Izrādās, latviešu iecienītajiem Facebook «testiņiem» ir slēpti nolūki

Izrādās, latviešu iecienītajiem Facebook «testiņiem» ir slēpti nolūki
Ilustratīvs attēls

Katrs sociālā tīkla Facebook lietotājs jau n-tās reizes būs redzējis visvisādus nosacīti izklaidējušus «testiņus», kā piemēram, «Kāds tu izskatīsies sirmā vecumā?» vai «Kura slavenība būs tavs līgavainis/līgava?».

Bet maz ticams, ka vairums cilvēku, kur nu vēl tie, kas tajos piedalās, aizdomājušies – kāds vispār ir šo testu eksistences iemesls? Portāls irir.lv, atsaucoties uz Krievijas kanāla Doždj pētījumu, atklāj, ka viss nemaz nav tik nevainīgi.

Kamēr testa aizpildītājs tiek vien pie «jancīgiem» rezultātiem, uzzinot, ka līdzīgs Sniebaltītei vai Kristapam Porziņģim, tests pretī pilnīgi likumīgi savām vajadzībām paņem pilnīgi visus pieejamos datus par viņu.

Tāpat daudz droši vien padomās – «nu un?», jo viņiem nav nekas slēpjams.

Izrādās, ka šos datus var izmantot, lai cilvēkam tad sniegtu uzmācīgas reklāmas, vai pat sniegt bankām un kredītiestādēm. Bet testa pildītāja fotogrāfijas kļūst par kāda cita īpašumu un tās varēs likumīgi izmantot, piemēram, reklāmām. Un nekādi iebildumi vērā ņemti netiks.

Un tas pat nav ļaunākais.. Dažos gadījumos, testa pārvaldītāji var gūt iespēju caur tā izpildītāja privāto profilu izsūtīt dažāda veida informatīvas vēstules visam viņa draugu lokam.

Īsāk sakot, cilvēki seklu «testiņu» dēļ krāpniekiem piešķir visu nepieciešamo.

Avots