IZCILĀ DIGITĀLĀ VIENA OBJEKTĪVA BEZSPOGUĻU KAMERA LUMIX GH5

Izcilā digitālā viena objektīva bezspoguļu kamera LUMIX GH5 reprezentē visaptverošu evolūciju, piedāvājot pasaulē pirmo 4K 60p/50p, 4:2:2 10 bitu videoierakstīšanu un zibenīgu mobilitāti, ieviešot jaunas inovācijas fotogrāfiskajā un kinematogrāfiskajā kultūrā

Panasonic ar patiesu lepnumu iepazīstina ar jauno LUMIX GH5 – jaunāko un lieliskāko LUMIX G digitālo viena objektīva bezspoguļu kameras modeli, kas balstīts uz četru trešdaļu mikrosistēmas standarta.

Jaunais 20,3 megapikseļu Digital Live MOS sensors bez zemas caurlaides filtra apvienojumā ar jauno Venus dzinēju nodrošina līdz šim augstāko attēla kvalitāti, krāsu atveidi un traucējumu samazinājumu pat maks. ISO 25600 augstas jutības attēlu ierakstīšanā.

5 asu Dual I.S. 2*1 var lepoties ar vēl efektīvāku izplūšanas apspiešanu. Izmantojot jaunu žirosensoru, O.I.S. (optisko attēlu stabilizētāju, 2 asu) un B.I.S. (korpusa attēlu stabilizētāju, 5 asu) tiek smalki ieregulēti, attiecīgi maksimāli izmantojot abu stabilizēšanas sistēmu priekšrocības.[WRG id=3854]Jaunā GH5 ir kārtējo reizi pilnveidota, panākot 4K 60p / 50p sevišķi augstu izšķirtspēju, vienmērīgu videoierakstīšanu – pirmo reizi digitālas viena objektīva bezspoguļu kameras*2 statusā, turklāt bez laika ierobežojuma. Turklāt GH5 pirmo reizi kā digitāla kamera ar maināmiem objektīviem*3 spēj veikt arī 4:2:2 10 bitu 4K 30p / 25p iekšējo videoierakstīšanu, kā arī panākt vēl ticamāku krāsu atveidi. VFR (maināmais kadru ātrums) sniedz lietotājiem iespēju ierakstīt palēninātu / paātrinātu video 4K (60 kadri/s (fps), maks., 2,5 x palēninājums) un FHD (180 kadri/s (fps), maks., 7,5 x palēninājums). Iegādājoties DMW-SFU1 jauninājuma programmatūras atslēgu, GH5 atbilst V-LogL video ierakstīšanai. Jauninājuma programmatūras atslēgas lietojums kamerā aktivizē arī LUT (Look Up Table – atskaites diagrammu), līdz ar to lietotāji var V-LogL ierakstītus video skatīt kamerā. Kamera papildināta arī ar tādiem praktiskiem rīkiem kā viļņformu monitors un vektorskops.

Jaunais Venus dzinējs sniedz papildu jaudu DFD (Depth From Defocus – dziļums defokusēšanas rezultātā) tehnoloģijai*4, kas spēj digitālo signālu apstrādāt sevišķi lielā ātrumā pie maks. 480 kadriem/s. Precīzi analizējot katru atsevišķo kadru, šī tehnoloģija panāk lielākas precizitātes kadru noteikšanu ar minimālu kustības noteikšanas kļūdu, kas attiecīgi sniedz lielāku izsekošanas toleranci pret kustīgiem objektiem. Kontrasta AF un jaunās DFD tehnoloģijas apvienojums sasniedz nozarē augstāko automātiskās fokusēšanas līmeni, proti, aptuveni 0,05 s*5 un 12 (AFS) / 9 (AFC) kadrus/s ātrdarbīgā nepārtrauktajā uzņemšanā. Lai fokusēšana notiktu vēl precīzāk, GH5 kamerā papildus tradicionālajai seju / acu atpazīšanai, izsekojošajai AF, 1 laukuma AF un Pinpoint AF fokusa laukumu skaits ir palielināts no 49 līdz 225.

No jauna pievienotais 6K FOTO*6 sniedz iespēju iemūžināt vērtīgus brīžus ar 30 kadriem/s, izgūstot kadru ar labāko hronometrāžu no 6K nepārtrauktās uzņemšanas faila (ar 4:3 vai 3:2 attiecību), lai to saglabātu kā aptuveni 18 megapikseļiem ekvivalentu augstas izšķirtspējas foto. Arī 4K FOTO ir modernizēts, sniedzot ātrdarbīgas uzņemšanas iespēju ar 60 kadriem/s ar aptuveni 8 megapikseļiem ekvivalentu izšķirtspēju.

Lai padarītu GH5 pietiekami izturīgu pat ļoti intensīva praktiskā lietojuma apstākļos, to veido magnija sakausējuma vienlaidu lējuma priekšējais / aizmugurējais karkass, kas ir ne tikai šļakatu un putekļu drošs, bet arī izturīgs pret sasalšanu līdz pat -10°C temperatūrā. GH5 ir dubults SD atmiņas kartes slots, pirmo reizi LUMIX digitālajā kamerā saderīgs ar ātrdarbības lieljaudas UHS-II. Lietotāji var elastīgi izvēlēties ierakstīšanas metodi no retranslētas ierakstīšanas, dublējuma ierakstīšanas vai piešķīruma ierakstīšanas režīma. Ir nodrošināta HDMI A tipa ligzda.

GH5 ir liels LVF (Live View Finder – tiešais skatu meklētājs) ar satriecoši lielu palielinājuma attiecību, proti, 1,52 x / 0,76 x (35 mm kameras ekvivalents). Augstas precizitātes ātrdarbīgs OLED (Organic Light-Emitting Diode – organisku gaismu izstarojoša diode) displejs nodrošina 3 680 K punktu izšķirtspēju un 100% skata lauku. Papildus dubultajām skalām visu virzienu kursorsvira sniedz intuitīvākas un pielāgojamākas darbības iespēju, kas arī ir pilnīgs jaunums LUMIX G kamerās.

