Laika prognoze ceturtdienai (12.03.2020)

Laika prognoze ceturtdienai (12.03.2020)
Foto: LETA

Ceturtdien Latvijā gaidāms lietus un brāzmains vējš, kas vakarpusē sasniegs lielāko spēku kopš februāra, brīdina sinoptiķi.



Naktī uz ceturtdienu būs mainīgs mākoņu daudzums un tikai vietām uzlīs. Pūtīs mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 18 metriem sekundē, un gaisa temperatūra būs +1..+5 grādi.

Diena gaidāma pārsvarā mākoņaina, palaikam līs. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +5..+9 grādiem.

Līdz dienas vidum pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, pēcpusdienā tas pastiprināsies Kurzemē, nedaudz vēlāk – arī pārējā valstī. Vakarā un naktī uz piektdienu vēja ātrums brāzmās daudzviet sasniegs 20-25 metrus sekundē, Dienvidkurzemes piekrastē iespējamas brāzmas līdz 30 metriem sekundē.

Rīgā galvenokārt ceturtdienas pēcpusdienā un vakarā gaidāms lietus, dienvidrietumu vējš tad brāzmās pastiprināsies līdz 20-22 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies no +3 grādiem naktī līdz +8 grādiem dienas vidū.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājumu vislielākā vēja ietekme gaidāma valsts dienvidu daļā. Iedzīvotājiem jābūt gataviem, ka nolauzti koki, nenostiprināti priekšmeti un atlūzas var radīt bojājumus un postījumus. Iespējami elektroapgādes traucējumi.



Avots: kasjauns.lv

Leave a Reply