Apple galvenā mītne sagādā īstas galvas sāpes apmeklētājiem un darbiniekiem

Apple galvenā mītne sagādā īstas galvas sāpes apmeklētājiem un darbiniekiem
Foto: hindustantimes.com

«Ja kaut kas pārspēj tavu izpratni par to, kā tas darbojas, tas it kā kļūst maģisks.» Tā, 2010.gadā prezentējot iPad, izteicās Apple galvenais dizainers Džonijs Aivs. Pārfrāzējot viņa teikto, tagad var teikt, ka Apple jaunā mītnes vieta – riņķa formas celtne, kas lielā mērā sastāv no stikla – arī ir kas ļoti, ļoti maģisks.

Izrādās, ka Apple parka arhitektūras īpatnības vārda tiešā nozīmē sagādā galvassāpes kā kompānijas darbiniekiem, tā arī ēkas apmeklētājiem no malas.

Kā vēsta tīmekļa vietne Newseweek.com, Kupertino, Kalifornijas štatā uzbūvētā un par lidojošo šķīvīti sauktā celtne jeb precīzāk – tās stikla sienas – ir kļuvušas par iemeslu, kādēļ palīdzības dienests 911 saņēmis ne vienu vien zvanu par ēkā gūtām traumām.

Laikraksta San Francisco Chronicle rīcībā ir nonākuši šo telefonsarunu atšifrējumi. Vienā no tiem, kas ierakstīts 2.janvārī, kāds cilvēks stāsta, ka «mums ir persona, kas ieskrēja stikla sienā un sasita galvu».

Tajā pašā dienā kāds cits zvanītājs sacījis, ka «mums ir darbinieks, kurš ietriecās logā un sasita galvu».

Foto: hindustantimes.com

Divas dienas vēlāk 911 dienestam jau zvanīja kāds Apple mītnes upuris. «Ietriecos stikla durvīs pirmajā stāvā, kad gribēju iziet ārā. Tas bija ļoti smieklīgi.»

Lai šādi incidenti neatkārtotos, uz Apple 5 miljardus ASV dolāru vērtās mītnes stikla sienām salīmētas brīdinošas uzlīmes.

No šādas situācijas gan būtu bijis iespējams izvairīties, ja būvnieki jau sākumā būtu ieklausījušies Kalifornijas būvniecības uzraugu norādēs par stikla sienu īpatnībām.

Foto: hindustantimes.com

Avots: hindustantimes.com