GH5 ietver Bluetooth un Wi-Fi® savienojamību, lai sniegtu elastīgāku uzņemšanas pieredzi un tūlītējas attēlu kopīgošanas iespēju ar vieglu darbību. Saderība ar Bluetooth 4.2 (saukta BLE: Bluetooth Low Energy) sniedz pastāvīga savienojuma iespēju ar viedtālruni/planšetdatoru ar minimālu enerģijas patēriņu. Wi-Fi gadījumā papildus tradicionālajiem 2,4 GHz (IEEE 802.11b/g/n) var izvēlēties 5 GHz (IEEE 802.11ac), kas savienojumu padara vēl drošāku un stabilāku.

Lai paildzinātu akumulatora darbmūžu un nodrošinātu stabilāku tvērumu, iespējams iegādāties jauno akumulatora tverekli DMW-BGGH5 (pārdod atsevišķi). XLR mikrofona adapteris DMW-XLR1 (pārdod atsevišķi) sniedz augstas izšķirtspējas skaņas ierakstīšanas iespēju ar ārēju XLR mikrofonu*7.

GH5 ir ļoti pilnveidota kamera. Funkciju jauninājumi ir plānoti, un pirmais ir Full-HD 4:2:2 10 bitu videoierakstīšanas iespēja, kas būs pieejama, sākot no 2017. gada aprīļa. Tā būs saderīga ar 400 Mbps 4:2:2 10 bitu All-Intra videoierakstīšanu 4K 30p/25p/24p un 200 Mbps All-Intra Full-HD režīmā 2017. gada otrajā pusē. Vienlaikus tiks pievienota augstas izšķirtspējas videoierakstīšana anamorfiskajā režīmā un 4K Hybrid Log Gamma fotostila režīmā, kas iespējos populāro 4K HDR videoierakstīšanu.

Izaicinot visus vispārējos pieņēmumus par to, ko bezspoguļu kamera spēj veikt, līdz ar šīs kameras ieviešanu LUMIX GH sērija ir pārvarējusi virkni pagrieziena punktu. Ietverot virkni inovatīvu sasniegumu attēla kvalitātes, reakcijas un veiktspējas jomā neiedomājami maza izmēra korpusā, jaunā LUMIX GH5 ver durvis uz jaunu fotogrāfiskās un kinematogrāfiskās kultūras līmeni.

*1 5 asu duālo I.S.2 var lietot ar objektīvu H-FS12060 un H-FS14140 (nepieciešams atjaunināt aparātprogrammatūru) no 2017. gada 4. janvāra. Aparātprogrammatūra 5 asu duālā I.S.2 lietojumam ar H-RS100400 tiks izlaista 2017. gada februārī. Jaunieviestie objektīvi: H-ES12060, H-HSA12035, H-HSA35100, H-FSA45200 un H-FSA100300 visi ir saderīgi ar 5 asu duālo I.S.2.
*Digitālas viena objektīva bezspoguļu kameras gadījumā no 2017. gada 4. janvāra.
*4:2:0 8 bitu 4K60p/50p ierakstīšanā SD atmiņas kartē.
*Kontrasta AF ar DFD tehnoloģiju darbojas tikai ar Panasonic četru trešdaļu mikroobjektīviem.
*AFS platajā galā ar H-ES12060 (CIPA).
*“6K FOTO” ir ātrdarbīga nepārtrauktas uzņemšanas funkcija, kurā ir iespējams izgriezt nekustīgu attēlu no 4:3 vai 3:2 video materiāla ar aptuveni 18 megapikseļiem (aptuveni 6000 x 3000 lietderīgo pikseļu skaits), kas veido 6K attēlu.
*Tikai MOV

1. LUMIX kameru vēsturē nepārspēti augsta attēla kvalitāte
LUMIX GH5 apvieno jauno digitālo tiešo MOS sensoru un jauno Venus dzinēju, gūstot visu laiku augstāko attēla kvalitāti LUMIX G digitālo kameru vēsturē. Šis jaunas lielas jutības MOS sensors smalkāku detalizētību panāk, ne tikai kāpinot izšķirtspēju no 16,05 megapikseļiem (GH4) līdz 20,3 megapikseļiem, bet arī noņemot zemas caurlaides filtru.

Arī attēlu procesors Venus dzinējs LUMIX GH5 kamerā ir jauns. Multipixel Luminance Generation atveido skaidrus, asus attēlus, demozaīkas procesa laikā izmantojot 9 x lielāku pikseļu informācijas laukumu un līdz ar to atveidojot precīzas detaļas. Ar Intelligent Detail Processing tiek analizēti ikviena atsevišķa pikseļa raksturlielumi, lai noteiktu, vai pikselis atrodas attēla līdzenajā, detalizētajā vai malas daļā. Pēc tam atbilstoši katra pikseļa raksturlielumiem tiek pielietota optimāla apstrāde. Tā rezultātā tiek iegūts lielas precizitātes, tomēr dabisks attēla salikums ar satriecošām detaļām, apspiežot nedabīgās krāsas attēla malās. Savukārt Three-dimensional Color Control nosaka ne tikai toni un piesātinājumu, bet arī spilgtumu un atbilstoši katra faktora vērtībai piemēro optimālu ieregulējumu. Tādējādi tiek panākts bagātīgs krāsu atveidojums no tumšajām līdz pat spilgtajām attēla daļām. Tradicionālais Multi Process NR (Noise Reduction – traucējumu mazinājums) ir atjaunināts uz High Precision Multi Process NR. To raksturo 4 x traucējumu identificēšanas precizitāte un detaļu saglabāšana pat pēc traucējumu mazināšanas procesa. Tā rezultātā ar lielu skaidrību var uzņemt maks. ISO 25600 lielas jutības foto.

LUMIX GH5 ir iestrādāts 5 asu duālais I.S.(Image Stabilizer – attēla stabilizētājs) 2*1, kas modernizēts, lai nodrošinātu vēl jaudīgāku un efektīvāku izplūduma samazinājumu. Apvienojot O.I.S. (optisko attēlu stabilizētāju, 2 asu) un B.I.S. (korpusa attēlu stabilizētāju, 5 asu), tiek kompensētas lielākas kustības, kas tradicionāli bija nekontrolējamas. LUMIX GH5 ietverts lielas precizitātes žirosensors, kas regulē gan O.I.S./B.I.S. kompensāciju, analizējot fokusa garumu un uzņemšanas apstākļus un sniedzot iespēju lietot, maks., 5–stop lēnāku aizslēga darbības ātrumu*2. Maksimāli izmantojot gan O.I.S, gan B.I.S., priekšrocības ir jūtamas kā platleņķa, tā telefoto uzņēmumos un nelabvēlīgās situācijās, tādās kā fotografēšana nakts laikā vai turot kameru vienā rokā.

5 asu duālais I.S. 2 darbojas gan foto, gan kustīgo attēlu ierakstīšanā, tostarp 4K videoierakstīšanā. Panasonic LUMIX G DSLM (Digital Single Lens Mirrorless – digitālās viena objektīva bezspoguļu) kameras piedāvā plašu digitālo maināmo objektīvu daudzveidību, un lielākā daļa šo objektīvu atbalstīs 5 asu duālo I.S. LUMIX GH5*1. B.I.S. kompensē kameras kustības pat tad, ja tiek lietots objektīvs bez O.I.S. (piem., kineobjektīvs).

*1 5 asu duālo I.S.2 var lietot ar objektīvu H-FS12060 un H-FS14140 (nepieciešams atjaunināt aparātprogrammatūru) no 2017. gada 4. janvāra. Aparātprogrammatūra 5 asu duālā I.S.2 lietojumam ar H-RS100400 tiks izlaista 2017. gada februārī. Jaunieviestie objektīvi: H-ES12060, H-HSA12035, H-HSA35100, H-FSA45200 un H-FSA100300 visi ir saderīgi ar 5 asu duālo I.S.2.
*2 Pamatojoties uz CIPA standartu [kustības/sastinguma virzienā: fokusēšanas attālums f=50-140 mm (35 mm filmu kameras ekvivalents f=100-280 mm), izmantojot H-FS14140.

2. Pasaulē pirmā*1 digitālā viena objektīva bezspoguļu (DSLM) kamera, kas ieraksta 4K 60p / 50p un 4:2:2 10 bitu 4K 30p / 25p atbilstoši profesionālās kvalitātes standartam
LUMIX GH sērija ir radījusi gadsimta vērtu sensāciju savā nozarē, panākot izcilu videoierakstīšanas veiktspēju ar uzlabotām īpašībām, kas atbilst profesionālās kvalitātes līmeņiem un standartiem. Signāla nolasīšanas ātrums jaunajā digitālajā tiešajā MOS sensorā ir paātrināts par, maks., 1,7 x, un jaunais Venus dzinējs apstrādā signālus ar, maks., 1,3 x lielāku ātrumu. Šī sinerģija īsteno 4K 60p/50p sevišķi lielu izšķirtspēju un vienmērīgu videoierakstīšanu pirmo reizi digitālas viena objektīva bezspoguļu kameras vēsturē*1.

Jaunās LUMIX GH5 līmenis ar 4K 60p / 50p videoierakstīšanu ir vēl augstāks. Tā spēj veikt arī iekšēju 4:2:2 10 bitu videoierakstīšanu, kas ir krāsu apakšparaugu ņemšana, kādu parasti izmanto filmu ražošanā, lai panāktu vēl ticamāku krāsu atveidi*2. Lielas jutības MOS sensors un Venus dzinējs īsteno ātrdarbīgu pilno digitālo signālu nolasīšanu, un attēla kvalitāte katrā atsevišķajā kadrā ir izcili augsta. Tiek nolasīti 4K 60p / 50p digitālie signāli pilnā izšķirtspējā, un attēli netiek apgriezti. Tas sniedz iespēju videoierakstīšanā saglabāt tādu pašu fokusa attālumu kā foto uzņemšanā. Ierakstot video vai lietojot elektronisko aizslēgu, ar lielu nolasīšanas ātrumu tiek apspiests arī grozāmais aizslēgs. Lietotāji var brīvi izvēlēties formātu no MOV, MP4, AVCHD Progressive un AVCHD ar visdažādāko kadru ātrumu atbilstoši lietojumam [1. attēls], un ne FHD, ne 4K video nav ierakstīšanas ilguma ierobežojuma. Profesionāli lietotāji visaptverošu vajadzību dēļ var elastīgi izvēlēties sistēmas frekvenci starp 59,94 Hz (23,98 Hz) / 50,00 Hz / 24,00 Hz.

Lai vēl vairāk palielinātu video izteiksmību, LUMIX GH5 ir pieejami dažādi efekti. VFR (Variable Frame Rate – maināms kadru ātrums) sniedz lietotājiem iespēju ierakstīt palēninātu / paātrinātu video 4K (60 kadri/s, maks., 2,5 x palēninājums) un FHD (180 kadri/s, maks., 7,5 x palēninājums) 2. attēls]*3. Minimālais kadru ātrums ātras kustības video ir 2 kadri/s. Kamerā var izveidot arī video ar laika nobīdi. Funkciju klāsts papildināts ar fokusa pārejas funkciju, kas automātiski fokusu pārvieto no viena objekta uz citu atbilstoši iepriekšējam iestatījumam. Šī funkcija var pievienot vizuālu norādi uz mērķa objektu vai kustību statiskā ainā.

Lai gan fotostila režīmā videoierakstīšanas vajadzībām ir pieejami “Cinelike D” un “Cinelike V”, kam ir līdzīgi gamma iestatījumu raksturlielumi filmu ražošanā, saderības dēļ ar HDTV LUMIX GH5 nodrošina “Like709”. “Like709” darbojas arī ceļgalu kontrole. Turklāt Panasonic piedāvā apmaksātu programmatūras jaunināšanas pakalpojumu LUMIX GH5, lai atbalstītu V-LogL videoierakstīšanu, kad iegādājaties jauninātās programmatūras atslēgu DMW-SFU1. Log ierakstīšana nodrošina ārkārtēju pielāgojamību, kā arī plašāku dinamisko krāsu gradācijas diapazonu pēcražošanas procesā, savukārt V-LogL piedāvā log raksturlielumus ar 12 apturēm dinamiskajā diapazonā. Jauninājuma programmatūras atslēgas lietojums kamerā aktivizē LUT (Look Up Table – atskaites diagrammu), līdz ar to lietotāji var V-LogL ierakstītus video skatīt LUMIX GH5.

LUMIX GH5 spēj vienlaicīgi ierakstīt/izvadīt 4:2:2 10 bitu videodatus burtiski jebkurā ierakstīšanas režīmā*4. Lietotājiem ir iespēja izvēlēties datu izvadi ar izvēlnes vai OSD informāciju, izvadot video uz ārēju monitoru, vai bez izvēlnes vai OSD informācijas, izvadot video uz ārēju rakstītāju. Kas attiecas uz ligzdu, ir nodrošināta HDMI A tipa ligzda. Turklāt LUMIX GH5 komplektā ir iekļauts HDMI kabeļa noslēga turētājs, kas nepieļauj kabeļa atvienošanos darba laikā.

LUMIX GH5 piedāvā virkni praktisku funkciju. Atbildot uz profesionālo lietotāju lūgumu, ir pieejams viļņformu monitors un vektorskops. Rec Run vai Free Run skaitīšanas metodēs ir iegults arī ar SMPTE saderīgs laika kods, kas atvieglo vairāku video vai skaņas avotu sinhronizēšanu pēcražošanas darbplūsmā. Spilgtuma līmeni var atlasīt diapazonā 64-1023 / 64-940 / 0-1023 (10 bitu). Synchro Scan režīms apspiež mirgošanu. Tas nodrošina Master Pedestal ieregulēšanu ar ±15 pakāpēm. Pieejamas arī krāsu joslas (SMPTE / EBU / ARIB standarts).

Vēl LUMIX GH5 ir ietverts speciāls mikrofons, kas uzrauga un dzēš mehānisku kustību, piem., B.I.S., radītu troksni kameras un objektīva iekšpusē. Rezultāts ir mehāniskā trokšņa samazinājums par -10 dB, panākot skaidru augstas kvalitātes skaņas ierakstu.

*1 4K 60p/50p (digitālai viena objektīva bezspoguļu kamerai), 4:2:2 10 bitu (digitālai kamerai ar maināmiem objektīviem) no 2017. gada 4. janvāra
*2 4:2:0 8 bitu 4K60p/50p ierakstīšanā SD atmiņas kartē.
*3 24p atskaņošanā. Efekta vērtība ir atkarīga no ierakstīšanas formāta un frekvences.
*4 Ierakstot un izvadot 4K 60p / 50p video vienlaicīgi, tas tiek ierakstīts ar 4:2:0 8 bitiem un izvadīts ar 4:2:2 8 bitiem. Lietotāji var izvēlēties 4:2:2 10 bitus tikai izvadei.

・Par kustīgo attēlu ierakstīšanu / 6K FOTO /4K FOTO ierakstīšanu

– Ierakstot kustīgos attēlus, lietojiet karti ar SD ātruma klasi ar “4. klasi” vai augstāku.
– Ierakstot kustīgos attēlus ar [MP4] [4K] vai [6K FOTO /4K FOTO] režīmā, lietojiet karti ar SD ātruma klasi ar “UHS-I / UHS-II UHS 3. ātruma klasi (U3)”.
(SD ātruma klase ir ātruma standarts nepārtrauktajā rakstīšanā.)
– MP4 kustīgie attēli ar [MP4] [4K] režīmā:
– Lietojot SDHC atmiņas karti: varat turpināt ierakstīšanu bez pārtraukuma pat tad, ja faila lielums pārsniedz 4 GB, taču kustīgo attēlu fails tiks sadalīts un ierakstīts/atskaņots atsevišķi.
– Lietojot SDXC atmiņas karti: varat turpināt ierakstīšanu bez pārtraukuma pat tad, ja faila lielums pārsniedz 96 GB vai 3 stundas  minūtes ilguma ziņā, taču kustīgo attēlu fails tiks sadalīts un ierakstīts/atskaņots atsevišķi.
– MP4 kustīgie attēli ar [MP4] [FHD] [HD] režīmā:
– varat turpināt ierakstīšanu bez pārtraukuma pat tad, ja faila lielums pārsniedz 4 GB vai 30 minūtes ilguma ziņā, taču kustīgo attēlu fails tiks sadalīts un ierakstīts/atskaņots atsevišķi.
– Kad apkārtējās vides temperatūra ir augsta vai tiek veikta nepārtrauktā ierakstīšana, kamera ierakstīšanu var pārtraukt, lai sevi pasargātu. Nogaidiet, līdz kamera atdziest.

・ [4K] video izvades gadījumā lietojiet HDMI kabeli, uz kura ir HDMI logotips un kurš tiek raksturots kā “saderīgs ar K”.

