Levits: “Misānes lieta ir neatkarīgas Dānijas tiesas lēmums, un to nekas nevar ietekmēt”

Levits: “Misānes lieta ir neatkarīgas Dānijas tiesas lēmums, un to nekas nevar ietekmēt”

“Dānijas tiesa ir neatkarīga un tā ir pieņēmusi lēmumu, izskatot Misānes un viņas vīra stāstu, ka viņa ir jāizdod Dienvidāfrikai.”

Tas ir neatkarīgas Dānijas tiesas lēmums un to nevar ietekmēt tiesiskā valstī nedz Dānijas valdība, nedz Latvijas valdība, nedz Dienvidāfrikas, ne kāda cita. Tā ir tiesas neatkarība,” par Kristīnes Misānes lietu un viņas paredzamo izdošanu Dienvidāfrikai RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” teica Latvijas Republikas prezidents Egils Levits.

Kas attiecas uz konkrēto situāciju un Misānes izdošanu, Latvijas prezidents norādīja, ka var būt dažādi risinājumi. Tiesas lēmums esot izdošana, bet šo izdošanu varētu mainīt, piemēram, veselības stāvoklis, vai kas cits, tas būšot atkarīgs no konkrētās situācijas un par to lems piektdien Dānijas augstākās tiesas instance. Levits arī minēja, ka Latvijas sabiedrība un Latvijas valsts institūcijas uzskata, ka šis Dānijas tiesas lēmums nav pareizs.

“Attiecībā, ko Latvija vēl ir darījusi – es runāju ar Dienvidāfrikas ārlietu ministri, iesniedzu viņai mūsu valdības priekšlikumu par sadarbību krimināltiesību jomā, kas pieļautu vēlāk izdot šo Latvijas pilsoni Latvijai. Bet vispirms šāda vienošanās ir jānoslēdz starp Latvijas Republiku un Dienvidāfrikas Republiku. Priekšlikums ir sagatavots un to var parakstīt un Dienvidāfrikas ārlietu ministre sarunā ar mani teica, ka viņi šo jautājumu skatīšot valdībā,” par nākamajiem soļiem, lai nogādātu Kristīni Misāni Latvijā informēja Latvijas prezidents.

Video

Leave a Reply