Nedaudz mazāk par 100 cilvēku Rātslaukumā protestē pret obligātu sejas masku valkāšanu, vakcināciju un “čipizāciju”

Nedaudz mazāk par 100 cilvēku Rātslaukumā protestē pret obligātu sejas masku valkāšanu, vakcināciju un “čipizāciju”
Foto: Leta

Pirmdien, 2. novembrī, gājienā no Rātslaukuma uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret obligātu masku valkāšanu, obligātu vakcināciju un “čipizāciju”, piedalījās aptuveni 80 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.



Protesta gājiena dalībnieki nesa vairākus plakātus, uz kuriem bija rakstīts: “Maskas nekad nedrīkst būt obligātas”, “Obligāta masku valkāšana ir krimināls medicīnisks eksperiments”, “Negribu obligāto šprici, tamdēļ nevelku obligāto masku!”, kā arī bija plakāts ar uzrakstu “Policejiskai valstij – nē!!!”, zem kura bija karikatūra, kurā redzams, kā cilvēkam ar varu tur uzvilktu masku.

Uz citiem plakātiem bija teikts: “Cilvēk, neesi aita – ieslēdz smadzenes!”, “Šodien – maskas, rīt – vakcīnas, parīt – mikročipi. Neļauj sevi apmānīt!!!”, ar piebildi, – “ja cilvēkus tik vienkārši var pārliecināt nēsāt uzpurņus, tad kaklasiksnas viņi paprasīs paši!”. Uz kāda cita plakāta bija teksts “Būsim vergi vai brīvi cilvēki?”.

Gājiena laikā protestētāji izkliedza saukli “maskām – nē”.

Aģentūra LETA novēroja, ka protesta gājienā piedalījās arī bijušais deputāts Valdis Kalnozols, savukārt pie Ministru kabineta pūlim pievienojās arī mandātu nolikusī 13. Saeimas deputāte Linda Liepiņa.

Tāpat šo gājienu uzraudzīja vairāk nekā 10 policijas darbinieku, kuri regulāri atgādināja protestētājiem par nepieciešamību ievērot distanci.




Avots