NIKON APVIENOJAS AR NOOR, LAI ĪSTENOTU 2018. GADA REPORTĀŽAS UN MEISTARKLASES

NIKON APVIENOJAS AR NOOR, LAI ĪSTENOTU 2018. GADA REPORTĀŽAS UN MEISTARKLASESAmsterdama, Nīderlande, 2018. gada aprīlis: Nikon un NOOR 2018. gadā atkal apvienojas, lai atbalstītu Amsterdamas dokumentālo fotogrāfu kolektīvu centienos izstāstīt stāstus, kas jādara zināmi visiem. Nikon piedāvā kameru un objektīvu aprīkojumu ilgtermiņa NOOR projektiem, kuru nolūks ir vērst uzmanību uz globālo problēmu cēloņiem. Turklāt šīs sadarbības rezultātā topošajiem dokumentālajiem fotogrāfiem no visas Eiropas ir iespēja gūt jaunas zināšanas, pateicoties Nikon-NOOR akadēmijai.

Nikon atbalstīto NOOR grupu projektu klāsts ietver projektu Klimata izmaiņas (Climate Change), kas aplūko vides izmaiņu un jūras līmeņa celšanās izraisītās problēmas divās nodaļās — “Sekas” (Consequences) un “Risinājumi” (Solutions). Viņu grupu projektā Mūsdienu verdzība (Modern Day Slavery) uzmanība tiek pievērsta cilvēku tirdzniecībai un pārdošanai verdzībā, kas joprojām notiek visā pasaulē.

Nikon-NOOR akadēmija uzsāka 2018. gada sezonu ar pavasara apmācībām Polijā, Zviedrijā un Beļģijā, un šogad vēlāk tiks izziņoti nākamie datumi. Katrā atrašanās vietā meistarklasēs tiks uzņemti 15 dalībnieki, kas cieši sadarbosies ar vadošajiem fotožurnālistiem, lai pilnveidotu savus portfeļus. Dalībnieki saņems padomus par to, kā uzlabot attēlu secību un reportāžu kvalitāti, kā arī apgūs svarīgas prasmes darbam lauka apstākļos un mācīsies pārdot savus stāstus. NOOR pasniedzēji sniedz priekšstatu par savu darbu visā pasaulē saistībā ar tādām tēmām kā sociālās pārmaiņas, konflikti un vides problēmas. Nikon sponsorē akadēmiju, lai visi dalībnieki varētu apmeklēt šīs apmācības bez maksas, tādējādi iedrošinot jaunus dokumentālos fotogrāfus un veicinot viņu profesionālo izaugsmi.

Mišels du Kruā (Michel du Croix), Nikon Europe Klientu pieredzes nodaļas vadītājs, sacīja:

“Nikon lepojas ar devumu, ko sniedz mūsu sadarbība ar NOOR, dokumentējot svarīgas problēmas un iedvesmojot jauno fotogrāfu paaudzi ar Nikon-NOOR akadēmijas starpniecību. Mēs esam apņēmušies atbalstīt fotogrāfu kopienu, ļaujot radīt saistošas un pārdomas raisošas reportāžas un daloties pieredzē ar esošajiem un topošajiem fotožurnālistiem.”

Iesūtīja: Nikon.lv