FOTOIZSTĀDE “8 STĀSTI”

No 2. februāra līdz 3. martam Raiņa un Aspazijas vasarnīcā, J. Pliekšāna ielā 5/7 būs skatāma fotoizstāde “8 STĀSTI”, kurā piedalās astoņas fotogrāfes.
Izstādes atklāšana 2. februārī plkst. 18.00.

Izstāde veido nesaistītu, bet vienlaikus savstarpēji papildinošu stāstu virkni, atainojot katras mākslinieces dzīves redzējuma mikrodaļiņu. Tajā pašā laikā izstādes apmeklētājiem tiek dāvāts fantāziju un atmiņu lauks – noskaņu pasaule, ko izdzīvot savā pieredzē.

Astoņu tik dažādu personību satikšanās notika mākslinieces fotogrāfes Agneses Aljēnas vadīto radošuma darbnīcu ietvaros, kur desmit nedēļu garumā tika pilnveidotas gan fotografēšanas prasmes, gan pasaules pētīšanas un izzināšanas, gan prāta apstādināšanas, iedvesmas ierosināšanas un citi meistarstiķi.

“Radoša fotogrāfija 2016” izlaidums – Aija Zīlīte, Inga Bratēna, Linda Misēviča, Marina Pavlova, Liene Upeniece, Madara Lazdiņa un Ilze Bērziņa – sarīkoja izstādi, lai radītu sev svētkus un tuvākajam lokam prezentētu mazu daļu no paveiktā, tobrīd pat nenojaušot, ka izstāde mazā Miera ielas kafejnīcā var kļūt par intereses objektu arī citām izstāžu telpām.

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā izstāde kļuvusi bagātāka – septiņiem stāstiem pievienojies astotais, jo savas bildes un stāstu uztic arī Agnese Aljēna.

Pieskaņojoties vietai un tās noskaņām, būs iespēja ļauties arī Raiņa un Aspazijas dzejas valdzinājumam, meklējot vienojošo elementu starp foto stāstu un kādu no viņu dzejoļiem.

Avots: memorialiemuzeji.lv

Leave a Reply