3. Jauna AF sistēma ar modernizētu DFD tehnoloģiju – nekad netiks palaists garām neviens unikāls brīdis
DFD tehnoloģija*1 aprēķina attālumu līdz objektam, izvērtējot 2 attēlus ar atšķirīgu asuma līmeni, vienlaikus izmantojot pašreizējā brīdī izmantotā objektīva optisko raksturlielumu datus. Panasonic kontrasta AF apvienojums ar DFD (Depth From Defocus) tehnoloģiju LUMIX GH5 kamerā kustīga objekta tveršanā un izsekošanā tika vēl vairāk uzlabots, visaptveroši analizējot šāda objekta formu, lielumu un pat kustību.

Pateicoties jaunajam Venus dzinējam, attāluma izmērīšanas laiks līdz objektam ir 6x ātrāks, savukārt attāluma koeficienta noteikšana plaknē vai dziļumā notiek ar 2 x lielāku veiktspēju. Turklāt ir pievienota kustības kompensācijas mikroshēma, attiecīgi panākot lielāku veiktspēju kustīgu objektu izsekošanā. Tas dod iespēju nofiksēt kameru uz mērķa objektiem situācijās, kurās vairāki objekti izdara sarežģītas, neprognozējamas kustības, piemēram, sportā vai brīvā dabā.

Ir uzlabots sensora dziņa darbības ātrums automātiskās fokusēšanas laikā, uzņemot fotoattēlus, lai panāktu 480 kadrus/s, kas ir 2 x ātrāk nekā GH4. Attiecīgi GH5 piedāvā sevišķi ātrdarbīgu AF, proti, aptuveni 0,05 s*2 un 12 (AFS)/9(AFC) kadri/s ātrdarbīgu nepārtraukto uzņemšanu, izmantojot mehānisko aizslēgu pilnas izšķirtspējas režīmā.

Lai fokusēšana notiktu vēl precīzāk, LUMIX GH5 kamerā papildus tradicionālajai seju / acu atpazīšanai, izsekojošajai AF, 1 laukuma AF un Pinpoint AF fokusa laukumu skaits ir palielināts no 49 līdz 225. Lietotāji var izveidot 225 fokusa laukumu grupu un pārvietot vai mainīt tās lielumu atbilstoši savām vēlmēm konkrētās kompozīcijas apstākļos. Visas fokusēšanas darbības ir viegli vadāmas ar jaunpieņemto kursorsviru, kas atrodas īkšķa pozīcijā, turklāt neatraujot skatienu no objekta pat LVF lietojuma laikā vai noņemot pirkstu no aizslēga pogas. LUMIX GH5 ir AF pielāgotie iestatījumi, ar kuriem lietotāji var iestatīt AF jutību, AF laukumu pārslēgšanas jutību un kustīga objekta prognozēšanas līmeni. Bieži lietotās situācijās ir pieejami arī četri iepriekšēji iestatītu parametru kopumi.

Lai nepieļautu gaistošo foto iespēju zaudēšanu, jaunais 6K FOTO*6 sniedz iespēju iemūžināt vērtīgus brīžus ar 30 kadriem/s, izgūstot kadru ar labāko hronometrāžu no 6K nepārtrauktās uzņemšanas faila (ar 4:3 vai 3:2 attiecību), lai to saglabātu kā aptuveni 18 megapikseļiem ekvivalentu augstas izšķirtspējas foto. Arī 4K FOTO ir modernizēts, sniedzot ātrdarbīgas uzņemšanas iespēju ar 60 kadriem/s ar aptuveni 8 megapikseļiem ekvivalentu izšķirtspēju.

6K FOTO / 4K FOTO ietvaros atkarībā no situācijas ir iespējams izvēlēties no trim ekskluzīviem režīmiem; 6K nepārtrauktā uzņemšana / 4K nepārtrauktā uzņemšana, 6K nepārtrauktā uzņemšana (Start/Stop) / 4K nepārtrauktā uzņemšana (Start/Stop) un 6K pirms nepārtrauktā uzņemšana / 4K pirms nepārtrauktā uzņemšana.

Jaunais lielas jutības MOS sensors palīdz apspiest aizslēga grozīšanās efektu. Turklāt Venus dzinējs sniedz iespēju pielietot attēlos pēcierakstīšanas attīrīšanu, lai koriģētu kropļojumus un mazinātu traucējumus, atskaņojot vai izgriežot attēlus no 6K nepārtrauktās uzņemšanas faila / 4K nepārtrauktās uzņemšanas faila, kad tiek kompensēta signāla informācija starp secīgiem kadriem. Tā rezultātā ir ievērojami uzlabota 6K FOTO /4K FOTO uzņēmuma attēla kvalitāte, neraugoties uz to, ka šis uzņēmums veikts ar lielu aizslēga darbības ātrumu augstā jutības līmenī vai panoramēts.

*Kontrasta AF ar DFD tehnoloģiju darbojas tikai ar Panasonic četru trešdaļu mikroobjektīviem.
*AFS platajā galā ar H-ES12060 (CIPA).
*“6K FOTO” ir ātrdarbīga nepārtrauktas uzņemšanas funkcija, kurā ir iespējams izgriezt nekustīgu attēlu no 4:3 vai 3:2 video materiāla ar aptuveni 18 megapikseļiem (aptuveni 6000 x 3000 lietderīgo pikseļu skaits), kas veido 6K attēlu.

4. Ārkārtīga mobilitāte un izturīga konstrukcija intensīvam praktiskajam lietojumam
Lai būtu pietiekami izturīga un lietojama pat ļoti intensīvā praksē, pamatkonstrukciju veido magnija sakausējuma vienlaidu lējuma priekšējais/aizmugurējais karkass. Droša konstrukcija, ikviena salaiduma, skalas un pogas blīvējums LUMIX GH5 padara ne tikai šļakatu un putekļu drošu, bet arī sasaluma drošu līdz pat -10°C  temperatūrā.

LUMIX GH5 ir dubults SD atmiņas kartes slots, pirmo reizi LUMIX digitālajās kamerās saderīgs ar ātrdarbības lieljaudas UHS-II. Lietotāji var elastīgi izvēlēties ierakstīšanas metodi no retranslētas ierakstīšanas, dublējuma ierakstīšanas vai piešķīruma ierakstīšanas režīma. Retranslētās ierakstīšanas režīmā, kad SD atmiņas karte pirmajā slotā būs pilna, dati tiks ierakstīti SD atmiņas kartē otrajā slotā. Dublējuma ierakstīšanas režīmā saturs tiks vienlaicīgi rakstīts abās SD atmiņas kartēs pirmajā un otrajā slotā. Piešķīruma ierakstīšanas režīmā dati tiek automātiski rakstīti SD atmiņas kartē attiecīgajā slotā, vadoties no satura veida – RAW, JPEG, 6K FOTO / 4K FOTO vai 4K video dati. Piemēram, SD atmiņas kartē 1. slotā lietotāji var saglabāt tikai fotoattēlus, savukārt 2. slotā – video. Turklāt abiem slotiem ir piekļuves indikatori, tātad lietotāji, tikai paskatoties, var zināt, kurā SD atmiņas kartē notiek ierakstīšana un kuru var izņemt.

LUMIX GH5 ir liels LVF (Live View Finder – tiešais skatu meklētājs) ar satriecoši lielu palielinājuma attiecību, proti, 1,52x / 0,76x (35 mm kameras ekvivalents). Lielas precizitātes ātrdarbīgs OLED (Organic Light-Emitting Diode – organisku gaismu izstarojoša diode) displejs nodrošina 3 680 K punktu izšķirtspēju un 100% skata lauku. OLED izmantošana LVF nodrošina ātrdarbīgu reakciju ar minimālu laika aizkavi, mazāku par 0,01 s, kā arī 10 000:1 lielu kontrastu izcilas redzamības nolūkā. Ar aptuveni 21 mm acu punktu tā nodrošina teicamu redzamību ar komfortu lietotājiem, kuri nēsā brilles. Redzamība vienmēr ir asa un skaidra no centra līdz pat attēla stūriem. Izmantojot statiska veida skārienvadības sistēmu, 3,2 collu brīva leņķa aizmugurējais monitors ar ekrāna attiecību 3:2 un 1 620 K punktu augstu izšķirtspēju nodrošina aptuveni 100% skata lauku. Tajā tiek izmantota RGB (sarkana / zaļa / zila) un baltā pikseļu struktūra, kas piedāvā pat vēl lielāku redzamību saulainās āra ainās. Monitors ir lokāms uz augšu un leju par aptuveni 20 grādiem, kas attiecīgi atvieglo uzņemšanu no augsta vai zema skata leņķa.

Aizslēga bloks spēj izturēt aptuveni 200 000 ciklus. Tas piedāvā lielāko aizslēga darbības ātrumu, maks., 1/8000 s, gan lai iemūžinātu gaistošus mirkļus un ātri kustīgus objektus, gan lai izmantotu ātrdarbīgu objektīvu ar pilnībā atvērtu diafragmu pat ārpus telpām, iegūstot iespaidīgus defokusētus attēlus. Ārējo zibspuldzi var sinhronizēt ar, maks., 1/250 sekundes aizslēga ātruma.

5. Izvēršamība dažādām darbplūsmām, izvēles piederumi
Wi-Fi 5G Hz (IEEE 802.11ac) / 2,4 GHz (IEEE 802.11b/g/n) un Bluetooth 4.2
LUMIX GH5 ietver Bluetooth un Wi-Fi® savienojamību, lai sniegtu elastīgāku uzņemšanas pieredzi un tūlītējas attēlu kopīgošanas iespēju ar vieglu darbību. Kolīdz kamera ir savienota ar viedtālruni vai planšetdatoru, kurā instalēta Panasonic speciālās lietotnes programmatūra Panasonic Image App, kas paredzēta iOS / Android, lietotāji var uzņemt attēlus, tos pārlūkot un kopīgot attāli. Saderība ar Bluetooth 4.2 (saukta BLE: Bluetooth Low Energy) sniedz pastāvīga savienojuma iespēju ar viedtālruni/planšetdatoru ar minimālu enerģijas patēriņu. Tas sniedz iespēju aktivizēt kameru, izmantojot tikai viedtālruni/planšetdatoru, vai arī automātiski pievienot fotoattēliem GPS ģeotagus. Turklāt LUMIX GH5 kameras iestatījumus var kopēt un bez vadiem pārsūtīt uz citām GH5 kamerām – ja lietojat vairākas GH5 kameras.

Wi-Fi gadījumā papildus tradicionālajam 2,4 GHz (IEEE 802.11b/g/n) darbojas 5 GHz (IEEE 802.11ac). Tas garantē drošu un stabilu savienojumu ne tikai ar viedtālruni/planšetdatoru, bet arī ar citām uz vietas esošām ierīcēm, padarot attālo vadību nevainojamu. Izmantojot 5 GHz joslu, ir palielināts arī foto/video datu pārraides ātrums.

Akumulatora tvereklis DMW-BGGH5
LUMIX DMC-G80 ir saderīga jauno akumulatora tverekli DMW-BGGH5. Izmantojot divus akumulatorus – vienu kamerā un otru tvereklī –, DMW-BGGH5 paildzina akumulatoru kalpošanas laiku ilgstošai uzņemšanai. Arī satvēriens ir ērtāks, pat uzņemot vertikālā leņķī. Turklāt tiek nodrošināta intuitīva darbība ar kursorsviru. Izstrādāts ekskluzīvi LUMIX GH5, DMW-BGGH5 nevainojami atbilst kamerai, un arī tverekļa konstrukcija ir izturīga un šļakatu, putekļu un sasaluma droša.

