SONY PIEDĀVĀ VIRKNI JAUNU HDR PRODUKTU AR PĀRSTEIDZOŠIEM VIZUĀLĀS IZKLAIDES EFEKTIEM

2017. gada Starptautiskajā patērētāju elektronikas izstādē CES 2017, kas sākas Lasvegasā, ASV, 5. janvārī, Sony prezentē jauno produktu līniju, kas pie patērētājiem nonāks jau šogad.

Sony stendā šogad varēs iepazīties ar jaunākajiem piedāvājumiem un risinājumiem ar lielāko uzsvaru uz produktiem ar HDR jeb augsta dinamiskā diapazona tehnoloģiju, kas ievērojami uzlabo attēla kvalitāti. Stenda apmeklētāji varēs izmēģināt virkni Sony jauno produktu, sākot no mājas izklaides ierīcēm, tādām kā 4K HDR televizori un atskaņošanas aprīkojums, kas spēj atskaņot smalki niansētu trīsdimensionālu skaņu, līdz kamerām, projektoriem un spēļu konsolēm – visi šie produkti ir radīti, lai cilvēki varētu baudīt tieši viņiem interesējošo izklaižu saturu, turklāt ar emocionālu aizkustinājumu.

Sony preses konferencē trešdien, 4. janvārī, Sony Corporation prezidents Kazuo Hirai iepazīstināja klātesošos ar aizvien pieaugošo HDR produktu piedāvājumu un saturu, sākot no Sony pirmās 4K BRAVIA® OLED sērijas A1 un turpinot ar produktiem, kas vēl vairāk bagātina lietotāju ikdienas dzīvi, rosina un apmierina zinātkāri, kā arī pastāstīja par uzņēmuma plāniem paplašināt patērētāju elektronikas pasauli.

Preses konferenci iespējams vērot straumējot: www.sony.com/ces

Svarīgākie produkti un prototipi
Sony aprīko ar HDR tehnoloģiju savus vizuālos un audio produktus un tāpat rūpējas par atbilstošu saturu, lai skatītāji varētu vērot attēlus, kas izskatītos tik īsti, kā dzīvē.

Jaunie A1 sērijas BRAVIA OLED televizori ir aprīkoti ar labākajām Sony attēla kvalitātes nodrošināšanas tehnoloģijām, to vidū 4K HDR procesors X1™ Extreme, ar ko aprīkoti arī Sony populārie ZD9 sērijas modeļi. X1 Extreme vēl vairāk akcentē 4K HDR satura vizuālo pievilcību un spēj parādīt pašizgaismojošā OLED paneļa pilnu potenciālu ar īpaši dziļiem melnajiem toņiem un spilgtām krāsām, kas ir pietuvinātākas realitātei kā vēl nekad. A1 sērijas modeļi ir aprīkoti arī ar Sony unikālo akustiskās virsmas tehnoloģiju Acoustic SurfaceTM,, kas liek ekrānam vibrēt un pārraida skaņu tieši no TV ekrāna. Šiem televizoriem nav ierasto skaļruņu pie ekrāna, līdz ar to tie ir ieguvuši pievilcīgu dizainu bez liekiem elementiem. Tā kā skaņa nāk tieši no ekrāna, attēls un skaņa ir ideāli sinhronizēti un pastiprina realitātes izjūtu. Turklāt ideāla skatīšanās ir nodrošināta no jebkuras vietas telpā.

BRAVIA XE93 sērijas 4K HDR televizori ir aprīkoti ar Sony unikālo un moderno aizmugurgaismojuma  tehnoloģiju (Slim Backlight Drive+), kas attēla izteiksmīgumu un kontrastus paceļ vēl augstākā līmenī. Turklāt 4K HDR procesors X1 Extreme ar HDR uzlabošanu paaugstina standarta dinamiskā diapazona (SDR) saturu līdz 4K HDR kvalitātei, un tāpat Sony izmanto arī citas tehnoloģijas, kas uzlabo plaša satura attēlu kvalitāti.  XE93 sērijas modeļi ar X1 Extreme nodrošina 4K HDR vizuālās ekspresijas līmeni ar ārkārtīgi lielu skaidrību, izteiksmīgiem kontrastiem un plašu krāsu paleti.  Šis jaunais BRAVIA televizors, piestiprināts pie sienas, burtiski saplūst ar to, pateicoties modernajam dizainam un formai, jo nekas vairs netraucē skatīties tikai un vienīgi uz attēlu.

