JA TAVS VĪRIETIS DARA ŠĪS 5 LIETAS, VIŅŠ IR – EMOCIONĀLAIS PSIHOPĀTS

Mans bijušais vīrs bija pilnīgs psihopāts. Viņš pacēla roku, paņēma mani ar spēku, apvainoja un pazemoja. Kad mēs izšķīrāmies, pēc gandrīz 8 gadu laulības, viņš aizgāja ar čemodānu, kurā palika mans lepnums, pašcieņa, cerība un sapņi.

Un viņš to paņēma nevis ar savām rokām, bet ar saviem vārdiem.

To sauc par emocionālu vardarbību. Un, ja fiziska vardarbība – ir vairāk kā skaidra, tad ne katrs var atpazīt emocionālo vardarbību, un ne visi to atzīst.
Tāpēc mācieties atpazīt emocionālo psihopātu pēc šiem simptomiem, pēc kuriem to atpazinu es, jo patiesībā emocionālā vardarbība var izraisīt arī fizisku vardarbību.

1. Viņš liek Tev domāt, ka tikai Tu esi vainīga
Emocionālie psihopāti – ne vienmēr ir ļauni, lielākoties viņi ir “īsti brīnumiņi”. Piemēram, jūs strīdaties, un viņš Tev mierīgi saka:
“Mīļā! Es negribu strīdēties! Tu taču arī nevēlies, lai liekas emocijas sabojātu mums vakaru!”
Redzi, ko viņš izdarīja? Viņš nefokusējās uz šīs problēmas, un, šķiet, arī nekliedza uz Tevi, bet it visā padarīja Tevi par vainīgu. Tā mēdz darīt emocionālie psihopāti.

2. Vinš “skalo” Tavas smadzenes
Viņš izkropļo informāciju tā, ka Tu sāc apšaubīt savas domas. Tā ir ierasta prakse emocionāliem psihopātiem.
Es nekad neaizmirsīšu, kad es uzzināju par vīra neuzticību/krāpšanām, kad viņš nejauši atstāja savu e-pasta saraksti. Kad es viņam par to pateicu, viņš sāka kliegt uz mani:
“Tu atkal visu pārprati! Nespēju noticēt, ka Tu man vairs neuzticies! Tas tiešām ir Tavā dabā! Nespēju noticēt, ka es to visu paciešu, ka Tu izposti mūsu laulību, utt.”
Pēc dažām dienām šādas viņa izrādes es tiešām sāku domāt, ka es pati to visu izgudroju – par viņa neuzticību/krāpšanām. Ja emocionālajam psihopātam nav attaisnojuma, viņš to izdomās (piespiežot Tev noticēt savām izdomātajām muļķībām).

3. Tu vienmēr esi vainīga
Šis punkts ir līdzīgs pirmajam, bet nedaudz atšķirās. Šeit es domāju, ka viņš Tevi apsūdz visos cilvēces, tajā skaitā, viņa, grēkos.
Viņš netiek galā ar saviem darbiem? Tā ir Tava vaina, jo mājās esi izvedusi viņu no pacietības. Viņu sodīja policists? Tas tāpēc, ka Tu esi viņu sadusmojusi un viņš ātrumā iebrauca zem “aizliegtās zīmes”.
Jums ir nelaimīga laulība? Tu taču esi pie tā vainīga- esi briesmīga sieva.

4. Viņš Tevi pazemo
Emocionālie psihopāti zina, ka nav cienīgi attiecības ar Tevi, tāpēc mēģinās Tevi kontrolēt. Lai nedomātu, ka esi pelnījusi labāku vīrieti sev blakus, viņš pazemos un iestāstīs Tev, ka esi nožēlojama un neglīta. Un Tu sāksi tam ticēt un vairāk pieķerties viņam, domājot, ka Tevi vairs neviens neiemīlēs!

5. Viņš Tevi izolē
Viņš traucēs Tev satikties ar Taviem draugiem, jo viņi taču redz, kas viņš patiesībā ir un kā Tevi ietekmē. Viņš teiks, ka viņi nesaprot, cik ļoti viņš Tevi mīl, un ka Tavi draugi nav Tevis vērti. Viņš nevar pieļaut, ka Tavi draugi izposta šo “smadzeņu skalošanas darbu”, ko veic Tavs emocionālais psihopāts.

Avots: zendalibros.com

Leave a Reply