Piedzimis kucēns ar sešām kājām un divām astēm

Foto: facebook.com/ @NeelVeterinaryHospital

Katram suņa saimniekam liekas, ka viņa pūkainais mīlulis ir īpašākais pasaulē, tomēr nupat piedzimusī kucīte Skipere ir patiesi unikāla – viņai ir sešas kājas un divas astes.



Skiperes veterinārsts saka, ka vina varētu būt pirmais suns, kas ar šādu iedzimtu apstākļu kopumu ir izdzīvojis.

“Šis ir brīnums vārdā Skipere. Burtiski. Viņa ir izdzīvojusi ilgāk nekā jebkurš cits kucēns (..) ar šādām iezīmēm,” savā “Facebook” kontā rakstīja Nīla veterinārās klīnikas Oklahomā darbinieki.

Skipere ir borderkollija un Austrālijas aitu suņa jauktene un bija viena no deviņu kucēnu metiena, kas piedzima 16. februārī, vēstīts ziņu izdevumā “CNN”.

Veterināri Skiperei diagnosticēja divas iedzimtas kaites, kuru rezultātā viņai ir viena galva un krūšukurvis, bet 2 iegurņi, 2 apakšējie urīnceļi, 2 reproduktīvās sistēmas, 2 astes un 6 kājas. Visticamāk, Skipere dzemdē bija daļa no kucēnu dvīņiem, bet, kad apaugļotā olšūna centās dalīties, tai tas neizdevās pilnībā.

Par spīti savai retajai kaitei, Skipere izskatās veselīga. Viņas orgāni ir lieliskā formā, kā arī viņa pienācīgi aug. Visas viņas kājas kustas un reaģē uz stimuliem kā pilnīgi parastam kucēnam.

Kļūstot vecākai, Skiperei būs nepieciešama fizioterapija un palīglīdzekļi, lai varētu staigāt.



Avots