Ar Covid-19 inficējusies māte mirusi neilgi pēc dzemdībām, kurai neizdevās savu dēliņu paturēt rokās..

Ar Covid-19 inficējusies māte mirusi neilgi pēc dzemdībām, kurai neizdevās savu dēliņu paturēt rokās..
Ilustratīvs attēls.
FOTO: Galica Borisz/Shutterstock

Amerikāniete Ērika Bekerra bija astotajā grūtniecības mēnesī, kad viņai atklāja inficēšanos ar Covid-19. Novembrī viņa laida pasaulē puisīti, taču pati neilgi pēc dzemdībām nomira, ziņo raidsabiedrība CNN.

Dzemdības, kuras notika Detroitas slimnīcā, noritēja veiksmīgi. Pēc dzemdībām Ērika nekavējoties tika pieslēgta pie mākslīgās elpināšanas iekārtas, jo viņai parādījās elpošanas traucējumi. Pēc trīs nedēļām Ērika nomira.

Saslimšanas dēļ sievietei tā arī neizdevās paturēt rokās savu jaundzimušo dēliņu.

Ērika Bekerra bija 33 gadus veca. Viņa bija viena no 15 658 Covid-19 upuriem pēdējās nedēļas laikā. ASV mediji vēsta, ka šī nedēļa kļuvusi par nāvējošāko nedēļu ASV kopš aprīļa. Jau sesto dienu pēc kārtas vairāk nekā 100 tūkstoši Covid-19 inficēto cilvēku ir stacionēti ASV slimnīcās.

“Ērika bija viens no visbrīnišķīgākajiem cilvēkiem, ko es jebkad esmu saticis,” sacīja Maikls, Ērikas brālis.

“Viņai citu cilvēku laime bija viņas laime,” turpināja brālis.

Maikls pastāstīja, ka Ērikas ģimene ceļoja no Losandželosas uz Detroitu, kas ir Ērikas, viņas vīra un abu kopīgās gadu vecās meitiņas mājvieta.. Viņš stāsta, ka māsa nebija uztraukusies par grūtniecību pandēmijas laikā.

“Viņa grūtniecības laikā negāja ārā, bet, ja gāja, tad vienmēr vilka sejas aizsargmasku un tīrīja visas virsmas ar dezinfekcijas līdzekļiem,” stāsta Maikls. “Viņa ņēma vērā katru ierobežojumu, noteikumus kā pēc “parauggrāmatas”, taču viņa tik un tā inficējās ar koronavīrusu un tas ir bēdīgi,” turpināja brālis.

“Ir ļoti daudz cilvēku, kuri nesaprot, kas notiek. Viņi domā, ka tas ir kaut kāds joks, līdz tas skar viņus vai viņu tuviniekus,” saka Maikls.

Maikls stāsta, ka Ērika vēlētos, lai viņš turpina dalīties ar viņas traģisko stāstu, ar cerību, ka tas palīdzēs citiem saprast vīrusa nopietnību.

Novembrī Ērika pavadīja pāris dienas slimnīcā, pēc tam, kad viņai sākās kontrakcijas. Kad viņa atgriezās mājās, sieviete sāka just elpošanas traucējumus un bija arī grūtības kustēties. Trīs dienas vēlāk Ērika tika hospitalizēta un ārsti nolēma mēģināt paātrināt viņas dzemdības, jo grūtnieces veselības stāvoklis sāka pasliktināties. 15. novembrī pasaulē nāca viņas dēliņš Djego.

“Pēc tam, kad viņa laida pasaulē bērniņu, ārsti viņai pieslēdza mākslīgās elpināšanas aparātu, jo viņa vairs nespēja paelpot.

Viņa tā arī nevarēja turēt klēpī savu jaundzimušo dēliņu,” stāsta Maikls.

Ērika tika pieslēgta pie mākslīgās elpināšanas iekārtas līdz 3. decembrim, kad viņa aizgāja mūžībā.

Maikls stāsta, ka viņa māsa savās pēdējās dzīves stundās raudāja. “Es zinu, ka viņa uzklausīja mūsu lūgšanas, mēs ar viņu runājām un bijām kopā līdz pat viņas pēdējam elpas vilcienam,” turpināja brālis.

Brālis pastāstīja, ka nevienam no Ērikas vēlāk netika konstatēts Covid-19.

Avots