“Ja agrāk bija jādodas kaujas frontē ar ieročiem, tagad mums vienkārši jāpaliek mājās,” aicina Kariņš

Kariņš par situāciju ar Covid: šobrīd ir vissmagākais brīdis; paliksim mājās, saudzēsim dzīvības! Intervijā “Rīta Panorāma” Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šorīt ir komentējis slimnīcu noslogotību un vēlreiz atgādina situācijas nopietnību sakarā ar straujo Covid-19 izplatību.

Runājot par valdības darbu, Kr. Kariņš ir pārliecināts, ka visiem ministriem ir vienots mērķis – pārvarēt Covid-19. “Valdībā katrs apzinās savu atbildību, mans uzdevums ir visus virzīt uz mērķi,” norāda premjers.

Lūgts komentēt situāciju slimnīcās, Kr. Kariņš atklāj, ka Veselības ministrija patreiz operatīvilemj kā pārkārtot stacionāru darbu, situācijai vēl pasliktinoties. Slimnīcas turpina pildīties, mediķi ir pārslogoti.

Ja šādi turpinās, būs jāsāk izbeigt sniegt dažādus pakalpojumus slimnīcās, lai koncentrētos uz Covid-19. Tam ir graujošas sekas, norāda premjers.

Līdz šim veselības aprūpes sistēma ir spējusi rast jaunas gultasvietas, atsakot kādu citu pakalpojumu. Mēs sen jau esam sasnieguši maksimumu. Kariņš norāda, ka kritiskais brīdis jau ir pienācis.

Lūgts komentēt dezinformāciju sociālajos medijos un sabiedrībā, r. Kariņš pauž: “Valdības koalīcijas politiķi runā vienu valodu, tas ir svarīgi. Protams, ir daudz dezinformācijas publiskā telpā.”

Kr. Kariņš uzskata, ka tas liecina par bailēm un neziņu sabiedrībā kopumā.

“Ja agrāk bija jādodas kaujas frontē ar ieročiem, tagad mums vienkārši jāpaliek mājās,” aicina Kariņš.

“Es neesmu ar visu apmierināts, bet šobrīd ir svarīgi saturēt visu kopā un turpināt virzīties uz mērķi – pārvarēt vīrusu,” savu nostāju pauž premjers.

Masveida vakcinācija Latvijā varētu sākties nākamā gada otrajā ceturksnī. Kr. Kariņš ir lūdzis izstrādāt vakcinācijas plānu Veselības ministrijai. Tas vēl ir izstrādes procesā. Kariņš atkārtoti norāda, ka vakcīnas mūsu valstī būs brīvprātīgas un valsts apmaksātas. Jautāts par laiku, kad tas varētu notikt, premjers atklāj, ka Latvijā vakcīnai nevajadzētu nonākt ne ātrāk, ne vēlāk kā citās Eiropas valstīs.

Svarīgi ir izstrādāt plānu vēl pirms vakcīnas saņemšanas. Kr. Kariņš to uzstājīgi gaida no Veselības ministrijas.

“Esam vienojušies par ļoti stingriem nosacījumiem, kas jau šobrīd ir spēkā. Šobrīd esam vistumšākajā pandēmijas brīdī,” norāda premjers, runājot gan par Covid-19, gan dienas īsumu Latvijā.

Kariņš pie tautas vēršas ar lūgumu: “Ja tik varam, paliksim mājās, neiesim lieki uz veikalu, nekontaktēsimies. Pat ja tas liekas nevainīgi, slimības nodošanas risks ir liels. Sargāsim cilvēku dzīvības.”

Avots

Dalies: