Melbārža ekipāžai bobsleja četrinieku sacensībās piektā vieta

Melbārža ekipāžai bobsleja četrinieku sacensībās piektā vieta
Foto: AFP/LETA

Svētdien, Phjončhanas olimpisko spēļu ledus trasē Latvijas bobsleja ekipāžai ar pilotu Oskaru Melbārdi četrinieku sacensībās izcīnīta piektā vieta, bet Oskara Ķibermaņa pilotētais kvartets noslēdza labāko desmitnieku.

Par olimpiskajiem čempioniem kļuva vācieša Frīdriha ekipāžā, četru braucienu summā finišējot pēc trim minūtēm un 15,85 sekundēm.

Viena kaluma medaļu komplekts divām ekipāžam tika arī četrinieku sacensībās, jo dalītu otro vietu un sudraba godalgas izcīnīja mājinieka Vona Jondžona un vācieša Niko Valtera pilotētie kvarteti, kuri Frīdriham zaudēja 0,53 sekundes. Četrinieku sacensībās šī bija otrā reize olimpisko spēļu vēsturē, kad uz goda pjedestāla viena pakāpiena kāpa uzreiz divi kvarteti, jo 1998.gadā Nagano tika pasniegti divi bronzas komplekti.

Uzreiz aiz goda pjedestāla palika svētdien lieliski braucošais šveicietis Riko Pēters, kurš no medaļām atpalika par 0,21 sekundi, kamēr vēl par sešām sekundes simtdaļām lēnāks bija Melbārdis ar komandu, kuri savukārt Frīdriham zaudēja 0,80 sekundes. Tikmēr Ķibermanis no olimpiskajiem čempioniem atpalika par 1,56 sekundēm.

Abas Latvijas ekipāžas pēdējā braucienā nobrauca ļoti labi, summā pakāpjoties par vienu vietu augstāk, tomēr Melbārža ekipāža, lai arī noslēdzošajā braucienā uzrādīja otro labāko rezultātu, nespēja pacīnīties par medaļām, jo konkurenti jau iepriekš bija iekrājuši solīdu pārsvaru.

No trešās vietas Latvijas vadošā ekipāža atpalika par 0,27 sekundēm, bet pirms pēdējā brauciena šī atstarpe bija par piecām sekundes simtdaļām lielāka.

Avots