Medmāsa aiziet no darba, jo viņai liek strādāt bez sejas maskas, cita slima strādā nedēļu. Atklāti par notiekošo


Ar saukļiem “Nesūtiet mūs cīņā bez ieročiem”, “Jūsu izdzīvošana ir atkarīga no mūsu izdzīvošanas”, “Mēs esam karā, mums vajag bruņas, lai izdzīvotu” – šonedēļ Ņujorkā protestēja Montefiores medicīnas centra darbinieki. Šis ir tikai neliels ieskats no reālās situācijas, kas šobrīd valda Amerikas medicīnas sektorā.





Kāda medmāsa sociālajā vietnē “Instagram” ievietojusi atklātu ierakstu, kurā dalās informācijā par notiekošo veselības aprūpē. Dodoties uz nodaļu, kur aprūpē Covid-19 pacientus, viņa sagaidījusi, ka viss medicīnas personāls lietos N95 maskas, bet realitāte esot pārsteigusi, jo tās neesot bijušas.

Tā kā viņai bijusi pašai sava N95 maska, tad vēlējusies to vilkt, bet menedžeris neesot to atļāvis. Tāpat viņa norādījusi, ka tās maskas, kas personālam pieejamas, tiekot lietotas atkārtoti.

Video atreferējums:

“Es šodien aizgāju no darba. Es gribēju strādāt, bet tiku norīkota pie pacienta, kas inficējies ar Covid-19. Neviena no medmāsām, kas strādā šajā nodaļā, nelieto maskas, pat ne ķirurģiskās, kad gaiteņos nodod ziņojumus.

Man pašai bija sava N95 maska. Es pateicu savam menedžerim, ka saprotu, ka nav pietiekamu piegāžu, bet ļaujiet man aizsargāt sevi. Ļaujiet justies droši! Man mājās ir ģimene. Un tas, kā viss pašreiz izskatās, nešķiet, ka kļūs labāk. Amerikāņi nav sagatavoti.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ❥ Imaris | Nursing & Lifestyle (@nurse.iv) on

Tikmēr kāda cita medmāsa medijiem atklājusi, ka nedēļu strādājusi Ņujorkas slimnīcā, kamēr bija inficējusies ar Covid-19.

“Pirms divām nedēļām es sajutu stipras muguras sāpes. Vienu nakti es sajutu arī ļoti spēcīgas sāpes krūtīs.

Kad es jautāju, vai man var veikt testu, atbildēja, ka slimnīca neveic testus darbiniekiem.”



Avots: kasjauns.lv

Leave a Reply