Pašvaldības policija piemērojusi 750 eiro sodu kādam Covid-19 slimniekam

Pašvaldības policija piemērojusi 750 eiro sodu kādam Covid-19 slimniekam
Foto: lu.lv

Pirmajos Ziemassvētkos Rīgas Pašvaldības policija piemērojusi 750 eiro sodu kādam Covid-19 slimniekam, kurš mēģinājis pa durvīm ielauzties savas draudzenes mājoklī, lai gan viņam bija noteikta karantīna, informēja policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Reaģējot uz izsaukumu Pļavniekos, kur kāds vīrietis laužas iekšā pa mājokļa durvīm, notikuma vietā policisti sastapuši acīmredzamā alkohola reibumā esošu vīrieti. Iereibušais 29 gadus vecais vīrietis skaidroja, ka ieradies, jo domā, ka viņa draudzenei ir romantiskas attiecības ar citu vīrieti.

Sadovskis skaidroja, ka iereibušais uzdevās bravūrīgi un vienā brīdī iepūta policistam sejā, paziņojot, ka ir Covid-19 pozitīvs. Kārtības sargi pārliecinājās, ka pirms pāris dienām vīrietim tiešām konstatēts Covid-19 un viņam bija jāatrodas karantīnā.

Vīrietim piemērots 750 eiro sods.

Konstatēti arī vairāki pulcēšanās ierobežojumi

24.-25.decembrī konstatēti arī vairāki privāti pasākumi, kuros vienā mājoklī pulcējas vairāk par vienu mājsaimniecību. Tomēr brīvdienās pagaidām policijai biežāk nācies braukt uz izsaukumiem par nepilngadīgo pulcēšanos ārtelpās, nevis uz privātām ballītēm iekštelpās. Konstatēti arī vairāki gadījumi, kuros iedzīvotājiem nav sejas aizsegu vietās, kur tas ir nepieciešams, starp pārkāpējiem ir arī pāris veikalu pārdevēji.

Vienā gadījumā policija konstatēja aptuveni desmit 14 – 17 gadus vecu jauniešu bariņu, no kuriem puse bija alkohola reibumā. Diviem no šiem jauniešiem (14 gadus vecai meitenei un 15 gadus vecam puisim) reibums pārsniedza promili, turklāt pie viņiem arī tika atrasti 12 pirotehnikas izstrādājumi, kurus nepilngadīgajiem izmantot ir liegts. Visi nepilngadīgie nodoti vecākiem, un uzsākti vairāki administratīvie procesi.

Avots

Dalies: