Video/Foto: Jelgavā top jauns tirgus

Video/Foto: Jelgavā top jauns tirgus
Foto: “900 sekundes”

Sākusies pamatu ielikšana Jelgavas jaunajam tirgum. Tas tiek būvēts cilvēkiem pieejamākā vietā – tieši pie dzelzceļa stacijas. Apkārtnes lauksaimnieki ir noskaņoti pozitīvi, jo līdzšinējais tirgus savu laiku ir nokalpojis.



Jaunā tirgus būvlaukumā darbi notiek jau vairākus mēnešus. Tagadējais jeb nu jau vecais Jelgavas tirgus atrodas teju otrā pilsētas pusē. Zemnieku saimniecības “Vārpas” saimnieks Zigmārs Renkevics norāda, ka Jelgavā jūtami trūkst tirdzniecības vietu tieši lauksaimniekiem.

“Man, pieņemsim, ir klienti, kas saka, kāpēc Jelgavā nav vietas, kur mēs esam. Es saku, īsti neredzam tādu labu vietu, un šis, izskatās, būs skaists, mūsdienīgs tirgus,” saka Renkevics.

Tirgū zemnieku labumu tirgotāji no paviljona telpām aizņems aptuveni pusi. Vasaras sezonā notiks lauksaimnieku preču tirdzniecība arī ārpus paviljona.

“Tirgus ir tā īstā vieta, kur tiecies, sarunājies, pajautā, kā iet, kas aug,” bilst Renkevics.

Saimniecības ”Vārpas” saimnieks noteikti atbalsta tirgus attīstību. Lielveikali apkalpo lielās saimniecības, savukārt ekskluzīvās lauku delikateses nopirkt iespējams tikai tirgū.

“Tā tirgus vērtība, ka lielveikalā nekad neatradīsies tā saucamos nišas produktus, kas ir ar īsu realizācijas termiņu. Tie ir ļoti garšīgi un veselīgi, tur ir tā vērtība, kas lielveikalā nebūs pārstāvēta,” bilst zemnieku saimniecības ”Vārpas” saimnieks.

Jaunā tirgus būvi tiek solīts pabeigt šā gada rudenī. Taču tas nebūs viss, projektam ir arī turpinājums – otrā kārta, taču tā vēl ir tikai projekta izstrādes stadijā.



Avots