“WhatsApp” jau atkal nokļuvis ļoti nelāgā situācijā

“WhatsApp” jau atkal nokļuvis ļoti nelāgā situācijā
Foto: Unsplash

“WhatsApp” īpašnieks “Facebook” paziņoja, ka turpmāk “WhatsApp” lietotāju dati tiks vairāk integrēti ar “Facebook”. Ņemot vērā to, ka “Facebook” reputācija ir gana pretrunīga, troksnis sacēlās pamatīgs. Pēdējā laika notikumi populāro ziņapmaiņas lietotni ir nostādījusi ļoti nepatīkamā stāvoklī.



Vairāki miljoni ziņapmaiņas lietotnes “WhatsApp” lietotāju meklē alternatīvas pēc tam, kad pagājušajā nedēļā “Facebook” piederošā lietotne paziņoja par privātuma politikas izmaiņām. Reakcija iezīmēja pieaugošas bažas par to, ka trūks caurspīdības un skaidrības, kur nonāk lietotāju dati.

Atsaucoties uz mobilo lietotņu analītikas kompāniju “Sensor Tower”, “WhatsApp” konkurents “Signal” nedēļā no 5. līdz 12. janvārim pieredzēja 17,8 miljonus lejupielāžu. Šajā pašā periodā cita ziņapmaiņas lietotne “Telegram” tika lejupielādēta 15,7 miljonus reižu. Daļa lietotāju izvēlējās mazāk zināmu lietotni “Threema”. Tā ir visai izplatīta maksas lietotne vāciski runājošajās valstīs, kur datu aizsardzības jautājumiem parasti tiek pievērsta visaugstākā uzmanība.

“Lietotnes lejupielāžu skaits ir pamatīgi kāpis. Pagājušajā nedēļā mēs novērojām, ka lietotne ir lejupielādēta vidēji desmit reizes vairāk nekā parastā dienā. Līdz ar to mēs varam runāt par vismaz 100 000 jaunu lietotāju ik dienas. Un tas ir ļoti daudz,” norāda “Threema” mārketinga vadītājs Romāns Fleps.

Lietotāji samulsuši

Tikmēr “WhatsApp” lejupielāžu skaits samazinājies līdz 10,6 miljoniem. Nedēļu iepriekš šis rādītājs bija 12,7 miljoni reižu. Ņemot vērā negatīvo reakciju, “WhatsApp” paziņoja, ka atliek jaunās privātuma politikas ieviešanu vismaz līdz maija vidum.

“Es neesmu pārsteigts, ka cilvēki īsti nesaprot, kam viņiem ir jādod piekrišana un kādus datus viņi sniedza arī iepriekš.



Avots

Dalies: