Par automašīnas spridzināšanu Rēzeknē aiztur trīs personas

Par automašīnas spridzināšanu Rēzeknē aiztur trīs personas
Foto: Lāsma Zute

Valsts policijas amatpersonas sadarbībā ar un pretterorisma vienību OMEGA otrdien, 5. maijā, aizturēja trīs aizdomās turētās personas par 20. aprīlī notikušo transportlīdzekļa spridzināšanu Rēzeknē. Tiesa lems par drošības līdzekļu piemērošanu aizdomās turamajām personām, informēja policijā.





20. aprīlī ap pulksten 5 Valsts policija saņēma informāciju, ka Rēzeknē, Atbrīvošanas alejas māju pagalmā, iespējams, noticis sprādziens. Notikuma vietā tika konstatēts, ka ir noticis sprādziens, kura rezultātā ir bojāti pieci transportlīdzekļi, kā arī ar šķembām bojātas dzīvojamās mājas ieejas durvis. Par šo gadījumu tika uzsākts kriminālprocess un skaidroti notikušā apstākļi.

Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka

noziedzīgs nodarījums tika paveikts, izmantojot kaujas granātu, kura tika pamesta zem automašīnas.

Tāpat izmeklēšanā noskaidrots, ka sprādzienā bojātas vēl divas automašīnas – tātad kopumā bojāti septiņi transportlīdzekļi.

5. maijā, veicot operatīvās izmeklēšanas darbības, policisti aizturēja iespējamos vainīgos – 1999., 1984., 1979. gadā dzimušus vīriešus. Aizturētie jau iepriekš bija nonākuši policijas redzes lokā. Viena no personām iepriekš tiesāta arī par tīšu mantas bojāšanu. Policija norādīja, ka

visi trīs vīrieši ir saistīti ar organizēto noziedzību.

Tāpat personu dzīvesvietās tika veikta vairākas kratīšanas, kuru rezultātā likumsargi atrada šaujamieroci – mašīnpistoli ar klusinātāju un munīciju. Pie vīriešiem tika atrastas arī, iespējams, narkotiskās vielas. Lai noteiktu vielu precīzu sastāvu un daudzumu, tās nosūtītas ekspertīzes veikšanai.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas – par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas.



Avots

Leave a Reply