Technics laiž klajā Grand Class SU-G700: Noteicošās skaņas integrētu pastiprinātāju, kas pilnībā pārraida pašreizējā mirkļa enerģijas mūziku

Technics laiž klajā Grand Class SU-G700: Noteicošās skaņas integrētu pastiprinātāju, kas pilnībā pārraida pašreizējā mirkļa enerģijas mūzikuTechnics atklājis jauno Grand Class SU-G700 Stereo integrēto pastiprinātāju ar JENO programmu Jitter Elimination and Noise-shaping Optimisation), LAPC (slodzei atbilstoša fāzes kalibrēšana) un atsauces klases audio tehnoloģijas koncepciju, lai nodrošinātu augstas tīrības skaņas pārraidīšanu.

Atsauces klases augstas kvalitātes audio tehnoloģija

JENO programma (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimisation)

Lai patiesi pārraidītu saturā ietverto milzīgo audio datu apjomu uz skaļruņiem, neko nezaudējot, SU-G700 jaudīgā pastiprinātāja sekcija izmanto pilnībā digitālu pastiprināšanu, tostarp JENO programmu, atbilstoši Technics atsauces sistēmu dizaina koncepcijai.

Lai atrisinātu skaņas kvalitātes pazemināšanās trīcēšanas dēļ problēmu, kas bieži rada problēmas standarta digitālajiem pastiprinātājiem, SU-G700 ir oriģināla trīcēšanas samazināšanas ķēde, kas novērš trīcēšanu visā dzirdamajā frekvences amplitūdā. PWM pārveidošanai tiek izmantota arī unikāla augstas precizitātes PWN pārveidošanas ķēde, kas ir svarīgi augstākās klases skaņas kvalitātes nodrošināšanai. Optimizējot tādas pozīcijas, kā traucējumu virzīšanas ātrums un kvantizācijas skaitlis, izmantojot Technics unikālās zināšanas, augstas izšķirtspējas skaņas avotos ietvertie dati tiek pārveidoti par PWM signāliem bez zudumiem – pat plašā dinamiskajā amplitūdā.

Šīs tehnoloģijas nodrošina dabiskas un smalki precīzas skaņas atveidošanu, ļaujot klausītājiem uztvert vissmalkākās mūzikas nianses.

LAPC (slodzei atbilstoša fāzes kalibrēšana)

Skaļruņa pretestība mainās līdz ar katru frekvenci, liekot jaudīgajam pastiprinātājam vadīt skaļruņus neatkarīgi no to tehniskajiem rādītājiem. Taču standarta digitālie pastiprinātāji tika pievienoti skaļruņiem caur zemas caurlaidības filtru izejas posmā, kas nozīmēja, ka tos vēl vairāk ietekmēja skaļruņa pretestības rādītāji.

Tāpat arī, ja standarta pastiprinātāju amplitūdas raksturlielumus varēja uzlabot sakarā ar negatīvajām atsauksmēm, fāzes raksturlielumus uzlabot nevarēja. Lai atrisinātu šo problēmu, Technics izstrādāja skaļruņa pretestības adaptīvo algoritmu, kas koriģē ideālo impulsa reakciju ar digitālā signāla apstrādi, mērot pastiprinātāja frekvences amplitūdas-fāzes raksturlielumus ar pievienotiem skaļruņiem. Ar šīs jaunās tehnikas palīdzību iespējams izlīdzināt amplitūdas un fāzes frekvences raksturlielumus, kas citiem pastiprinātājiem iepriekš nav izdevies, kā arī nodrošināt skaņu ar plašu telpisko izteiksmi.

Ātras darbības klusā hibrīda elektroapgāde

Ar standarta slēdža režīma elektrobarošanu slēgšanas frekvence mainās, reaģējot uz slodzes svārstībām, lai kontrolētu ieslēgšanas laiku, stabilizējot izejas spriegumu. Šim svārstību komponentam slēgšanas frekvencē ir negatīva ietekme uz skaņas kvalitāti.

SU-G700 no jauna izstrādātā elektrobarošana mazina traucējumus, kas pazemina skaņas kvalitāti, fiksējot slēgšanas frekvenci. Papildus tam, noslēguma fāze slēgšanas elektroapgādē ir aprīkota ar lineāru regulatoru, lai stabilizētu izejas jaudu. Lineārajam regulatoram izmantoti individuāli izstrādāti, augstas definīcijas elektrolītiskie kondensatori.