Sony stendā CES aplūkojamas ierīces, kas nodrošina 4K HDR pārraidīšanu.  Šeit apmeklētāji varēs novērtēt šīs ierīces darbībā, skatoties BRAVIA televizorā vizuālos materiālus no PlayStation®4 (PS4™) spēlēm, kas atbalsta 4K HDR, tādām kā “Uncharted 4: A Thief’s End”, “Gran Turismo Sport” un “Horizon Zero Dawn”.  Tāpat arī tiks prezentēts Sony jaunais UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray™ atskaņotājs ar visaptverošu, augstas kvalitātes 4K HDR attēlu. Šis atskaņotājs atbalsta augstas izšķirtspējas (Hi-Res) tehnoloģiju un spēj reproducēt smalki niansētu audio saturu, kas atbilst ierakstītajam oriģināla skanējumam.

Sony gatavojas laist klajā virkni jaunu audio aprīkojuma produktu ar absolūti jaunu tehnoloģiju, kas ļauj pilnībā baudīt 4K HDR saturu.  To vidū ir Sony jaunais flagmanis – skaņas panelis HT-ST5000. Šis skaņas panelis atbalsta ne tikai augstu izšķirtspēju (Hi-Res), bet arī Dolby Atmos® jaunākās paaudzes 3D visaptverošās skaņas formātu, kas klausīšanos paceļ jaunā līmenī.  Tam ir arī unikāla Sony skaņu viļņu kontroles tehnoloģija S-Force PRO Front Surround, kas raida skaņu viļņus vajadzīgajā virzienā, lai piepildītu telpu ar jaudīgu skaņu.  Jāpiebilst, ka skaņas profesionāļi no Sony Pictures Entertainment dalījās zināšanās un pieredzē, strādājot pie HT-ST5000, un palīdzēja kalibrēt audio kvalitāti un optimizēt filmu skaņu celiņu atskaņošanai.  Jaunais daudzkanālu integrētais skaņas pastiprinātājs STR-DN1080 ir saderīgs ne tikai ar Hi-Res un Dolby Atmos, bet arī ar DTS:X™, un ģenerē skaņu, kas brīvi plūst trīs dimensijās.  Pastiprinātājs ir aprīkots arī ar citām tehnoloģijām, ieskaitot skaļruņu pārdislocēšanu (Speaker Relocation), kas konstatē optimālus skaņas parametrus pat mājas ierobežotos aprīkojuma apstākļos, Phantom Sound Back, kas rada bagātīgu skaņas ainavu, un ieskandina telpas visus stūrus.

Vēl Sony gatavojas demonstrēt Wi-Fi audio produktus*1 un Android 4K HDR televizorus, kas ir savietojami ar Google Home programmatūru, ko nodrošina Google Assistant.  Ar vienkāršām balss komandām iespējams straumēt mūziku no pieslēgtām audio ierīcēm un atskaņot to vairākās telpās, vai piekļūt YouTube TM un TV mūzikas pakalpojumiem.  Ar šiem balss vadības rīkiem varēs pilnībā iepazīties un izmēģināt tos Sony izstādes stendā.  Visbeidzot, Sony stendā būs apskatāmi prototipi vēl izstrādes procesā esošām divu veidu austiņām ar ārējo skaņu izolāciju, kuras sniegs vēl vairāk brīvības, klausoties ierakstus augstā izšķirtspējā. Vienas no austiņām būs bezvadu, bet otras ar apkakles stīpu.

*1: Bezvadu skaļruņi, mājas teātra sistēmas un daudzkanālu integrētie pastiprinātāji ar iebūvētu Chromecast atbalstu.

Attēlveidošanas produkti un risinājumi
Attēlveidošanas jomā Sony ir strādājis pie virknes jaunu tehnoloģiju un risinājumu, sākot no gaismas avotiem, objektīviem un jauna attēla sensora līdz attēlapstrādei, interneta un bilžu aplūkošanas iespējām.  Šogad Sony stendā būs apskatāmi galvenokārt Sony attēlveidošanas produkti, kas domāti plašam patēriņam.

Jaunais maza attāluma lāzerprojektors VPL-VZ1000ES*2 Ultra-Short Throw ir neliela izmēra un viegli iederas dzīvojamā istabā – ar to skatīties 4K HDR attēlus uz lielā ekrāna būs visīstākā bauda!  Projektors ir aprīkots ar ultra tuvo projicēšanas elementu un spēj projicēt nevainojamu attēlu uz ekrāna pat no aptuveni 15 cm*3 attāluma.

