PIEDALIES APTAUJĀ: Vai vakcinēsies pret Covid-19? Šobrīd gatavi 50%, bet pret vakcinēšanos noskaņoti 38% iedzīvotāju

Vakcinēties pret Covid-19 ir gatavi 50% iedzīvotāju, bet vakcinēšanos neatbalsta 38% iedzīvotāju, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.



Uz jautājumu “Vai jūs vakcinēsieties, ja jums tiks piedāvāta šāda iespēja?” 29% aptaujāto atbildējuši, ka noteikti vakcinēsies, bet 21% aptaujāto – ka drīzāk vakcinēsies.

Savukārt “Noteikti nē” atbildi izvēlējās 18%, bet “Drīzāk nē” – 20% aptaujāto.

Uz jautājumu, ar ko asociējas cilvēki, kuri vēlas vakcinēties pret Covid-19 pēc iespējas ātrāk, populārākās atbildes bija “atbildīgi”, “jādod tāda iespēja”, “jāvakcinē”, “vēlas atgriezties pie normālas dzīves”, “tā ir viņu izvēle, darīšana”, “bailīgi”, “baidās saslimt”.

Savukārt cilvēki, kuri atsakās vakcinēties, visvairāk tiek apzīmēti ar “tā ir viņu izvēle, darīšana”, “neinformēti”, “viltus informēti”, “bailīgi”, “baidās no sekām”, “muļķi”, “stulbi idioti”, “bezatbildīgi”.

SKDS apkopojusi vairākus pētījumus – 2020.gada aprīlī un maijā uzņēmuma Berg Research veiktās reprezentatīvās kvantitatīvās aptaujas, kā arī SKDS veiktās aptaujas novembrī, decembrī un šā gada janvārī.

Kopumā 41% aptaujāto izmantojuši bērnu fiziskas sodīšanas metodes, gan norādot, ka tas notiek brīžos, kad paši zaudējuši paškontroli, jūtas noguruši un stresaini.



Avots