Paziņots Latvijas labākais fotogrāfs 2017. gada Sony Pasaules fotogrāfijas balvu konkursā

Paziņots Latvijas labākais fotogrāfs 2017. gada Sony Pasaules fotogrāfijas balvu konkursā* Pasaules lielākajā fotokonkursā par Latvijas labāko fotogrāfi un balvas ieguvēju nacionālajā kategorijā izraudzīta Katerina Annenkova.
* Šodien kļuvuši zināmi visi nacionālās kategorijas balvu ieguvēji un uzvarētāji atvērtajā kategorijā.
* Fotodarbi publikācijām pieejami šeit press.worldphoto.org

2017. gada marts. 2017. gada Sony Pasaules fotogrāfijas balvu konkursa žūrija Latvijas nacionālo balvu nolēmusi piešķirt Katerinai Annenkovai par fotogrāfiju «Rīts».

Sony Pasaules fotogrāfijas balvu konkurss ir lielākais fotomākslai veltītais konkurss pasaulē, bet nacionālā balva ietilpst globālā programmā, kas ir atvērta visu līmeņu fotogrāfiem. Balva tiek pasniegta 65 valstīs par vienu labāko fotogrāfiju, ko uzņēmis vietējais fotogrāfs.

Par fotogrāfiju: Katerinas Annenkovas godalgotais darbs «Rīts» ir izcils piemērs tam, kā aizraušanās ar bērnu fotografēšanu pārtapusi par īstu kaislību, kā rezultātā top arvien labāki fotouzņēmumi.

Par fotogrāfi: Katerina dzīvo Rīgā un ir trīs bērnu māmiņa. Viņas aizrautība ir savu bērnu bildēšana dabiskā gaismā.

Par saviem panākumiem Katerina Annenkova saka: «Viss sākās pirms septiņiem gadiem, kad piedzima vecākais dēls, un fotografēšana kļuva par manu hobiju. Pēc pāris gadiem es iegādājos profesionālo fotoaparātu, un ar šo brīdi mans hobijs pārauga nopietnā kaislībā. Dienas pavadīju kopā ar bērniem tāpēc gluži dabiski viņi kļuva par maniem modeļiem un iedvesmotājiem. Cerēju, ka man labi veiksies, un domāju, ka izvēlējos labāko fotogrāfiju, kura man tobrīd bija. Ikvienam būtu jāpiedalās šādos konkursos, jo iespēja ir visiem, un man izdevās!»

Latvijas nacionālās balvas konkursa otrās un trešās vietas ieguvēji:
2. vieta: Jūlija Levkova par fotogrāfiju «Cildenums»
3. vieta: Vika Eksta par fotogrāfiju «Vīrietis pēc peldes»

Nacionālās balvas kategorijas uzvarētāji un otro un trešo vietu ieguvēji 65 valstīs paziņoti šodien, un viņu darbus var aplūkot šeit.

Uzvarētāja fotogrāfija līdz ar pārējās kategorijās godalgotajiem darbiem tiks izstādīta Sony Pasaules fotogrāfijas balvu un Martina Parra darbu izstādē (Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition), kas būs apskatāma Londonā no 21. aprīļa līdz 7. maijam, kā arī tiks publicēta šā gada labāko darbu grāmatā.

2017. gada Sony Pasaules fotogrāfijas balvu konkurss
2017. gads ir jau desmitais gads, kad Pasaules Fotogrāfijas organizācija kopā ar ilggadējo partneri un galveno sponsoru Sony godina labākos sasniegumus fotopasaulē. Konkursā četrās kategorijās – profesionāļu, atvērtajā, jauniešu un studentu (Student Focus) – vērtē un godalgo pašas labākās mūsdienu fotogrāfijas, kas uzņemtas pagājušajā gadā. Visi 2017. gada Sony Pasaules fotogrāfijas balvu konkursa laureāti tiks paziņoti 20. aprīlī.

Nacionālās un atvērtās kategorijas uzvarētāju darbi publikācijām pieejami šeit press.worldphoto.org

Iesūtīja: Sony.net