Strauji augošajam Latvijas “jūtūberim” Crazy Latvian BLOG neizdevās bezpajumtnieku Artjomu atgriezt normālā dzīvē

Daudzi ar lielu interesi sekoja notikumiem vienā no Latvijas visstraujāk augošajiem YouTube kanāliem “Crazy Latvian Blog”, kura īpašnieks Edgars Skulte bija uzņēmies sarežģītu uzdevumu – normālā dzīvē atgriezt 27 gadus veco bezpajumtnieku Artjomu. Diemžēl projekts vairāk vai mazāk negaidīti ir noslēdzies ar neveiksmi.

Stāsts sākās pirms vairākām nedēļām, kad Edgars uzrunāja bezpajumtnieku uz ielas, lai veidotu video. Šajā pārbaudījumā Artjoms centās dažu minūšu laikā apēst 15 banānus, kas gandrīz arī izdevās. Turpinājumā komentētāji “YouTube” aicināja puisim palīdzēt – viņš bija atklājis, ka uz ielas mitinās vairākus gadus, pasi ir pazaudējis un tādēļ nevar atrast darbu. Viņam Rīgā dzīvo arī sieva un septiņgadīgā meita, tomēr kopā ar viņām dzīvot nav iespējams, jo pret to asi iebilst sievasmāte…

Artjoms piedalījās vēl vairākos video, pārbaudījumos uz laiku ēdot torti dzerot alu un tamlīdzīgi, bet tikmēr Edgaram bija dzimusi ideja, kā palīdzēt puisim. Abi kopā devās atjaunot Artjoma pasi, tāpat tika veidotas īpašas interneta tiešraides, kurās skatītāji saziedoja kopumā vairākus simtus eiro puiša atgriešanai dzīvē. Tikai pirms dažām dienām tika noīrēts neliels dzīvoklītis Tallinas ielā, pirkti produkti, puisim piešķirtas saziedotās drēbes un apavi, telefons, aktīvi meklēts darbs, tomēr viss noslēdzies ar neveiksmi. Jau kopš projekta sākuma Artjoma lielākā problēma bija alkohols un tas guvis virsroku arī šoreiz.

Ceturtdienas vakarā Edgars savā kanālā publiskojis telefona sarunas ierakstu – Artjomam šodien bijis jādodas uz darba pārrunām, tomēr puisis bijis pilnīgi piedzēries, turklāt, iespējams, uz noīrēto dzīvokli jau atvedis arī kādu paziņu. Komentāri zem video ir skarbi un lielākā daļa ir dziļi vīlusies Artjomā. Arī flowsnet.com.