XLR mikrofona adapteris DMW-XLR1
Mikrofona adapteris DMW-XLR1 iespraužama tipa adapteris XLR mikrofonam augstas kvalitātes stereo skaņas ierakstīšanai. Tas iespējo 4K videoierakstīšanu ar augstas izšķirtspējas 96 kHz / 24 bitu skaņu*. Šī funkcija ir ideāli noderīga lūpu kustību sinhronizācijas ierakstīšanai. Speciāli slēdži sniedz tiešas un ātras regulēšanas iespēju. Var pārslēgt MIC, LINE un kondensatoru.

* Tikai MOV.

6. Aparātprogrammatūras atjauninājumi
LUMIX GH5 ir gatava pilnveides turpinājumam. Funkciju jauninājumu grafiks ir šāds:

2017. gada aprīlis
1.      Full HD 4:2:2 10 bitu videoierakstīšanas iespēja.

2017. gada otrajā pusē
2.      400 Mbps 4:2:2 10 bitu All-Intra videoierakstīšana 4K 30p/25p/24p un 200 Mbps Full-HD.
3.      Augstas izšķirtspējas video ierakstīšana anamorfiskajā režīmā.
4.      4K Hybrid Log Gamma fotostila režīmā, kas iespējo populāro 4K HDR videoierakstīšanu.
5.      USB norobežošana

7. Iespējota jauna uzņemšanas pieredze ar modernizētajām LUMIX tehnoloģijām
LUMIX GH5 ir pēcfokusēšanas funkcija, kas lietotājiem sniedz iespēju izvēlēties fokusa laukumus pat pēc uzņemšanas. Tas ir noderīgi tādās situācijās kā makrouzņemšana, kurā nepieciešama stingra fokusēšana, vai arī mainīgas izteiksmes nolūkā, proti, mainot fokusētos objektus. Šī funkcija tika izstrādāta, apvienojot ātrdarbīgo lielas precizitātes DFD (Depth From Defocus) automātiskās fokusēšanas tehnoloģiju un 6K FOTO / 4K FOTO tehnoloģiju. Tagad pēcfokusēšanas izvēlne ir pieejama režīmu skalā, tātad lietotāji to var aktivizēt ātrāk.

Fokusu likšanas vienu uz otra funkcija sniedz lietotājiem iespēju regulēt lauka dziļumu pēc uzņemšanas, kombinējot vairākus attēlus, kas uzņemti ar kamerā iestatītu pēcfokusēšanas funkciju. Lietotājiem nav jāiestata stingrs fokuss uzņemšanas laikā, u viņi var nodoties attēliem ar tādu defokusēšanas līmeni, kādu vēlas, vai panoramēt fokusētus attēlus, vienkārši izvēloties fokusa laukumu pēc uzņemšanas. Tas ir noderīgi, uzņemot insektu, nelielu aksesuāru u. tml. makrouzņēmumus.

Vēl LUMIX GH5 nodrošina gaismas kompozīcijas funkciju – tā ir jauna 6K FOTO režīma iespēja. Kamera sintezē attēlus, izvēloties un saglabājot spilgtākos pikseļus. Tas savukārt sniedz iespēju bez pūlēm kamerā veidot greznākus, dramatiskākus situāciju attēlus, piem., svētku salūtu vai nakts ainas.

8. Citas funkcijas
Dažādu veidu aizslēgi, no kuriem izvēlēties
Lietotāji var atlasīt aizslēga veidu un darbības ātrumu atkarībā no uzņemšanas situācijas. Ar mehānisko aizslēgu var atbrīvot, maks., 1/8000 s lielu ātrumu. Elektronisko pirmā aizkara aizslēgu var izmantot ar, maks., 1/2000 s aizslēga darbības ātrumu ar minimālu aizslēga triecienu. To var lietot arī ar ārēju zibspuldzi. Pie, maks., 1/16000 sek. ātruma elektronisko aizslēgu var atbrīvot bez trokšņa.

Ekspozīcija / WB / Fokuss / Diafragmas ietvērums
LUMIX GH5 kamerā fokusa ietvērums un diafragmas ietvērums ir jauni tradicionālā ekspozīcijas ietvēruma un WB ietvēruma papildinājumu, tā kā lietotāji labāko uzņēmumu var izvēlēties pēc uzņemšanas. Fokusa ietvērumā ir iespējams uzņemt, maks., 999 attēlus ar dažādiem fokusa punktiem. Diafragmas ietvērumā lietotāji var veikt daudzus uzņēmumus ar atšķirīgu lauka dziļumu.

• “AVCHD” ir augstas izšķirtspējas (HD) digitālais videoierakstīšanas / atskaņošanas formāts, kas izveidots Panasonic Corporation un Sony Corporation sadarbībā.
• “AVCHD Progressive”, “AVCHD”, “AVCHD Progressive” logotips un “AVCHD” logotips ir Panasonic Corporation un Sony Corporation preču zīmes.
• Android un Google Play ir Google Inc. preču zīmes vai reģistrētas preču zīmes.
• IOS ir Cisco preču zīme vai reģistrēta preču zīme ASV un citās valstīs un tiek lietota saskaņā ar licenci.
• HDMI, HDMI logotips un High-Definition Multimedia Interface ir HDMI Licensing LLC preču zīmes vai reģistrētas preču zīmes Amerikas Savienotajās Valstīs un citās valstīs.
• Visi citi uzņēmumu un produktu nosaukumi ir to attiecīgo korporāciju preču zīmes.
• Daži piederumi atsevišķās valstīs var nebūt pieejami.
• Ar autortiesībām aizsargāto ierakstīto vai iespiesto materiālu lietojums kādā citā nolūkā, kas nav personisks, ir aizliegts, jo tādējādi tiek pārkāptas autortiesību turētāja tiesības.
• Dizains un specifikācijas var tikt mainītas bez iepriekšēja paziņojuma.

1. attēls. Videoierakstīšanas formāta matrice

MOV

Augstas izšķirtspējas audio var izvēlēties, tikai lietojot DMW-XLR1 (pārdod atsevišķi).

59.94Hz [C4K] 4096×2160 23,98p, 150 Mbps (4:2:2 10,bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) / 100Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio)
[4K] 3840×2160 59,94p, 150 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio)
29,97p, 400 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
29,97p, 150 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) / 100Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio)
23,98p, 400 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
23,98p, 150 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) / 100Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio)
[Full HD] 1920×1080 59,94p, 200 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
59,94p, 100 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada aprīlī.
59,94p, 100 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio)
29,97p, 200 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
29,97p, 100 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada aprīlī.
29,97p, 100 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio)
23,98p, 200 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
23,98p, 100 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada aprīlī.
23,98p, 100 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio)
50.00Hz [4K] 3840×2160 50,00p, 150 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio)
25,00p, 400 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
25,00p, 150 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) / 100Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio)
[Full HD] 1920×1080 50,00p, 200 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
50,00p, 100 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada aprīlī.
50,00p, 100 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio)
25,00p, 200 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
25,00p, 100 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada aprīlī.
25,00p, 100 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio)
24.00Hz [C4K] 4096×2160 24,00p, 400 Mbps (4:2:2 10,bitu ALL-Intra) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
24,00p, 150 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) / 100Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio)
[4K] 3840×2160 24,00p, 400 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
24,00p, 150 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) / 100Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) LPCM, augstas izšķirtspējas audio)
[Full HD] 1920×1080 24,00p, 200 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM, Augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
24,00p, 100 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada aprīlī.
24,00p, 100 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM, augstas izšķirtspējas audio)
MP4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

59.94Hz [C4K] 4096×2160 23,98p, 400 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM) *Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
23,98p, 150 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM) / 100Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM)
[4K] 3840×2160 59,94p, 150 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM)
29,97p, 400 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
29,97p, 150 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM) / 100Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM) / 100Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (AAC)
23,98p, 400 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
23,98p, 150 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM) / 100Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM) / 100Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (AAC)
[Full HD] 1920×1080 59,94p, 200 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
59,94p, 100 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada aprīlī.
59,94p, 100 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM)
29,97p, 200 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
29,97p, 100 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM) *Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada aprīlī.
29,97p, 100 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM)
23,98p, 200 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
23,98p, 100 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM) *Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada aprīlī.
23,98p, 100 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM)
59,94p, 28 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (AAC)
29,97p, 20 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (AAC)
23,98p, 24 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (AAC)
50.00Hz [4K] 3840×2160 50,00p, 150 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM)
25,00p, 400 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
25,00p, 150 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM) / 100Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM) / 100Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (AAC)
[Full HD] 1920×1080 50,00p, 200 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
50,00p, 100 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM) *Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada aprīlī.
50,00p, 100 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM)
25,00p, 200 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
25,00p, 100 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM) *Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada aprīlī.
25,00p, 100 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM)
50,00p, 28 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (AAC)
25,00p, 20 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (AAC)
24.00Hz

 

[C4K] 4096×2160 24,00p, 400 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
24,00p, 150 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM) / 100Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM)
[4K] 3840×2160 24,00p, 400 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
24,00p, 150 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM) / 100Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM)
[Full HD] 1920×1080 24,00p, 200 Mbps (4:2:2 10 bitu ALL-Intra) (LPCM) * Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada otrajā pusē.
24,00p, 100 Mbps (4:2:2 10 bitu LongGOP) (LPCM) *Aparātprogrammatūra tiks izlaista 2017. gada aprīlī.
24,00p, 100 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (LPCM)
24,00p, 24 Mbps (4:2:0 8 bitu LongGOP) (AAC)
AVCHD Progressive
AVCHD
59.94Hz [Full HD] 1920×1080 59,94p, 28 Mbps (LongGOP) (Dolby)
59,94i, 24 Mbps (LongGOP) (Dolby) (sensora izvade ir 29,97 kadri/s)
59,94i, 17 Mbps (LongGOP) (Dolby) (sensora izvade ir 59,94 kadri/s)
23,98p, 24 Mbps (LongGOP) (Dolby)
50.00Hz [Full HD] 1920×1080 50,00p, 28 Mbps (LongGOP) (Dolby)
50,00i, 24 Mbps (LongGOP) (Dolby) (sensora izvade ir 25,00 kadri/s)
50,00i, 17 Mbps (LongGOP) (Dolby) (sensora izvade ir 50,00 kadri/s)

2. attēls. VFR (maināma kadru ātruma) matrice

59,94 Hz 24,00 Hz 50,00 Hz
29,97 p 23,98 p 24,00 p 25,00 p
Lēna kustība

 

180 kadri/s
168 kadri/s 180 kadri/s
156 kadri/s 175 kadri/s
180  kadri/s 144 kadri/s 150 kadri/s
165 kadri/s 132 kadri/s
150 kadri/s 120 kadri/s 125 kadri/s
135 kadri/s 108 kadri/s 100 kadri/s
120 kadri/s 96 kadri/s 87 kadri/s
105 kadri/s 84 kadri/s 75 kadri/s
90 kadri/s 72 kadri/s 62 kadri/s
75 kadri/s 60 kadri/s* 60 kadri/s*
(tikai 4K)
60 kadri/s* 48 kadri/s* 50 kadri/s*
45 kadri/s* 36 kadri/s* 37 kadri/s*
34 kadri/s* 28 kadri/s* 30 kadri/s*
32 kadri/s* 26 kadri/s* 27 kadri/s*
30 kadri/s* 24 kadri/s* 25 kadri/s*
Ātra kustība 28 kadri/s* 22 kadri/s* 23 kadri/s*
26 kadri/s* 20 kadri/s* 21 kadri/s*
15 kadri/s* 12 kadri/s* 12 kadri/s*
2 kadri/s* 2 kadri/s* 2 kadri/s*

* Ierakstāms 4K.

Avots: panasonic.com

Leave a Reply