Carbon Mobiles izveidojis pirmo oglekļa šķiedras telefonu

Carbon Mobiles izveidojis pirmo oglekļa šķiedras telefonu
Foto: Carbon Mobile

Vācijā bāzētais uzņēmums Carbon Mobile piedāvā viedtālruni Carbon 1 Mark II, kura korpuss ir veidots no oglekļa škiedras, sniedzot lietotājam ļoti vieglu un plānu viedtālruni – 125 g. Salīdzinājumam jaunais Samsung Galaxy S20+ sver 163 g, bet iPhone 11 Pro veselus 226 g.



Carbon 1 modelis ir veidots no speciāla oglekļa šķiedras salikuma ar materiāliem, kuri vada radio signālus, jo telefonam ir nepieciešama iespēja pārvadīt un saņemt šos signālus, kas panākts ar šādu risinājumu. Angliski šis nosaukts par Hybrid Radio Enabled Composite Materials (HyRECM). Telefona ekrāns gan ir pārklāts ar Gorilla Glass 6, ko izmanto arī Samsung. Oglekļa materiālu izmantošana ļauj sasniegt 6,3 milimetru biezumu, kamēr iPhone 11 Pro ir 8,1 mm, bet Samsung S20+ 7,8 mm.

Foto: Carbon Mobile

Kompānija nedalās ar ļoti plašu tehnisko specifikāciju, jo vien pēc bildēm ir redzams, ka telefonam būs divas kameras, kā arī iebūvēts pirkstu nospieduma lasītājs telefona sānā. Tas būs aprīkots ar 6,01 collu AMOLED ekrānu. Ļoti interesanti, ka mājaslapas “Full Specs” sadaļā vienīgā informācija ir par viedtālruņa izmēriem. Izskatās, ka tas būs aprīkots ar Android mobilo operētājsistēmu.

Foto: Carbon Mobile

Mark II maksās 800 EUR, taču iepriekš nepieciešams iemaksāt 250 EUR, lai veiktu rezervāciju, bet 15 dienas pirms piegādes jāsamaksā atlikušie 550 EUR. Uzņēmums piegādās vien 2000 vienību šī telefona, un šobrīd esot veikta 240 ierīču rezervācija, atbilstot 12%.




Avots: kursors.lv

Dalies:

Leave a Reply