RADOŠĀ FOTOGRĀFIJAS DARBNĪCA LATVIJAS FOTOGRĀFIJAS MUZEJĀ

Foto: Nora Vrubļevska

Latvijas Fotogrāfijas muzejs aicina bērnus un jauniešus vecumā no 14 līdz 18 gadiem pieteikties radošajai darbnīcai, kurā dalībnieki varēs uzzināt par Camera obscura principu, kas ir visu fotokameru pamatā, un izgatavot šādu kameru paši. Darbnīca tiks organizēta 10. februārī, piektdienā, plkst. 16:00. Ieejas maksa 1,42 eiro.

Šīs radošās darbnīcas laikā dalībnieki, izmantojot kartonu, pauspapīru un līmi, veidos paši savas Camera obscura kameras. Tas ir visu fotokameru uzbūves pamatā. Camera obscura telpā attēls tiek projicēts uz sienas tumšā istabā, bet maza Camera obscura attēlu projicē uz “ekrāna” kastes iekšpusē. Fotoaparātā šis attēls tiek saglabāts uz filmas vai digitālā sensora. Pirms fotogrāfijas izgudrošanas, Camera obscura tika izmantota zinātnē un kā zīmēšanas/gleznošanas palīglīdzeklis. To būvēšana dalībniekiem sniegs izglītojošu ieskatu par fotogrāfijas pamatprincipiem un sekmēs idejas projektiem pēc šīs radošās darbnīcas apmeklējuma.
Radošo darbnīcu vadīs fotogrāfe Nora Vrubļevska, kura studējusi un pasniegusi fotogrāfiju Jaunanglijas Fotogrāfijas skolā (New England School of Photography) Bostonā un vadījusi fotonodarbības Masačūsetas Tehnoloģijas institūtā (Massachusetts Institute of Technology) Kembridžā, ASV.
Pieteikšanās: Darbnīcas ieejas maksa ir 1,42 eiro, vietu skaits grupā – ierobežots. Pieteikšanās līdz 8. februārim, nosūtot uz e-pasta adresi info@fotomuzejs.lv dalībnieka vārdu, uzvārdu, vecumu un kontaktinformāciju. Norises vieta: Latvijas Fotogrāfijas muzejs Rīgā, Mārstaļu ielā 8 (ieeja no Alksnāja ielas).
Līdz pat 2017. gada noslēgumam Latvijas Fotogrāfijas muzejs fotogrāfes Noras Vrubļevskas vadībā piedāvās fotogrāfijas radošo darbnīcu 2-3 reizes mēnesī, katru reizi orientējoties uz citu vecuma grupu. Šogad arī piedāvājam iespēju pieteikties klasēm (līdz 25 cilv.), kur bērniem un jauniešiem ir iespēja piedalīties gan radošajā darbnīcā, gan ekskursijā pa muzeja vēsturisko ekspozīciju gida pavadībā (šādas nodarbības ilgums ir apmēram 1,5 h, nodarbības dalības maksa atšķiras no augstāk minētās, uzziņām: info@fotomuzejs.lv).

Projekts īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Avots: fotomuzejs.lv

Leave a Reply