FOTO: Sony paplašina flagmaņa sērijas G Master™ objektīvu klāstu ar jaunu 100-400mm super-telefoto E-bajonetes tālummaiņas objektīvu

Jauno super-telefoto tālummaiņas (zūma) objektīvu – FE 100-400mm F4.5–5.6 GM OSS Super Telephoto Zoom – raksturo izcils asums, ātrs autofokuss, kompakts dizains un ne tikai tas.

Sony laiž klajā visspējīgāko E-bajonetes objektīvu FE 100-400mm F4.5–5.6 GM OSS Super Telephoto Zoom (modelis SEL100400GM).

Jaunais pilnkadra objektīvs nodrošina augsta standarta izšķirtspēju, kas raksturo Sony flagmaņa sērijas G Master™ objektīvus kopumā, bet vienlaikus atbalsta arī neticami ātru un precīzu autofokusēšanu (AF), ir viegls, ērti pārnēsājams un aprīkots ar virkni profesionālām funkcijām un pielāgojumu iespējām. Šis ir ārkārtīgi jaudīgs fototehnikas piederums, ko novērtēs daudzi profesionāli fotogrāfi un amatieri, it īpaši tie, kuri mēdz fotografēt sportu un dabu.

G Master dizains un veiktspēja – bez kompromisiem
Ar jauno super-telefoto zūmu FE 100-400mm GM, kas atbilst Sony stingrajām uzbūves prasībām, ar ko slaveni G Master sērijas produkti, iespējams uzņemt attēlus ar izcilu asumu visā kadrā, visos iespējamos fokusa attālumos, kā arī iegūt brīnišķīgu bokē efektu jeb defokusētu fonu, uz kura izceļas vissīkākās fotografējamā objekta nianses.

Objektīvam ir sarežģīta uzbūve, tas sastāv no 22 optiskiem elementiem, kas savietoti 16 grupās, tostarp vienu Super ED (ar sevišķi zemu dispersiju) un divām ED lēcām, kas kopā rūpējas par to, ka krāsu nobīdes ir minimizētas un tiek iegūts augstākās izšķirtspējas attēls. Objektīvam ir arī Sony oriģinālais Nano AR pārklājums, ko it īpaši novērtēsiet, iemūžinot sportu un dabu, jo tas samazina nevēlamus atspulgus.

Precīzs, ātrs autofokuss
Lai ātra kustība vairs nebūtu izaicinājums, FE 100-400mm GM super-telefoto zūmobjektīvs ir aprīkots ar divu lineāro motoru sistēmu un Direct Drive SSM pievadu, kas nodrošina precīzu un klusu darbību.

Šī sistēma nodrošina lielu fokusēšanas elementu paātrinājumu un ļauj uzņemt objektu straujā kustībā, piemēram, sportā vai dabā, savukārt augstas precizitātes pozicionēšanas kontrole un jaunais, optimizētais AF algoritms nodrošina objekta ātru konstatēšanu, lai uz to nofokusētos. Līdz ar to tiek realizēts tādu kameru kā α9 maksimālais AF veiktspējas potenciāls.

Viegls un ar plašām pielāgošanas iespējām
Ņemot vērā klientu prasības un vēlmes pēc vieglāka, mazāka un ērtāk pārnēsājama super-telefoto objektīva, Sony jaunais modelis FE 100-400mm GM sver tikai 1395 gramus, līdz ar to tas ir viens no vieglākajiem savā kategorijā un ideāli piemērots plaša ranga Sony kamerām ar kompaktu dizainu.

Šis ir pirmais Sony α objektīvs, kas ir aprīkots ar regulējamu tālummaiņas jeb zūma gredzenu, līdz ar to zūmu var pielāgot ātrākai vai lēnākai darbībai saskaņā ar fotografēšanas stilu. Objektīvam ir arī fokusa fiksācijas poga, ko var pieskaņot dažādām funkcijām, piemēram, fokusa režīma izvēlei, AF lauka izvēlei vai populārajai acu fokusa funkcijai (Eye AF).

Objektīvs ir izturīgs pret putekļiem un mitrumu , uz tā priekšējam lēcām ir fluora pārklājums, kas padara to viegli kopjamu un ērti notīrāmu. Iespējams iegādāties arī pārnēsājamu statīvu.

Profesionāli un uzticami
Jaunie objektīvi FE 100-400mm GM ir aprīkoti ar iebūvētu optisko attēla stabilizāciju, un, pat fotografējot no rokas, attēli saglabās izcilu asumu. Minimālais fokusa attālums, ko piedāvā šis objektīvs, ir tikai 0,98 metri, kas paredz šim objektīvam daudzveidīgu izmantojumu, bet cirkulārā deviņu lapu apertūras konstrukcija nodrošina maigu un skaistu bokē efektu.
Objektīvs FE 100-400mm GM saderēs gan ar 1.4x (modelis SEL14TC), gan 2.0x (modelis SEL20TC) telekonverteriem, kas nodrošinās līdz pat 800mm fokusa attālumu pilnkadra kamerām, un aptuveni 1200mm – APS-C kamerām (35mm ekvivalents).

Jaunajam objektīvam paredzēts arī rezerves vāciņš (modelis ALC-SH151).

Cena un pieejamība
Jaunais objektīvs FE 100-400mm GM Super Telephoto Zoom Eiropas tirgū nonāks 2017. gada jūlijā un maksās apmēram 2,900 eiro.

Ekskluzīvus stāstus un aizraujošu saturu, kas uzņemts ar jauno objektīvu un citu Sony α aprīkojumu, meklējiet http://www.alphauniverse.com. Šī vietne izveidota ar mērķi apmācīt un iedvesmot entuziastus un klientus, kas izmanto Sony α zīmola foto tehniku. Jaunais saturs tiks ievietots arī tieši Sony interneta fotogalerijā Sony Photo Gallery un Sony Camera Channel kanālā YouTube.

Iesūtīja: Sony.net

Leave a Reply