Attēli, kuros Kariņš redzams bez sejas maskas, uzņemtas jūlijā

Attēli, kuros Kariņš redzams bez sejas maskas, uzņemtas jūlijā
FOTO: Twitter/@BlackHalt

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pirmdienas, 30. novembra, vakarā vietnē “Facebook” komentējis bildes, kurās redzams veikalā bez sejas maskas. Premjers skaidro, ka attēli uzņemti jūlijā, kad sejas masku valkāšanas nebija obligāta.

Sociālajos tīklos “Facebook” un “Twitter” bildes izplatītas no vairākām apšaubāmām lapām, kā arī vairākiem apšaubāmiem kontiem.

“Paldies visiem, kas uzmanīgi seko līdzi noteikumiem par sejas masku valkāšanu. Kā visi atceramies – jūlija mēnesī, kad uzņemti sociālajos tīklos izplatītie foto no veikala apmeklējuma, ņemot vērā #COVID19 izplatības rādītājus, masku valkāšana nebija nepieciešama un līdz ar to nebija noteikta kā obligāta prasība. Pašreizējā situācijā aicinu visus nēsāt sejas maskas ārpus mājas,” vēsta premjers.

Jau ziņots, ka no 24. oktobra spēkā stājās virkne jaunu ierobežojumu, piemēram, paplašināta sejas masku lietošana sabiedriskās vietās, paredzot, ka tās lieto ne tikai vietās, kur netiek ierobežots cilvēku skaits, bet visās sabiedriskās vietās.

Paldies visiem, kas uzmanīgi seko līdzi noteikumiem par sejas masku valkāšanu. Kā visi atceramies- jūlija mēnesī, kad uzņemti sociālajos tīklos izplatītie foto no veikala apmeklējuma, ņemot vērā #COVID19 izplatības rādītājus, masku valkāšana nebija nepieciešama un līdz ar to nebija noteikta kā obligāta prasība. Pašreizējā situācijā aicinu visus nēsāt sejas maskas ārpus mājas!

Avots