SLĪPUMA MAIŅAS/PĀRBĪDES OBJEKTĪVS PC NIKKOR 19mm f/4E ED

SLĪPUMA MAIŅAS/PĀRBĪDES OBJEKTĪVS PC NIKKOR 19mm f/4E EDPrecīza vadība ar jauno slīpuma maiņas/pārbīdes objektīvu PC NIKKOR 19mm f/4E ED.

Šis ir pirmais PC-NIKKOR objektīvs, kurā ir divi PC rotācijas mehānismi, un tas paver jaunas un plašākas izmantošanas iespējas. Šis objektīvs ir ideāli piemērots arhitektūras, mākslas un ainavu fotografēšanai, tādēļ tas ir kā radīts fotogrāfiem, kuriem ir laba telpas izjūta.

Slīpuma maiņu un pārbīdi var veikt atsevišķi vai kopā, atdarinot lielformāta skatu kameras kustības. Īpaši platais skata leņķis sniedz iespēju attēlot objekta patiesās proporcijas vai kadrā iekļaut vairāk objekta un mazāk priekšplāna. Izstrādātā optika nodrošina izcilu attēla kvalitāti visā kadrā.

PĀRŅEMIET KONTROLI: 19 MM ĪPAŠI PLATA LEŅĶA PC NIKKOR SLĪPUMA MAIŅAS/PĀRBĪDES OBJEKTĪVS
Šis FX formāta manuālā fokusa objektīvs ar perspektīvas kontroli apvieno attēla leņķa izvēles iespēju ar attēla kvalitāti, sniedzot plašu kompozīcijas brīvību. Tā unikālās slīpuma maiņas, pārbīdes un dubultslāņa rotācijas iespējas sniedz jums plašu kontroli pār objektīva fokālo plakni. Ērta pārbīdes veikšana ļauj uzņemt fotogrāfijas, kuras neietekmē saplūšana. Savukārt slīpuma maiņas funkcija sniedz iespēju uzņemt ainavas, kurās ass ir gan priekšplāns, gan fons, un jums nav jāaizver apertūra. 19 mm skata leņķis ir ideāli piemērots lielu objektu un telpu uzņemšanai (pievienojot to DX formāta digitālajai vienobjektīva spoguļkamerai, skata leņķis ir līdzvērtīgs FX/35 mm formāta objektīvam ar 28,5 mm fokusa garumu).

AUGSTA PRECIZITĀTE: LEĢENDĀRĀ NIKKOR KVALITĀTE
Tāpat kā visi NIKKOR objektīvi, arī PC NIKKOR 19mm f/4E ED nodrošina izcili skaidrus un asus attēlus. Unikālā optikas konstrukcija samazina platleņķa objektīviem raksturīgo deformāciju pat kadra malās. Divi asfēriskās lēcas elementi ievērojami samazina komas efektu un citu veidu aberāciju. Kameras 3 īpaši zemas dispersijas stikla elementi samazina aksiālo krāsu aberāciju. Nikon nanokristālu pārklājums gandrīz pilnībā novērš dubultošanos un uzplaiksnījumus visā kadrā — pat fotografējot pretgaismā.

DUBULTSLĀŅA PC ROTĀCIJA: UZŅEMIET ATTĒLUS NO IDEĀLI PIEMĒROTA SĀKUMA PUNKTA
Divi PC rotācijas mehānismi ļauj viegli iemūžināt attēlus, kuri precīzi ataino jūsu redzējumu. Jūs varat griezt objektīvu ap tā asi un neatkarīgi pielāgot slīpuma maiņas un pārbīdes virzienu. Slīpuma maiņu var veikt paralēli vai perpendikulāri pārbīdei — tas ir noderīgi, ja vēlaties izvairīties no trapeces efekta arhitektūras objektu attēlos, neveicot apcirpšanu pēcapstrādes procesā. Visu objektīvu var pagriezt par 90° katrā virzienā ar fiksācijas iedaļām 30° and 60°. Veicot pagriešanu ar slīpuma maiņu attiecībā pret pārbīdi, objektīvu var pagriezt par 90º ar fiksācijas iedaļu 45°. Objektīvu var arī fiksēt pie atzīmes “0” un izmantot kā 19 mm manuālā fokusa objektīvu.

ĒRTA LIETOŠANA: LIELISKS KORPUSS, IZCILA ERGONOMIKA
Izturīgais pārbīdes mehānisms nodrošina ērtu lietošanu, pielāgojot skatpunktu. Nav nepieciešams izmantot pārbīdes fiksēšanas mehānismu, lai fiksētu objektīva pozīciju, tādējādi varat izvairīties no nevajadzīgas kameras kustības. Šis objektīvs ir kompakts un sver aptuveni 885 g. Turklāt tam ir Nikon fluora pārklājums, kas aktīvi aizsargā pret ūdeni, putekļiem un netīrumiem, neietekmējot attēla kvalitāti. Pārklājums ir uzklāts uz objektīva priekšējās lēcas virsmas, un tas atvieglo stikla tīrīšanu, nesabojājot tā virsmu.

TEHNISKIE DATI
Fokusa attālums: 19 mm
Maksimālā apertūra: f/4
Minimālā apertūra: f/32
Objektīva uzbūve: 17 elementi 13 grupās (tostarp 3 ED stikla elementi, 2 asfēriskās lēcas elementi un objektīva elementi ar nanokristālu pārklājumu vai fluora pārklājumu)
Skata leņķis: 97° (73° ar DX formāta kameru)
Minimālais fokusa attālums: 0,25 m (0,9 pēdas) no fokālās plaknes
Maksimālais atveides koeficients: 0,18x
Diafragmas lapiņu skaits: 9 (apaļš diafragmas atvērums)
Perspektīvas kontrole: Horizontāla un vertikāla slīpuma maiņa un pārbīde Pārbīde ±12 mm, slīpuma maiņa ±7,5°
Rotācija: 90° pa kreisi un pa labi ar iedaļām ik pēc 30°
Filtra pierīces izmērs: Filtru pievienošana nav paredzēta
Diametrs x garums (izvirzījums no objektīva savienojuma vietas): Apm. 89 mm maksimālais diametrs × 124 mm (attālums no kameras objektīva uzstādīšanas atloka aprēķināts, pamatojoties uz CIPA vadlīnijām)
Svars: Apm. 885 g (pamatojoties uz CIPA vadlīnijām)
Komplektācijā ietvertie piederumi: Objektīva aizmugures vāciņš LF-4, uzvelkams objektīva priekšējais vāciņš LF-K101, objektīva soma CL-1120

Avots: nikon.lv

Leave a Reply