Sony iepazīstinās arī ar jaunajiem attēlveidošanas produktiem, kuru galvenais trumpis ir ātrums.  Tādi ir, piemēram, jaunā bezspoguļa kamera α6500 ar APS-C sensoru, ar kuru iespējams uzņemt līdz pat 11 kadriem sekundē un kas ir aprīkota ar piecu asu attēla stabilizācijas sistēmu un skārienekrāna autofokusēšanu, un premium klases kompakto kameru RX100 V, ar kuru iespējams uzņemt secīgi 24 kadrus sekundē, kā arī veikt superpalēninājuma ierakstus.  No apraides, tostarp sporta tiešraidēm, paredzēta aprīkojuma ar 4K satura radīšanas iespēju Sony izrādīs tādus izcilus un unikālus produktus kā tiešraides kameras sistēmu HDC-4800 ar 4K/8x superpalēninājuma video iespējām un 4K OLED 55” profesionālo monitoru PVM-X550.

Tāpat Sony stendā varēs iepazīties arī ar liela izmēra ekrānu sistēmām, kas veidotas no ekrāna vienībām ar unikālu augstas attēla kvalitātes tehnoloģiju CLEDIS™, kas kā gaismas avotu izmanto gaismas diodes.  Lielajā ekrānā varēs novērtēt izteiksmīgās un bagātīgās krāsas un nokrāsas, vērojot filmas vai vienkārši bildes, kam kvalitātes un iespaidu ziņā neko līdzīgu līdzšinējos ekrānos nav bijis iespējams redzēt.
*2: Šo modeli paredzēts pārdot ASV. Modeļa nosaukums dažādos reģionos atšķirsies.
*3: Attālums no projektora līdz ekrāna virsmai, pieņemot, ka ekrāns ir 100” (16:9).

Spēles un tīklošana
PlayStation®VR ir virtuālās realitātes (VR) sistēma, kas PS4™ paceļ spēli jaunā reālu sajūtu līmenī un padara spēlēšanu vēl iespaidiem bagātāku. Sony stenda apmeklētāji varēs izmēģināt virtuālo braukšanas simulāciju ar “Gran Turismo Sport”, izmantojot PlayStation®VR, kā arī doties virtuālos kosmiskos piedzīvojumos ar “Farpoint” un ar PlayStation®VR ieroci uzveikt ienaidniekus.

Life Space UX ērtākai dzīvei
Life Space UX koncepcija ir paredzēta, lai uzlabotu dzīvi, padarītu to ērtāku un sniegtu līdz šim nebijušas iespējas. Šajā kategorijā Sony pirmo reizi izrādīs jaunu 4K pojektora koncepta modeli ar nosaukumu “ -It’s all here-“, kas piedāvā jaunu pieredzi dažāda satura – grāmatu, filmu un mūzikas – baudīšanā. Protams, šo ierīci var izmantot arī kā parastu projektoru, lai skatītu attēlus uz sienas. Taču tā nosaukums vedina domāt par jauna satura atklāšanas iespēju ar īstu prieku. Piemēram, ar šo projektoru uz sienas var projicēt daudzas grāmatas, izvēlēties vienu, kura jūs interesē, un to pāršķirstīt. Vēl Sony stendā būs apskatāms arī jau klajā laistais maza attāluma projektors 4K Ultra Short Throw, LED spuldzes skaļrunis (LED Bulb Speaker), portatīvais tuva attāluma (Portable Ultra Short Throw Projector) projektors un stikla skaņas skaļrunis (Glass Sound Speaker). Ar konceptu Life Space UX Sony piedāvā jaunu pieredzi un jaunas vērtības, lai jūsu dzīvojamo telpu padarītu aizraujošāku.

Visbeidzot, Sony iepazīstinās arī ar vairākiem projektiem, kuru mērķis ir paplašināt patērētāju elektronikas pasauli. To vidū ir “N” un “T’” konceptu prototipi, kas tapuši zinātnes un attīstības programmas Future Lab Program™ ietvaros, kopā ar patērētājiem veidojot nākotnes dzīvesstilu; daudzpusīgi produkti, kas dzimuši kā jaunu uzņēmumu projekti Sony iekšējā biznesa inkubatorā Seed Acceleration Program; Xperia™ viedie produkti, kas piedāvā jaunus saziņas veidus, autonomie droni jeb bezpilota lidaparāti un mākoņtehnoloģiju datu apstrādes pakalpojumi, ko piedāvā Sony Group filiāluzņēmums Aerosense Inc.

Leave a Reply