Dzīvās mūzikas atmosfēra ar Sony MDR-Z7M2 Premium austiņām

  • Uzlabota skaņas kvalitāte ar tehnoloģiju, kas pārmantota no Signature sērijas MDR-Z1R modeļa
  • Jauns 70 mm draiveris, alumīnija pārklājuma šķidro kristālu polimēra diafragmas, lielāki magnēti un Fibonači modeļa[1] skaļruņa bloka režģis
  • Izcila skaņas kvalitāte ar trīsdimensiju telpiskās skaņas nodrošinājumu, plašs atmosfērisks skanējums 4 Hz līdz 100 kHz
  • Ausu spilventiņi, kas izgatavoti no ļoti bieza zemas atgrūšanas uretāna putām, kas samazina spiedienu un nodrošina ilgstoši ērtu lietojamību

Sony izziņo austiņas MDR-Z7M2, kas seko lielu atzinību iemantojušajam modelim MDR-Z7. Jaunais modelis mantojis MDR-Z1R tehnoloģiju no Signature sērijas, piemēram, Fibonači skaļruņa bloka režģi un Φ4,4mm balansēto kabeli, kas ietilpst komplektā.

Vēl viens apliecinājums Sony apņēmībai sasniegt izcilību audio jomā ir tas, ka Z7M2 piedāvā plašu frekvenču diapazonu un dinamisko diapazonu kopā ar lineāro virsmas frontālo vilni, kas sniedz klausītājiem reālistisku atskaņojumu un ļauj sajust “gaisu” ap mūzikas instrumentiem un balsīm; trīsdimensionāls un atmosfērisks skanējums, kāds piemīt dzīvajai mūzikai. Austiņas Z7M2 nodrošina klausītājiem izsmalcinātu mūzikas atskaņojumu, izmantojot 70 mm HD draiveri kopā ar alumīnija pārklājuma šķidro kristālu polimēru (Liquid Crystal Polymer) diafragmu, kurā ir palielināts kupols un optimizēts profils.

Profesionāls skanējums izsmalcinātām ausīm
Austiņām Z7M2 ir jaunas draiveru vienības, kas adaptētas no modeļa MDR-Z1R, tostarp svaigi uzlabotas alumīnija pārklājuma šķidro kristālu polimēru diafragmas, lai skaņa būtu dabiska ar zemu krāsu vidēji augstu diapazonu. Diafragmas kupols ir palielināts un profils optimizēts, kas nodrošina dzidru skaņu vidējā un zema diapazona līmenī un izcilu skaņu vidējā un augstā diapazonā. Draiverim ir lielāks magnēts (divreiz lielāks salīdzinājumā ar MDR-Z7), un tādējādi ir panākta lielāka draivera jauda un līdz ar to arī asāka mūzikas dzidrība.

Fibonači modeļa skaļruņa bloka režģis, kas izgatavots no stingriem sveķiem, nodrošina izturību un stiprību. Tas samazina skaņas slāpēšanu no skaļruņa bloka režģa ultra augstas frekvencēs, lai vienmērīgi atskaņotu skaņu visās frekvencēs.

Turklāt īpašs akustiskais ports uz korpusa, Beat Response Control, kontrolē gaisa plūsmu aiz draivera un optimizē diafragmas kustību, atskaņojot zemas frekvences. Tajā pašā laikā tas uzlabo basu pārejas raksturlielumus un nodrošina precīzu mūzikas ritmu.

Austiņām Z7M2 ir speciāli svinu nesaturoši lodējumi un korsona sakausējuma kontakti savienojumu ligzdās. Izmantota arī Sony izstrādāta speciāla lodalva, lai samazinātu līdz minimumam zudumus signāla ceļā un nodrošinātu kontakta tīrību. Korsona sakausējums (vara sakausējuma paveids) ir ideāls materiāls elektrisko kontaktu savienojumu ligzdām, jo tam piemīt zems pretestības līmenis un liela izturība.

Kabeļi un savienojumi

Modelis Z7M2 ir aprīkots ar diviem austiņu vadiem – standarta nesabalansēto vadu un balansētā savienojuma vadu. Savienojuma drošībai un izturības uzlabošanai izmantots skrūves fiksācijas gredzena mehānisms. Turklāt vara balsansa kabelim  izmantots sudraba pārklājums, kas nodrošina smalkākās nianses, vienmērīgākus diskantus un mazākas skaņas deformācijas.

Sony arī silti iesaka savus vadus, kas izstrādāti ar KIMBER KABLE®, (nopērkami atsevišķi[1]), un ar Sony izcilību augsto austiņu uzbūvē un  KIMBER KABLE pieredzi vadu ražošanā un uzbūvē, ir radīti unikāli augstas kvalitātes austiņu kabeļi, kas vēl vairāk uzlabo atskaņošanu. Šie kabeļi ar 8 vadu pinumu nodrošina lielisku skaņas kvalitāti ar izteiktāku dzidrību, samazinātu ārējo troksni, minimālu šķērsrunu un optimāliem elektriskiem parametriem. Zelta pārklājums nodrošina augstāko vadītspēju signāla tīrībai. Alumīnija sakausējuma izmantošana uz satveres daļas nodrošina lielisku akustisko veiktspēju ar labāku skaņas vibrācijas slāpēšanu. Austiņu sānu konektoriem ir  skrūves tipa fiksācijas gredzeni, kas nodrošina stabilus un drošus savienojumus.

Komforts ir galvenais

Lai uzlabotu austiņu Z7M2 valkāšanas ērtumu, tām ir ergonomiski veidoti ausu polsteri ar 3D šuvēm. Tas nodrošina augstāku komforta līmeni ar līdzsvarotu spiedienu. Pat ilgstošā lietošanas laikā spilventiņi nodrošina ergonomisku formu, kas ir izstrādāta tā, lai tā atbilstu īpašnieka galvas īpašībām. Šī iekļaujošā uzbūve samazina skaņas noplūdi un palielina gaisa blīvējumu, kas ļauj klausītājam izbaudīt spēcīgus dziļos basus. Austiņu virsmu klāj maigi uretāna putu spilventiņi ar mitrumu absorbējošām un atbrīvojošām īpašībām. Līdz ar to nav nekādas neērtas sajūtas pat ilgstošas klausīšanās laikā.

Sintētiskās ādas galvas saite ar alumīnija sakausējuma stīpu un slīdni nodrošina austiņu Z7M2 vieglumu, taču tik izturīga, ka kalpos daudzus gadus. Īpašā anodēšanas apstrādes procesā  palielina stīpas cietību un vienlaikus samazina skrāpējumu iespējamību, lietojot ikdienā. Īpaša uzmanība tika pievērsta Z7M2 iekšējās ass struktūras uzbūvei, kur sānu spiediens ir tuvāk galvai. Tas vienmēr nodrošina lietotājam labāku valkājamības stabilitāti. Austiņām Z7M2 ir arī kluss savienojuma mehānisms, kas samazina mehānisko troksni, ko izraisa savienojumu kustība, līdz ar to ir nodrošināta mierīga klausīšanās pat visprasīgākajam klausītājam.

Sākot ar 2018. gada oktobri, Sony MDR-Z7M2 Premium austiņas būs pieejamas atsevišķās Eiropas valstīs un maksās aptuveni €800.

Preses relīze: sonylatvia.com

Dalies: