Sony jaunā α9 kamera: apvērsums profesionālās attēlveidošanas nozarē

Sony jaunā α9 kamera: apvērsums profesionālās attēlveidošanas nozarēIespaidīga pilnkadra bezspoguļkamera ar līdz šim nepieredzētu ātrumu, daudzveidību un ērtu lietojamību

• Pasaulē pirmais pilnkadra daudzslāņu CMOS sensors, 24,2 MP izšķirtspēja.
• Nepārtrauktu uzņēmumu sērija ar ātrumu 20 kadri sekundē līdz pat 241 kadram RAW formātā un 362 – JPEG formātā.
• Klusa fotografēšana bez vibrācijām ar ātrumu līdz 1/32 000 sek.
• 693 fokālās plaknes fāzes noteikšanas AF punkti ar 60 AF/AE izsekošanas aprēķiniem sekundē.
• Plašas profesionālās fotogrāfijas funkcijas, tai skaitā ēterneta (Ethernet) ports datu pārsūtīšanai, divas SD karšu vietnes un ilgs baterijas darbības laiks.
• 5 asu iebūvētā attēla stabilizācijas sistēma 5.0 soļu slēdža ātruma priekšrocībai.

Sony laiž klajā jauno digitālo fotokameru α9 (modelis ILCE-9), kas būs īsts apvērsums foto pasaulē!

Šī ir tehnoloģiski modernākā inovatīvā digitālā kamera, ko jebkad radījis Sony. Jaunā kamera α9 piedāvā tādu attēlveidošanas iespēju klāstu, kam šobrīd līdzīgu nav.

Galerija:

Šīs kameras veiktspēja ir tik iespaidīga, ka neviena no mūsdienīgajām digitālajām SLR kamerām nespēj ar to mēroties, un paredz tādas iespējas kā, piemēram, superātru nepārtrauktu attēlu sērijas uzņemšanas režīmuiii ar līdz pat 20 kadriem sekundēiv un nepārtrauktu attēlu skatu meklētājā, 60 AF/AE izsekošanas aprēķinus sekundē, maksimālo slēdža ātrumu līdz pat 1/32 000 sekundēviii un daudz ko citu. Tas viss ir kļuvis iespējams, pateicoties 35mm pilnkadra gaismjutīgajam Exmor RS™ CMOS sensoram, kas ir pirmais šāda veida sensors pasaulē un apstrādā datus līdz pat 20x ātrāk, salīdzinot ar līdzšinējām Sony pilnkadra bezspoguļkamerām .

Šie labākie ātruma rādītāji un inovatīvais klusās fotografēšanas režīmsvii ir apvienots ar fokusēšanas sistēmu ar neticami daudz – 693 fāzes noteikšanas AF punktiem, kas nosedz aptuveni 93% kadra.

Jaunā kamera α9 piedāvā absolūti klusu, pilnībā elektronisku slēdzi bez vibrācijām, un bez attēla kropļojuma iespējām,vii bez mehāniskā spoguļa un aizvara trokšņiem – īpašības, kas šo kameru padara par ārkārtīgi jaudīgu foto instrumentu apstākļos, kuros nepieciešams strādāt klusi. Kamerai ir jaunā Z baterija, kas aptuveni 2,2x pārspēj W tipa baterijas ietilpību, kā arī vieta divām SD kartēm, turklāt viena atbalsta UHS-II kartes. Datus vienlaikus var ierakstīt abās kartēs, vai arī fotogrāfs var izvēlēties atsevišķi noglabāt RAW / JPEG formāta uzņēmumus vai nošķirt fotogrāfijas / video. Arī video iespējams vienlaikus ierakstīt abās kartēs – drošības vai ērtības labad.

Jauns ātruma un fokusēšanas precizitātes standarts
Jaunās kameras α9 rekordlielo ātrumu nodrošina jaunā gaismjutīgā 24.2 MPii Exmor RS attēlu sensora, jaunā BIONZ X procesora un sekundārā procesora kombinācija.

Tagad fotogrāfi varēs uzņemt attēlus ar iespaidīgu ātrumu – 20 kadriem sekundēiv ar nepārtrauktu AF/AE izsekošanu un līdz pat 362 JPEGvi vai 241 RAWv formāta attēliem pēc kārtas.

Kameras inovatīvā AF sistēma spēj izsekot neparedzamām, sarežģītām objekta kustībām ar līdz šim nebijušu precizitāti un var veikt AF/AE aprēķinu līdz pat 60 reizēm sekundēx, neraugoties uz slēdža gājiena un attēla nolasīšanas stadiju. Turklāt fotoattēlu uzņemšanas laikā pie aktivizēta slēdža elektroniskais skatu meklētājs darbojas bez pārtraukumiem. Līdz ar to iespējams izmantot visas elektroniskā skatu meklētāja priekšrocības, ko līdz šim nevarēja piedāvāt neviens, pat smalkākais optiskais skatu meklētājs, turklāt to var izmantot visos fotoattēlu uzņemšanas režīmos , ieskaitot ātro nepārtrauktas sērijas režīmu ar 20 kadriem sekundē.iv Ātrā hibrīdā AF sistēma, kas apvieno fāzes noteikšanas AF sistēmas ātrumu un izcilo izsekošanas spēju ar kontrasta AF sistēmas precizitāti, darbojas apmēram par 25% ātrāk, salīdzinot ar α7R II kameru.

Profesionālas funkcijas kompaktā ierīcē
Kamera α9 ir aprīkota ar gluži jaunu augstas izšķirtspējas un augsta spilgtuma elektronisko skatu meklētāju Quad-VGA OLED Tru-Finder ar aptuveni 3686k punktiem, kas attēlam piešķir ārkārtīgi lielu precizitāti un attēla dabiskumu. Spilgtums ir 2x lielāks nekā ar XGA OLED Tru-Finder α7R II kamerā, un tas skatu meklētāja attēlam piešķir tādu spilgtuma līmeni, kas to padara gandrīz identisku reālajai ainai. Kadru ātrums jaunajā Tru-Finder skatu meklētājā ir pielāgojams pēc izvēles ar 60 kadriem sekundē vai 120 kadriem sekundē,xiii kas tajā brīdī šķiet atbilstošāks.
Kamera α9 ir aprīkota ar inovatīvu 5-asu attēla stabilizācijas sistēmu, kas sniedz iespēju izmantot slēdža ātruma korekciju 5.0 soļuix diapazonā, līdz ar to pat nepietiekamas gaismas apstākļos ir iespējams pilnā mērā izmantot jaunā sensora resursus.
α9 ir iebūvēts arī ēterneta (Ethernet) ports (vadu pieslēguma LAN terminālis), kas ļauj ērti pārsūtīt fotogrāfijas norādītajā FTP serverī ļoti lielā ātrumā, līdz ar to šī būs ideāla izvēle, lai kameru izmantotu studijas fotosesijās, augsta ranga aktualitāšu un sporta notikumu dokumentēšanai un citur. Kamerai ir arī sinhronizācijas ports, lai būtu iespējams ērti pievienot ārējās gaismošanas iekārtas vai kabeļus.

Jaunas funkcijas un ātra darbība
Sony jaunajai kamerai α9 ir vairākas jaunas un atjauninātas fokusa funkcijas, kas daudzās dažādās situācijās padara fokusēšanu ātrāku un vienkāršāku .
Kameras aizmugurē atrodas daudzizvēļu kursors, ar kuru iespējams viegli mainīt fokusu kadrā, vienkārši piespiežot selektoru. Jaunā kamera arī piedāvā iespēju fokusēt attēlu LCD skārienekrānā, kur tāpat var ērti izvēlēties un mainīt kadra fokusējumu.

Jaunā Sony E-bajonetes kamera α9 ir papildināta ar atsevišķu slēdža un fokusa režīmu izvēlni, kā arī jaunu autofokusa ieslēgšanas pogu “AF ON”, ko piespiežot var aktivizēt autofokusu tieši fotografēšanas vai video uzņemšanas brīdī.

Augsta jutība un plašs dinamiskais diapazons
α9 unikālā attēlu sensora uzbūve raksturo Sony tehnoloģijas sasniegumu virsotni. 24.2 MPii pilnkadra daudzslāņu CMOS sensors ar aizmugurgaismojumu ļauj maksimāli uztvert gaismu un radīt izcilus, reālistiskus attēlus. Sensors pieļauj plašu gaismjutības amplitūdu: ISO 100 – 51200, ko iespējams paplašināt robežās ISO 50–204800 , lai sniegtu optimālu attēla kvalitāti ar minimāliem trokšņiem pie visiem iestatījumiem.

Jaunā kamera α9 arī atbalsta nekompresētus 14-bitu RAW formāta failus un nodrošina lietotājiem iespēju pilnībā izmantot sensora plašā dinamiskā diapazona kapacitāti.

4K video kvalitāte
α9 ir arī ļoti jaudīga videokamera, jo atbalsta 4K ierakstu (3840x2160p) visā pilnkadra attēlu sensora platumā. Filmējot šajā formātā, kamera nolasa visus pikseļus bez pikseļu summēšanas un apkopo informāciju 6K kvalitātē, ko pārveido 4K ierakstā ar izcilu detalizācijas pakāpi un attēla dziļumu. Video iespējams ierakstīt arī populārajā Super 35mm formātā.

Turklāt ar šo kameru iespējams veikt ierakstus arī Full HD formātā ar ātrumu 120 kadri sekundē līdz pat 100 Mb/s, kas ļauj nofilmēto materiālu pēc tam rediģēt līdz pat 4x vai 5x palēninājuma failos Full HD izšķirtspējā ar AF izsekošanu.

Jauni aksesuāri
Līdz ar jauno kameru α9 Sony laiž klajā jaunus pieskaņotus aksesuārus:
– NP-FZ100 baterija: jaudīga baterija ar aptuveni 2,2x ilgāku darbības laiku salīdzinājumā ar NP-FW50 W sērijas bateriju. Atbalsta InfoLITHIUM® tehnoloģiju, tāpēc vienmēr ir iespējams redzēt atlikušo enerģijas līmeni (procentos vai piecu iedaļu ikonā uz kameras LCD ekrāna).
– VG-C3EM vertikālais grips: piedāvā tādu pašu veiktspēju un dizainu kā α9, divkāršo baterijas darbības laiku un dod iespēju uzlādēt bateriju ar USB caur kameras korpusu.
– NPA-MQZ1K vairāku bateriju adaptera komplekts: ārējs vairāku bateriju adaptera komplekts, kas spēj darboties kā ārējs enerģijas avots ar četrām Z sērijas baterijām un kā ātrlādētājs. Komplektā ir divas vairākkārt uzlādējamas baterijas NP-FZ100.
– GP-X1EM gripa paplašinājums: gripa paplašinājums, izskatā, sajūtās un pēc dizaina pieskaņots α9. Nodrošina lielāku stabilitāti.
– FDA-EP18 okulāra uzlika: ar fiksējamu mehānismu.
– BC-QZ1 baterijas lādētājs: Ātrs baterijas lādētājs. Vienu Z sērijas bateriju iespējams uzlādēt aptuveni 2,5 stundās.
– PCK-LG1 ekrānu saudzējošs stikls: stingrs, izturīgs stikla aizsargs ar prettraipu pārklājumu, lai novērstu pirkstu nospiedumu palikšanu. Saderīgs ar skārienpārvaldību un atliecamo LCD ekrānu.

Cena un pieejamība
Kamera α9 ar maināmiem objektīviem Eiropā būs pieejama no 2017. gada jūnija un maksās aptuveni 5400 eiro.

Dažādus ekskluzīvus stāstus un aizraujošu saturu, kas uzņemts ar jauno objektīvu un citu Sony α aprīkojumu, meklējiet http://www.alphauniverse.com. Šī vietne izveidota ar mērķi apmācīt un iedvesmot entuziastus un klientus, kas izmanto Sony α zīmola foto tehniku. Jaunais saturs tiks ievietots arī tieši Sony fotogalerijā Sony Photo Gallery un Sony Camera Channel kanālā YouTube.

___________________________
[1] Uz 2017. gada 19. aprīli.
[1] Aptuveni efektīvie megapikseļi.
[1] Elektroniskajā slēdža režīmā. Pie diafragmas atvēruma, kas mazāks par F11 (F lielāks par F11) fokuss nesekos objektam un fokusa punkti tiks fiksēti pēc pirmā kadra. Pie lēna slēdža ātruma displejs atjaunināsies lēnāk.
[1] “Hi” nepārtrauktas uzņēmumu sērijas režīms. Maksimālais kadru ātrums būs atkarīgs no bildēšanas režīma un objektīva. Informāciju par saderīgajiem objektīviem meklējiet Sony interneta mājas lapā.
[1] “Hi” nepārtrauktas uzņēmumu sērijas režīms, saspiests RAW, UHS-II atmiņas karte. Sony testi.
[1] “Hi” nepārtrauktas uzņēmumu sērijas režīms, UHS-II atmiņas karte. Sony testi.
[1] Klusā bildēšana ir iespējama, kad slēdža veids ir izvēlēts kā “elektronisks” un ir izslēgti (“Off”) audio signāli.
[1] 1/32000 slēdža ātrums ir iespējams tikai S un M režīmos. Lielākais slēdža ātrums citos režīmos ir 1/16000.
[1] CIPA standarti. Vienīgi vertikālas un horizontālas rotācijas/drebēšanas novirzes.  Planar T* FE 50mm F1.4 ZA objektīvi. Ilgā ekspozīcija NR izslēgta.
[1] Pie slēdža ātruma, kas pārsniedz 1/125 sek., nevainojami un nepārtraukti attēli uzreiz tiek parādīti EVF
[1] Salīdzinājumā ar priekšējā gaismojuma CMOS attēlu sensoru kamerā α7 II.
XII Pie lēna slēdža ātruma displejs atjaunināsies lēnāk.
[1] Izvēloties automātisko vai elektronisko slēdža režīmu, skatu meklētāja ātrums nofiksēsies pie 60 nepārtrauktiem kadriem sekundē.
[1]  Fotouzņēmumi, mehāniskais slēdzis: ISO 100 – 51200 paplašināms līdz ISO 50 – 204800.

Iesūtīja: Sony.net