Urbix izlaiž mūzikas video klipu dziesmai “Mirdzot šķēpiem”

Urbix izlaiž mūzikas video klipu dziesmai “Mirdzot šķēpiem”
Foto: Publicitātes foto

Valsts svētkos grupa “Urbix” prezentējusi savu jauno video klipu dziesmai “Mirdzot šķēpiem” no albuma “Laika dzeloņdrātīs”.



“Mirdzot šķēpiem” ir viena no vispopulārākajām latviešu strēlnieku dziesmām, kas izpildīta dažādās versijās, bet roka aranžijā gan pirmo reizi. Tās iespaidīgais video tika filmēts Ziemassvētku kauju piemiņas vietā, grupai un iesaistītajiem aktieriem sniedzot īpaši autentisku sajūtu par vēsturē piedzīvotajām cīņām, cilvēka gara pārbaudījumiem un drosmi. “Mēs stāvam te šodien brīvi, bet cik daudz likteņu ir bijis jālauž, lai šo zemi sauktu par mājām?!

Cīņu par brīvību izjūtam arī šodien. Vai tā būs cīņa ar ienaidnieku, vai izcīnīta uzvara savā sirdī?” par klipa idejas tapšanu stāsta režisors, operators un klipa veidotājs Jēkabs Vilkārsis. Savukārt grupas bundzinieks Juris Šenbergs saka: “Mūsu valsts dibināšana ir kā uzsākta stafete, kas atkārtoti tika nodota 1990. gada 4. maijā, un nu mēs katrs esam tās turpinātāji. Tās pamatā ir atbildība par savu ģimeni, savu bērnu nākotni, kas summējas atbildībā par valsts nākotni.”



Dalies: