko Tu, draugs, neko neiedzer? Redzi, – atbild tas, — dzert tev līdzās ir tas pats, kas spēlēt vijoli Paganini klātbūtnē. Ņemot vērā, ka mūsu klātbūtnē nav neviena tik liela alkohola cienītāja, varam iedzert nekautrējoties!

❄ Necenties ar mašīnu braukt ātrāk, nekā lido tavs sargeņģelis. Pacelsim glāzes par to, lai mēs vienmēr ievērotu kustības drošību!

❄ Nebaidies nākamajā gadā ķerties pie darba, kuru neproti. Atceries — Noasa šķirstu uztaisīja amatieri. Profesionāļi uzbūvēja Titāniku.

❄ Dvēsele sāp! Sāksi ārstēt — sāks sāpēt aknas. Iedzersim par to, lai zinātu mēra sajūtu!

❄ Darbs aizdzen skumjas, bet darba alga atkal tās rada! Pacelsim glāzes par to, lai mēs nekad neskumtu!

❄ Pacelsim glāzes par to, lai mums nākamgad uzbruktu daudz, daudz naudas un mēs nespētu no tās atkauties!

❄ Dzīve ir īsa kā telegramma. Īsa un pilna ar kļūdām. Iedzersim par to, lai mēs mazāk kļūdītos!