PĒDĒJĀ IESPĒJA PIETEIKTIES SONY PASAULES FOTOGRĀFIJAS BALVĀM- 2017. GADA LIELĀKAJĀ FOTOKONKURSĀ PASAULĒ

2016. gada 6. decembris: Atlicis vairs tikai mēnesis līdz noslēdzas pieteikšanās 2017. gada Sony Pasaules fotogrāfijas balvu “Sony World Photography Awards” konkursam, kas notiek jau desmito gadu. Konkursa rīkotāji jau iepazīstina ar jaunākajiem iesniegtajiem darbiem atvērtajā kategorijā un aicina žūrijas locekļus dalīties ar ieteikumiem fotogrāfiem, kuri pretendē uz profesionālās, atvērtās un jauniešu kategorijas balvām, kā arī uz uzvaru nacionālajos konkursos.

Žūrijas locekļu svarīgākie ieteikumi

Konkursa žūrijā ir nozares speciālisti, kuri dalās ar ieteikumiem tiem fotogrāfiem, kuri vēlas iesniegt darbus 2017. gada konkursā.

Rass O’Konels (Russ O’Connell), attēlu redaktors, The Sunday Times Magazine(Lielbritānija) un žūrijas loceklis konkursa profesionāļu kategorijā.
“Gribu, lai man uzreiz aizraujas elpa, kolīdz ieraugu šo portretu – attēlu, kas tūliņ pat izraisītu emocijas, nevis būtu slavena portreta stilizācija vai kāda senāka fotogrāfa stila atdarinājums.”
• Esiet informēti par savu kolēģu darbu un šo konkursu, izmēģiniet spēkus un izvēlieties darbu, kas patiešām izceļas, tomēr ir atbilstošs mūsdienu piesātinātajam tirgum.
• Domājiet komerciāli – skatītājs varētu neuztvert vai pārprast to, kas vienīgi jums pašam liekas īpašs.
• Izvairieties no klišejām.

Fransuāza Kajē (Françoise Callier), programmas direktore, Angkor Photo Festival & Workshops (Francija) un žūrijas locekle konkursa profesionāļu kategorijā
• Tehniski laba attēlu kvalitāte ir absolūta prasība.
• Nekopējiet iepriekšējos konkursa uzvarētājus.
• Man ir svarīgs labs stāsts. Man patīk, ka varu skatīties uz bildēm un saprast, ko tās man vēsta, pat nelasot aprakstu. Gribētu, lai fotogrāfijas runā pašas par sevi.

Damjens Demolders (Damien Demolder), fotogrāfs un žurnālists (Lielbritānija). Konkursa atvērtās un jauniešu kategorijas žūrijas vadītājs.
• Neuzņemiet attēlus, kādi iepriekš jau tūkstošiem reižu uzņemti un kas tikai atdarina un mēģina pārspēt pārējos.
• Jūsu dzīve un pieredze jūs atšķir no visiem citiem, tāpēc izmantojiet savu individuālo skatījumu.

Pieteikšanās konkursam visās kategorijās ir bez maksas vietnē www.worldphoto.org. Termiņi ir šādi:
2017. gada 5. janvāris – atvērtā kategorija – balvas tiks piešķirtas par labākajām atzīto fotogrāfiju autoriem desmit apakškategorijās;
2017. gada 5. janvāris – jauniešu kategorija – balva par labāko fotogrāfiju, ko uzņēmis 12 līdz 19 gadus vecs fotogrāfs;
2017. gada 5. janvāris – nacionālās balvas – tās piešķir par labāko fotogrāfiju 60 valstīs, kas iesniegtas atvērtā konkursa kategorijā;
2017. gada 10. janvāris – profesionāļu kategorija – balvas tiek piešķirtas desmit apakškategorijās.

Uzvarētājus paziņos speciālā ceremonijā 2017. gada 20. aprīlī Londonā. Balvās būs Sony digitālas attēlveidošanas aprīkojums, un paredzētas arī naudas balvas: 25 000 ASV dolāru absolūtajam uzvarētājam profesionāļu kategorijā un 5000 ASV dolāru atvērtā konkursa vispārējam uzvarētājam. Uzvarētāju bildes tiks publicētas 2017. gada labāko fotogrāfiju grāmatā.

Visi uzvarējušie un finālā iekļuvušie darbi tiks izstādīti 2017. gada Pasaules fotogrāfijas balvu speciālajā izstādē Somerseta namā, Londonā, laikā no 21. aprīļa līdz 7. maijam.

Sony Pasaules fotogrāfijas balva, ko iedibinājusi Pasaules fotogrāfijas organizācija (World Photography Organization), ir pasaulē lielākais fotogrāfiju konkurss. 2016. gadā konkursā bija pieteicies rekordliels dalībnieku skaits – izvērtēšanai bija iesniegtas 230 103 fotogrāfijas no 186 valstīm. Par gada labāko fotogrāfu atzina irāņu fotožurnālistu Asgaru Kamze (Asghar Khamseh), bet galveno balvu atvērtajā kategorijā saņēma Keja Nomijama (Kei Nomiyama) no Japānas.

Rezultātu izziņošanas datumi
• 2017. gada 17. janvārī – balvas par izcilu ieguldījumu fotogrāfijā laureāta paziņošana;
• 2017. gada 28. februārī – finālistu paziņošana profesionāļu, atvērtajā, jauniešu un studentu kategorijā;
• 2017. gada 28. martā – atvērtās, jauniešu un nacionālās balvas laureātu paziņošana;
• 2017. gada 20. aprīlī – gada labākā fotogrāfa, profesionāļu kategorijas uzvarētāju paziņošana un visu uzvarētāju – arī atvērtās, jauniešu un studentu kategorijā – godināšana svinīgā ceremonijā Londonā
• No 2017. gada 21. aprīļa līdz 7. maijam – Sony Pasaules fotogrāfijas balvu laureātu izstāde Somerseta namā Londonā.

Par Pasaules fotogrāfijas organizāciju
Pasaules fotogrāfijas organizācija ir globāla platforma fotogrāfijas nozares speciālistiem un interesentiem. Tā darbojas vairāk nekā 180 valstīs, un tās mērķis ir rosināt diskusiju par un ap fotomākslu un godināt labākos fotogrāfus un to darbus no visas pasaules.

Pasaules fotogrāfijas organizācija var lepoties ar to, ka ir izveidojusi ilgstošas attiecības gan ar individuāliem fotogrāfiem, gan vadošajiem nozares partneriem visa pasaulē.

Visa gada garumā tiek rīkoti dažādi ar fotogrāfiju saistīti pasākumi, tādi kā Sony Pasaules fotogrāfijas balvu konkurss (pasaulē lielākais fotokonkurss, kas 2017. gadā svin jau desmito gadskārtu), dažādas tikšanās un sarunas, un arī PHOTOFAIRS starptautiskais mākslas gadatirgus, kas veltīts fotogrāfijai, Šanhajā un Sanfrancisko.[WRG id=3558]

Iesūtīja: Sony Latvija

Leave a Reply