Un vēl – Technics pašreiz izmantotā rezonanses tipa elektroapgāde mazina slēgšanas traucējumus. Trokšņa absorbēšanai izmantotās detaļas, piemēram, kondensatori ir ļoti rūpīgi izvēlēti. Ir izdarīts viss iespējamais, lai samazinātu traucējumus un atskaņotu tīru skaņu.

Trīsdaļīga konstrukcija novērš traucējumus starp ķēdes posmiem un efektīvi mazina traucējumu rašanos

Trīsdaļīga konstrukcija

Integrētajos pastiprinātājos ir virkne dažādu ķēžu, kas, piemēram, apstrādā ienākošos mikrosignālus vai augstu strāvu, piemēram, izejošās ķēdes un elektrobarošanas ķēdes. SU-G700 izmanto trīsdaļīgu konstrukciju ar atdalītājiem, kas iebūvēti starp ķēdes blokiem atbilstoši apstrādājamā signāla līmenim. Tas likvidē traucējumus ķēdes bloku starpā, tādējādi panākot tīru skaņas kvalitāti.

Arī šasijas stingrība, pateicoties tās konstrukcijai, slāpē elektrisko daļu vibrāciju, līdz ar to mazinot skaņas pasliktināšanos.
Technics noteiktais dizains, izmantojot divas lielas adatas tipa mērierīces
un lielu skaņas slēdzi 

Augstas izturības alumīnija korpuss

Augstas izturības metāla dubultā šasija ir aprīkota ar tērauda plāksnes iekšējo šasiju un tērauda plāksnes ārējo šasiju, lai mazinātu vibrāciju un troksni, kas pasliktina skaņas tīrību.

Lai balstītu smagās detaļas un komponentus un lai panāktu labāku stabilitāti, iekšējā šasija ir izgatavota no 1,2 mm biezas plāksnes. Korpusa pamatnes virsma izgatavota no 2 mm biezas tērauda plāksnes. Tādējādi tiek uzlabota vibrāciju slāpēšana un panākts zemāks smaguma centrs. Priekšējais panelis izgatavots no 7 mm biezas alumīnija plāksnes, lai nodrošinātu pretestību elektromagnētisko traucējumu iedarbībai.

Divas lielās adatas tipa mērierīces priekšpusē izsaka mūzikas dinamiskumu.  Skaļuma regulēšanas slēdzis izgatavots no alumīnija un sniedz patīkamas sajūtas, tam pieskaroties.

Specifikācijas

Precīza digitālā tehnoloģija
• JENO programma (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimisation)
• LAPC (slodzei atbilstoša fāzes kalibrēšana)
• Ātras darbības klusā hibrīda elektroapgāde
• Akumulatora darbības pulksteņa ģenerators

Beztraucējumu signāla tehnoloģija
• Digitālā trokšņa izolācijas arhitektūra
• Optimāli aktivēta ķēdes sistēma

Technics noteiktais dizains
• Augstas izturības alumīnija korpuss
• Augstas izturības dubulta metāla šasija
• 3 bloku uzbūve, lai atdalītu elektroapgādi, pastiprinātāju un signāla apstrādi

FTC izejas jauda
• 140W + 140W (1kHz, T.H.D. 0,5%, 4Ω, 20kHz LPF)
• 70W + 70W (1kHz, T.H.D. 0,5%, 8Ω, 20kHz LPF)

Izmēri (Pl x A x Dz)
• 430 x 148 x 428 mm (16-15/16 x  5-13/16  x  16-27/32 collas)

Svars
• Aptuveni 12,3 kg (aptuveni 27,2 lbs)

Ieejas
• Digitāla koaksiālā ieeja x2 / Digitālā optiskā ieeja x2 / Analogās līnijas Pin ieeja x2 /  USB-B ieeja / Phono(MM) ieeja x1
• Analogā Pre ieeja/ Analogās līnijas Pin izeja/ Austiņu izeja

Digitālās ieejas formāts
• USB-B: PCM līdz 384kHz, 32bit / DSD 2,8MHz, 5,6MHz, 11,2MHz ar asinhronu pārejas režīmu.

Avots: panasonic.com