Pagājušajā diennaktī Latvijā apstiprināti 12 jauni Covid-19 gadījumi

Pagājušajā diennaktī Latvijā apstiprināti 12 jauni Covid-19 gadījumi
Foto: Dmitrijs Suļžics/ F64

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) informē, ka pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti 12 jauni Covid-19 pacienti.





Iepriekšējā diennaktī veikti 787 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19 infekciju. 12 cilvēkiem tests bijis pozitīvs. Tādējādi kopējais inficēto cilvēku skaits valstī pieaudzis līdz 739.

Pēdējās diennakts laikā stacionēts 1 pacients. Kopumā slimnīcās pašreiz ārstējas 45 Covid-19 pacienti. 40 personām slimības gaita raksturota kā vidēji smaga, bet 5 atrodas smagā stāvoklī.

Latvijā kopumā līdz šim veikti 36 668 izmeklējumi, no stacionāra izrakstīti 64 pacienti.

Kopumā Latvijā līdz šim miruši pieci pacienti, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju, par vēl vienu cilvēku, kurš miris ārpus stacionāra, SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni.

Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis sacīja, ka Lieldienu brīvdienu ietekme uz jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību vēl nav jūtama.

Lai arī pagājušajā nedēļā atklāts mazāks saslimšanas gadījumu skaits nekā nedēļu iepriekš, pēc Dumpja teiktā, “sapriecāties nevar, un nevar teikt, ka problēma ir pazudusi vai atrisināta, jo risks joprojām ir”. Turklāt aug un turpinās augt arī slimnīcās ievietoto pacientu skaits, prognozēja infektologs.

Kā ziņots, otrdienas preses konferencē veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pavēstīja, ka, vadoties pēc epidemiologu un infektologu prognozēm, paredzams, ka 25.aprīlī sagaidāms Covid-19 inficēšanās “pīķis”, tādēļ, neskatoties uz citu Eiropas valstu ierobežojumu mazināšanu, Latvijā tuvākajā laikā ierobežojumu mīkstināšana nav sagaidāma.

Ministru kabinets ir pagarinājis Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.



Avots: kasjauns.lv

Dalies:

Leave a Reply