Baidens aicina ASV aizliegt kaujas ieročus

Baidens aicina ASV aizliegt kaujas ieročus
Foto: Jim Watson/AFP/Getty

Pēc masu apšaudes Kolorādo štatā ASV prezidents Džo Baidens otrdien aicinājis aizliegt kaujas ieročus.



Jau ziņots, ka ASV Kolorādo štatā bruņots vīrietis pirmdien atklāja uguni pārtikas lielveikalā, nošaujot desmit cilvēkus.

“Man nav nepieciešams gaidīt nevienu minūti, kur nu vēl stundu, lai spertu veselā saprāta soļus, kas glābs dzīvības nākotnē,” norādīja Baidens, aicinot Kongresu uz rīcību ieroču kontroles jomā.

“Mums šajā procesā būtu jāaizliedz arī kaujas ieroči,” sacīja Baidens, norādot, ka 1994.gadā Kongress spēja vienoties un pieņemt kaujas ieroču aizliegumu uz desmit gadiem.

1994.gadā, demokrātu prezidenta Bila Klintona laikā, Amerikas Savienotajās Valstīs tika parakstīts aizliegums, kas attiecās uz 19 veidu kaujas ieročiem, bet tā termiņš beidzās pēc desmit gadiem, un centieni šo aizliegumu atkal atjaunot līdz šim cietuši neveiksmi.

Kolorādo šāvējs identificēts kā 21 gadu vecais Ahmads al Alivi Alisa un otrdien viņam izvirzītas apsūdzības desmit slepkavībās.

Viņa motīvs vēl nav noskaidrots, pavēstīja amatpersonas.

Apšaude lielveikalā “King Soopers” Boulderas pilsētā Kolorādo bija septītā masu slepkavība, kas šogad notikusi ASV. 16.martā Džordžijas štata Atlantas pilsētā trijās spā tika nogalināti astoņi cilvēki.



Avots