PANASONIC IEPAZĪSTINA AR JAUNO LUMIX FZ82 – FOTOKAMERU, KAS IR IDEĀLI PIEMĒROTA FOTOGRAFĒŠANAS ENTUZIASTIEM ĀRĀ BRĪNIŠĶĪGU MIRKĻU IEMŪŽINĀŠANAI TUVUMĀ UN TĀLUMĀ

PANASONIC IEPAZĪSTINA AR JAUNO LUMIX FZ82 – FOTOKAMERU, KAS IR IDEĀLI PIEMĒROTA FOTOGRAFĒŠANAS ENTUZIASTIEM ĀRĀ BRĪNIŠĶĪGU MIRKĻU IEMŪŽINĀŠANAI TUVUMĀ UN TĀLUMĀPanasonic nācis klajā ar paziņojumu par populārās FZ sērijas jaunās fotokameras LUMIX FZ82 izlaišanu, kurā integrēta spēcīga optiskā tālummaiņa un augstākās pakāpes kontrolējamība, tostarp manuālais foto un video ieraksts. Visu pārējo kameru vidū LUMIX FZ82 izceļas ar ārkārtīgi daudzpusīgo LUMIX DC VARIO 20 mm ultra platleņķa objektīvu ar 60x optisko tālummaiņu (35 mm kameras ekvivalents: 20-1200 mm), kas ļauj uzņemt dinamiskas ainavas, savvaļas dzīvniekus un putnus no attāluma.

Tāpat nesen integrētais 18,1 megapikseļu augstas jutības MOS sensors un uzlabotais attēlu procesors Venus Engine spēj uzņemt attēlus ar īpaši ātru reakciju un nodrošināt augstas kvalitātes attēlus, ierakstot pat ar augstas jutības iestatījumu.

Lai reakcija būtu vēl ātrāka ar augstāku mobilitāti, LUMIX FZ82 kamerai sasniegts ļoti augsts automātiskās fokusēšanas precizitātes un ātruma līmenis, ieviešot DFD (Depth From Defocus — defokusēšanas radīts dziļums) tehnoloģiju ¹, kas saīsina fokusēšanas laiku. Tā aprēķina attālumu līdz objektam, izvērtējot divus attēlus ar atšķirīgu asuma līmeni ar augstu 240 kadru/sek. signāla apmaiņas ātrumu. Līdz ar to fotokamera LUMIX FZ82 sasniedz aptuveni 0,09 sek. ātru automātisko fokusēšanu². Pieaugot fokusa attālumam, palielinās šī priekšrocība.

Lai uzņemtu ātrā kustībā esošu objektu asā fokusā, fotokamera LUMIX FZ82 ļauj veikt ātru uzņemšanu ar 10 kadru sekundē (AFS) / 6 kadru sekundē (AFC) lielu ātrumu. Pateicoties skārnienvadības sistēmai, lietotāji, lai tvertu gaistošas fotografēšanas iespējas, var ātri un precīzi fokusēt objektu un ar skārienu atbrīvot aizvaru.

LUMIX FZ82 ieraksta vienmērīgu augstas izšķirtspējas QFHD 4K video ar 3840×2160 lielu izšķirtspēju. Spēcīgā 60x optiskā tālummaiņa un POWER O.I.S. (optiskais attēlu stabilizators) ar aktīvo režīmu samazina attēla miglainību pat video ieraksta laikā. Izmantojot 4K tehnoloģijas priekšrocības, lietotāji var baudīt 4K PHOTO kvalitātes attēlus un dažādas atvasinātās funkcijas, piemēram, jauno fokusu grupēšanas funkciju Focus Stacking, asuma koriģēšanas funkciju Post Focus un spilgtāku pikseļu izvēlei paredzēto Light Composition funkciju, kā arī iespēju veikt 4K tiešo izgriešanu videoierakstā (4K Live Cropping). Vēl brīvākai radošajai izpausmei tiek piedāvāta funkcija Creative Control (radošā vadība) un Creative Panorama (radošā panorāma)

Tāpat LUMIX FZ82 fotokamerā ir integrēts aizmugurējais 1040K punktu izšķirtspējas ekrāns ar skārienvadības sistēmu. Kopā ar 0,2 collu 1170K punktu izšķirtspējas elektronisko skatu meklētāju (EVF) lietotāji var uzņemt objektus ar skaidru fokusu. Tajā iekļauta arī Wi-Fi® savienojamības funkcija, kas piedāvā elastīgākas attēlu uzņemšanas iespējas un tūlītēju attēlu koplietošanu pavisam vienkāršā veidā. Pateicoties uzstādīšanas pamatnei un saderībai ar dažādiem papildu piederumiem, LUMIX FZ82 pārsniedz standarta telefoto tālummaiņas kompaktās kameras iespējas, vienlaikus nodrošinot augstas kvalitātes attēlus un izcilu 4K videoierakstu.

Attālumu mazināšana ar jaudīgo 60x optiskās tālummaiņas objektīvu
Visu pārējo kameru vidū LUMIX FZ82 izceļas ar satriecoši daudzpusīgo LUMIX DC VARIO 20 mm ultra platleņķa objektīvu ar 60x optisko tālummaiņu (35 mm kameras ekvivalents: 20-1200 mm), kas ļauj uzņemt dinamiskas ainavas, savvaļas dzīvniekus un putnus no attāluma — gan fotoattēlu, gan arī video kadru veidā. 20 mm ultra platleņķa objektīvs uztver attēlu par apm. 140 % plašāka skata leņķī, salīdzinot ar 24 mm skata leņķi. POWER O.I.S. (optiskais attēlu stabilizators) ar aktīvo režīmu efektīvā veidā samazina roku radīto vibrāciju foto uzņemšanas vai video ierakstīšanas laikā.

LUMIX FZ82 fotokamerā iekļauta Intelligent Zoom (inteliģentā tālummaiņa) funkcija, kas ļauj palielināt tālummaiņas koeficientu līdz 120x ekvivalentiem, saglabājot augstu attēla kvalitāti pat tad, ja to apvieno ar digitālo tālummaiņu. Turklāt tālummaiņas koeficientu var palielināt vēl vairāk, apvienojot Intelligent Zoom ar telefoto konversijas objektīvu DMW-LT55 (nopērkams atsevišķi), kas spēj precīzi uzņemt ar krāteriem klāto mēness virsmu.

Tveriet neatkārtojamus mirkļus ar vēl ātrāku reakciju, 4K PHOTO un 4K video
Pavisam nesen fotokamerā LUMIX FZ82 tika integrēts 18,1 megapikseļu augstas jutības MOS sensors. Kopā ar progresīvo attēla procesoru LSI Venus Engine uzlabots reakcijas ātruma, gaismas jutības un attēla kvalitātes līmenis. Iekļaujot ātrdarbīgo digitālā signāla izvades tehnoloģiju, FZ82 darbojas ar ātrumu 10 kadri sekundē un pilnu izšķirtspēju 18,1 megapikseļi, izmantojot mehānisko aizvaru.

Izmantojot 4K tehnoloģiju, lietotāji ar fotokameru LUMIX FZ82 var baudīt 4K PHOTO attēlu uzņemšanu. 4K PHOTO ļauj lietotājam tvert gaistošas fotografēšanas iespējas ar 30 kadriem sekundē, izgūstot labāko kadru no 4K nepārtraukti uzņemto attēlu faila. Turklāt kamerā uzreiz iespējams saglabāt vairākus attēlus 4K PHOTO formātā. Piecās sekundēs pēc izraudzītā kadra var saglabāt maksimāli 150 kadrus.

Tāpat kamerā ir integrēta Post Focus koriģēšanas funkcija, kas ļauj lietotājiem izvēlēties fokusēšanas apgabalu arī pēc uzņemšanas. Šī funkcija var būt lietderīga situācijās, kad nepieciešama makrofoto uzņemšana ar konkrēti iefokusētiem laukumiem vai izteiksmīguma maiņu, mainot fokusētu objektu. Funkcija tika izstrādāta, apvienojot automātiskas fokusēšanas DFD (Depth From Defocus — defokusēšanas radīts dziļums) tehnoloģiju, kurai raksturīgs gan liels ātrums, gan arī augsta precizitāte, ar 4K tehnoloģiju. Gan Post Focus, gan arī Focus Stacking funkciju var ātri aktivizēt ar tai augšējā panelī paredzēto pogu.

Papildus video ierakstam Full-HD 1920×1080 izšķirtspējas kvalitātē, AVCHD Progressive vai MP4 (MPEG-4 / H.264) formātā ar praktisku pilna laika AF, LUMIX FZ82 ieraksta arī pārsteidzoši vienmērīgu augstas izšķirtspējas QFHD 4K video ar 3840×2160 lielu izšķirtspēju.

LUMIX FZ82 sniedz iespēju veikt arī 4K tiešo izgriešanu videoierakstīšanā (4K Live Cropping), tādējādi panākot stabilu panoramēšanu vai tālummaiņu. Pateicoties tālummaiņas objektīva digitālajai darbībai, panoramēšana un tālummaiņa attēlos izskatās vienmērīga, jo objektīvs netiek fiziski kustināts.

Lietotāji var izvēlēties dažādas video ierakstīšanas iespējas, piemēram — ātrdarbīgās video ierakstīšanas funkciju High Speed Video, režīmu Time Lapse (uzņemšana ar laika intervālu) un Stop Motion Animation (nekustīgā animācija). Ātrdarbīgās video ierakstīšanas funkcija jeb High Speed Video ieraksta objektus ātrā kustībā.

Pārsteidzoši attēli un video pat spēcīgā saules gaismā
3 collu aizmugurējais ekrāns, kas aprīkots ar statiskā tipa skārienvadības sistēmu un 1040k punktu augstu izšķirtspēju, piedāvā aptuveni 100 % skata lauku. Skārienvadības sistēma ļauj lietotājam nekavējoties fokusēt objektu un atbrīvot aizvaru, vienkārši pieskaroties ekrānam.

Tāpat fotokamerai LUMIX FZ82 ir 0,2 collu aktuālā skata meklētājs (LVF) ar apm. 2,59x / 0,46x palielinājuma koeficientu (35 mm kameras ekvivalents 4:3), 1170K punktu līdzvērtīgā, augstā izšķirtspējā un 100 % skata lauku. Pateicoties augstajam kadru ātrumam — 60 kadriem sekundē, attēla aizture tiek samazināta līdz minimumam, kas ir piemērota ātri kustīgu objektu uzņemšanai spēcīgā saules gaismā.

Lai fotografēšana būtu vēl radošāka, LUMIX FZ82 fotokamerai pieejama pilna manuālā vadība. Lai kameru varētu noturēt stabili ilgākas fotografēšanas laikā, tika pārveidots arī roktura dizains.

Citas funkcijas
• Bagātīgas radošuma iespējas
Lai radošā brīvība būtu vēl modernāka, fotokamera LUMIX FZ82 ir aprīkota ar uzstādīšanas pamatni un tai ir saderība ar dažādiem papildu piederumiem:
◦ Telefoto konversijas objektīvs (1,7x): DMW-LT55
◦ Tuvplāna objektīvs: DMW-LC55
◦ Konversijas objektīva adapteris: DMW-LA8
◦ MC protektors: DMW-LMCH55
◦ ND filtrs: DMW-LNDH55
◦ PL filtrs: DMW-LPL55
◦ Ārējā zibspuldze: DMW-FL200L (GN20) / DMW-FL360L (GN36) / DMW-FL580L (GN58)
◦ Akumulatoru bloks: DMW-BMB9
◦ Pārnēsāšanas koferis / soma: DMW-BAG2, DMW-CG2, DMW-CZ18

• Vienkārša bezvadu savienojuma izveide ar viedtālruņiem, izmantojot Wi-Fi®
Fotokamerā LUMIX FZ82 ir iekļauta Wi-Fi® savienojamības funkcija (IEEE 802.11 b/g/n), lai nodrošinātu elastīgākas attēlu uzņemšanas iespējas un ar vienkāršu darbību palīdzību ļaujot veikt tūlītēju attēlu kopīgošanu. Izveidojot fotokameras savienojumu ar viedtālruni vai planšetdatoru ar instalētu Panasonic lietotni Panasonic Image App operētājsistēmai iOS/Android, lietotāji var attālināti uzņemt, meklēt un kopīgot attēlus. Tāpat lietotāji var augšupielādēt attēlus no dažādiem sociālo mediju pakalpojumiem.

• AC / USB strāvas uzlāde
Fotokameras akumulatoru var uzlādēt ar AC vai USB, atbilstoši lietotāja ērtībai.

Piezīmes.
• „AVCHD” ir augstas izšķirtspējas (HD) digitālās video ierakstīšanas / atskaņošanas formāts, ko kopīgiem spēkiem izveidojis Panasonic Corporation un Sony Corporation.
• „Dolby” un dubultais „D” simbols ir „Dolby Laboratories” preču zīmes.
• „HDMI”, „HDMI” logotips un „High-Definition Multimedia Interface” ir „HDMI Licensing LLC” preču zīmes vai reģistrētas preču zīmes.
• Visi pārējie uzņēmumu un produktu nosaukumi ir to attiecīgo korporāciju preču zīmes.
• Daži piederumi nav pieejami atsevišķās valstīs.
• Ar autortiesībām aizsargāto ierakstīto vai drukāto materiālu izmantošana citiem mērķiem, izņemot personīgo izklaidi, ir aizliegta, jo var pārkāpt autortiesību īpašnieka tiesības.
• Produktu dizains un specifikācijas var tikt mainīti bez iepriekšēja brīdinājuma.

Avots: panasonic.com