Sirdslēkmes laikā tiek dotas 10 sekundes, lai glābtu savu dzīvību. Lūk, kas jādara!

Sirdslēkmes laikā tiek dotas 10 sekundes, lai glābtu savu dzīvību. Lūk, kas jādara!Teju neviens cilvēks nezina, kas jādara sirdslēkmes laikā. Tajā brīdī sākas panika un maksimums, ko spējam izdarīt – izsaukt ātro palīdzību.

Ko darīt, ja esat pilnīgi vieni un jums apkārt nav cilvēku? Ko jūs darītu tad, ja tuvākā slimnīca ir pāris stundu attālumā un jums gluži vienkārši nav neviens, kas spēj palīdzēt?

Daudzi cilvēki dodas apmācībās speciālos kursos, kuros apmāca pirmās palīdzības sniegšanu cietušajam cilvēkam visdažādākajās dzīves situācijās, piemēram, ceļu satiksmes negadījumā, pirms ir paspējusi atbraukt ātrā palīdzība.

Jūs noteikti nekad neesat uzdevuši sev šo jautājumu: kā palīdzēt un glābt sevi bez citu cilvēku palīdzības?

Lūk, visizplatītākie sirdslēkmes simptomi, kas parādās lielākajai daļai cilvēku:
➮ Nepanesamas sāpes krūtīs (sāpes galvenokārt kreisajā ķermeņa daļā: rokā, lāpstiņā, sprandā. Turklāt sāpes turpinās un mēdz pāriet spiedošā, griezīgā sajūtā, kā arī mēdz būt tāda kā vilkšana un dedzināšana).
➮ Elpas trūkums un rodas grūtības ievilkt gaisu (uzrodas nogurums, vārgums, sirdsdarbība paātrinās, iespējama arī pastiprināta svīšana).
➮ Kuņģa dedzināšana.

Jums ir tikai 10 sekundes, līdz tiks zaudēta samaņa. Šis, bez jebkādiem pārspīlējumiem, ir visvērtīgākais laiks, kas jums tiek dots.

Lūk, kā jums ir jārīkojas:
Neceliet paniku
Mēs zinām, cik tas ir grūti, bet ir jācenšas saglabā mieru un necelt paniku. Sāciet klepot lēnām un atkārtoti.
Starp katru no klepošanas reizēm nepieciešams veikt dziļu ieelpu
Saprotiet to, ka klepum ir jābūt ilgam un dziļam. Kādēļ jums ir jāprovocē klepus? Lieta tāda, ka klepus lēkme izraisa diafragmas kustību.
Ieelpai un klepum jāturpinās katras divas sekundes bez apstājas
Dariet to tik ilgi, kamēr būs iespējams dabūt medicīnisku palīdzību vai arī tik ilgi, kamēr sirds būs nomierinājusies. Dziļas ieelpas palīdz skābeklim sasniegt plaušas.

Klepus liek sirdij sarauties, tādā veidā izraisot asins cirkulāciju tajā. Šāda slodze sirdij ir veselīga, jo tā palīdz normalizēt un atjaunot sirdsdarbību. Ja jūs sekosiet līdzi šiem ieteikumiem, jūsu izredzes izdzīvot krasi paaugstināsies.

Pat tad, ja esat jauni (jaunāki par 30 gadiem) neignorējiet šīs sirdslēkmes pazīmes, jo pret šādu te atgadījumu nav pasargāts pilnīgi neviens.

Diemžēl mūsdienu sabiedrībā, ekoloģijā, slikta dzīvesveida un ēdienkartes dēļ neviens nav pasargāts no sirdslēkmes, turklāt tā var piemeklēt jebkurā vecumā.

Avots: +1 Обучение Первой Помощи