Tiešsaistes kameras Rīgā

Audēju iela

Vispopulārāka Vecrīgas iela – Audēju iela. Pirmsākumos zināma kā Bebru iela, tad pārdēvēta par Vēveru ielu, plaši pazīstamā Audēju iela Vecrīgā pirmo reizi rakstos minēta ir 1932. gadā. Audēju iela, ko jūs redzat tiešsaitē, sākotnējais nosaukums, kuru gandrīz neviens nezina, ir cēlies no teiciena: “iela otrpus Bebru gātei”.

Audēju iela zināma jau gandrīz 100 gadus kopš pagājušā gadsimta divdesmito gadu sākuma. Kopš pēdējās nosaukuma maiņas tā ir saglabājusi Audēju ielas nosaukumu, iegūstot popularitāti vietējo iedzīvotāju un pilsētas viesu vidū. Daudzi teiktu, ka šī ir Vecrīgas galvenā iela.

Tā vijas cauri Vecrīgai no Akmens tilta līdz nelielajam skvēram pie Latvijas Nacionālās operas. Cauru gadu šī mazā ieliņa ir pilna ar vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem no visas pasaules.

Audēju ielas galā, netālu no Latvijas Nacionālās operas sev vietu radis ir viens no vecākajiem universālveikaliem Rīgā – “Galerija Rīga”, kuru var redzēt video kreisā pusē. Pēc tā rekonstrukcijas tas ir kļuvis par vienu no populārākajām apmeklējuma vietām Audēju ielā. Bet tas ir tikai viena no daudzajām vietām, ko vērts apmeklēt un apskatīt uz šīs ielas.



Dalies: