Foto/Video: Pasaulē mazākais mobilais telefons: mazāk nekā 5 cm augsts un ar puscollas ekrānu

Foto/Video: Pasaulē mazākais mobilais telefons: mazāk nekā 5 cm augsts un ar puscollas ekrānuLai gan pēdējais modes kliedziens viedtālruņu biznesā ir milzīgas ierīces ar ekrānu, kas nosedz faktiski visu priekšējo paneli, divām vai pat trim jaunākās paaudzes kamerām un bateriju, kas telefonu spēj barot divas dienas, patērētāju interesi piesaistīt diametrāli pretējas koncepcijas mobilais telefons.

Runa šajā gadījumā ir par pasaulē mazāko mobilo telefonu Zanco Tiny T1. Lai gan telefons izskatās pēc rotaļlietas, tas ir pilnībā funkcionāls, ar iespēju piezvanīt un nosūtīt īsziņas.

Neko diži vairāk ar šo telefonu paveikt gan nav iespējams, jo tam ir tikai 64 x 32 pikseļu ekrāns, tā ka pat tādas spēlītes kā Tetris, Pac-Man vai Snake uzspēlēt būtu visnotaļ sarežģīti.

Telefona iespējas ierobežo arī niecīgie izmēri, kuru dēļ tas darbojas tikai 2G tīklā. Telefons darbojas ar nano SIM karti, bet uzlādei paredzēts microUSB vads.

Ražotāja mājas lapā minēts, ka tā atmiņa ir 32RAM + 32ROM, neprecizējot, vai runa ir par megabaitiem vai gigabaitiem. BGR.com gan pieņem, ka domāti ir megabaiti, jo telefonā var saglabāt tikai 300 kontaktu informāciju, pēdējo 50 zvanu sarakstu un 50 pēdējās īsziņas.

Ja telefona 200 mAh baterija ir uzlādēta, tas gaidīšanas režīmā var stāvēt trīs dienas vai arī maksimāli atbalsta balss sarunas 180 minūšu garumā.

Zanco Tiny T1 izstrādātāji nepieciešamo finansējumu telefona masveida ražošanai cer savākt, izmantojot pūļa finansēšanas platformu Kickstarter. Tajā šobrīd redzams, ka šobrīd savākto līdzekļu apjoms jau trīs reizes pārsniedz sākotnēji pieprasīto un ir nevis 25 000 sterliņu mārciņas, bet gan vairāk nekā 89 tūkstoši. Vēlmi iegādāties 30 mārciņas vērto telefonu ir izteikuši vairāk nekā 1700 cilvēku.

Zanco Tiny T1
Augstums: 46,7 mm
Platums: 21 mm
Biezums: 12 mm
Svars: 13 grami
Ekrāns: 0,49 collas, OLED, 64×32
Baterija: 200 mAh
Adrešu grāmata: 300 ieraksti
SMS uzglabāšana: 50 īsziņas
Zvanu arhīvs: 50 ienākošie/izejošie zvani

Avots: kickstarter.com

Dalies: