AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR

AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VRNikon laiž klajā profesionāliem fotogrāfiem piemērotu FX formāta telefoto tālummaiņas objektīvu.

Ātrāks. Vieglāks. Veiklāk izmantojams nekā jebkad iepriekš. Objektīvs AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR uzlabos jūsu spēju uzņemt lieliskus attēlus pat visnelabvēlīgākajos apstākļos.

Kā var uzlabot pilnību? Jāpievērš uzmanība pat vismazākajiem sīkumiem, kas ietekmē darbību reālajā situācijā. Šī atzītā objektīva rūpīgi izstrādātā jaunākā versija ļaus jums būt soli priekšā konkurentiem.

Uzlabotā AF paredzēšana un ekspozīcijas vadība, kā arī režīms VR SPORT kopā nodrošina izcilu sērijveida uzņemšanu. Pilnīgi jaunā optikas konstrukcija nodrošina izcilu visu komponentu darbību. Savukārt Nikon nanokristālu pārklājums efektīvi samazina dubultošanos un uzplaiksnījumus. Konstrukcija ir izturīga un viegla — to nodrošina fluorīta stikla elementa izmantošana.
UZLABOJIET SAVU SNIEGUMU: F/2,8 TELEFOTO TĀLUMMAIŅAS OBJEKTĪVS
Neatkarīgi no tā, vai uzņemat sporta pasākumu, dinamisku darbību, ziņu sižetu vai reportāžu fotogrāfijas, šis FX formāta objektīvs ļaus jums sasniegt jaunas virsotnes. 70–200 mm fokusa garuma diapazons (105–300 mm, izmantojot ar Nikon DX formāta vienobjektīva spoguļkameru) ir piemērots jebkurai situācijai. Ātrdarbīgā f/2,8 apertūra nodrošina izcilu veiktspēju vājā apgaismojumā un nemainīgu ekspozīciju visā tālummaiņas diapazonā. Tuvākais fokusa attālums tagad ir 1,1 m, un maksimālais atveides koeficients ir palielināts no 0,11x līdz 0,21x. Fotogrāfi, kuri savā darbā izmanto Nikon augstas izšķirtspējas attēla sensorus un liela uzņemšanas ātruma digitālās vienobjektīva spoguļkameras, būs gatavi jebkuram uzdevumam.

ASUMS, STABILITĀTE, ĀTRUMS: UZLABOTA VIBRĀCIJU SAMAZINĀŠANA (VR)
Tveriet dinamisku kustību, nezaudējot asumu. Nikon VR samazina kameras drebēšanas iedarbību līdz minimumam un ļauj fotografēt, izmantojot par 4 iedaļām lēnāku aizvara ātrumu nekā bez VR.¹ VR sistēma ir izstrādāta, lai attēli mazāk izplūstu kameras kustību dēļ, un tā tiek aktivizēta brīdī, kad aizvars tiek nospiests līdz pusei, turklāt darbojas klusi. Režīms VR SPORT nodrošina lielāku skatu meklētājā redzamā attēla stabilitāti, fotografējot īpaši ātras kustības vai objektus, kuru kustība nav paredzama. Šis režīms ļauj arī sasniegt līdzīgu kadru uzņemšanas ātrumu, veicot nepārtrauktu uzņemšanu, un minimālo atbrīvošanas laiku, kāds iespējams, ja VR ir izslēgta. Šis objektīvs pat atpazīst, kad tiek izmantots trijkājis, un attiecīgi pielāgo darbību gan parastajā, gan SPORT VR režīmā.

PRECĪZA OBJEKTĪVA UN KAMERAS KOPDARBĪBA: IZCILA AF PAREDZĒŠANA UN EKSPOZĪCIJAS VADĪBA
Šis objektīvs ir radīts izmantošanai ar Nikon ātrajām, profesionālajām digitālajām vienobjektīva spoguļkamerām, un tas ātri un precīzi reaģē uz autofokusa izmaiņām. Tagad varat uzticami paredzēt ātri kustīgu objektu pārvietošanos pat tad, ja tie kustas neparedzami, maina ātrumu vai strauji tuvojas kamerai. Turklāt pilnveidotā AF paredzēšana nav vienīgais uzlabojums. Lielātruma nepārtrauktas uzņemšanas laikā elektromagnētiskās diafragmas mehānisms darbojas saskaņoti ar kameras aizvaru, nodrošinot ātru automātiskās ekspozīcijas vadību un vienlīdz augstu uzņēmumu kvalitāti. Diafragmas lapiņas ar piedziņas mehānismu ir iebūvētas objektīva cilindrā, nodrošinot vienmērīgu un nemainīgu darbību pat lielātruma sērijveida uzņemšanas laikā. Savukārt Nikon klusais viļņu motors (SWM) nodrošina īpaši ātru un īpaši klusu autofokusa darbību ar vienmērīgu manuālo korekciju.

IZCILS VIENDABĪGUMS: OPTIKA NODROŠINA KADRA PRECIZITĀTI LĪDZ PAT TĀ MALAI
Šis objektīvs nodrošina izcilu skaidrību un kontrastu visā kadrā. Salīdzinot ar objektīva iepriekšējo versiju, ir uzlabota visu tā elementu darbība, turklāt ir samazināta augšējā apgaismojuma ietekme. Jaunā optikas konstrukcija palīdz efektīvi novērst krāsu interferenci un krāsu aberāciju, kā arī kontrolēt deformāciju visā tālummaiņas diapazonā. Tajā ir ietverti seši ED stikla elementi, fluorīta objektīva elements un augsta laušanas koeficienta (HRI) elements. Savukārt nanokristālu pārklājums samazina attēla dubultošanos un uzplaiksnījumus, nodrošinot skaidrāku attēlu. Fluorīta stikla dēļ šī jaunā objektīva vieglais korpuss neietekmē attēla kvalitāti.

TEICAMI LĪDZSVAROTS: UZLABOTA LIETOJAMĪBA
Strādājot saspringtos apstākļos, pat sīkumiem ir izšķiroša nozīme. No NIKKOR profesionālajiem telefoto objektīviem pārņemtās konfigurējamās pogas uz cilindra atvieglo funkciju maiņu ar īkšķi objektīva stabilizēšanas laikā. Lai uzlabotu līdzsvaru, tālummaiņas un fokusa gredzena pozīcijas ir mainītas vietām, salīdzinot ar objektīva iepriekšējo versiju, — tālummaiņas gredzens tagad atrodas tuvāk objektīva priekšpusei, tieši zem rokas, līdz ar to tālummaiņas laikā ir vieglāk saglabāt stabilitāti. Arī īpaši apstrādātais tālummaiņas gredzena gumijas pārklājums palīdz saglabāt ciešu satvērienu un vieglāk kontrolēt tālummaiņu, ja fotografējat, neredzot attēla kompozīciju.

GATAVS DARBAM VISDAŽĀDĀKAJOS APSTĀKĻOS: VIEGLS, IZTURĪGS UN UZTICAMS.
Visas objektīva cilindra kustīgās daļas ir izstrādātas, lai izturētu profesionālu lietošanu, un tās ir cieši noslēgtas aizsardzībai pret putekļiem un ūdens pilēm. Turklāt šis atzītais objektīvs ir vieglāks par visiem iepriekšējiem modeļiem, jo jaunais objektīva cilindrs ir izgatavots no magnija sakausējuma, kā arī objektīvā ir izmantoti HRI un fluorīta elementi. Objektīvam ir arī Nikon fluora pārklājums, kas aktīvi aizsargā pret ūdeni, putekļiem un netīrumiem, neietekmējot attēla kvalitāti. Pārklājums ir uzklāts uz objektīva priekšējā un aizmugurējā elementa aizsargstikla, un tas arī atvieglo stikla tīrīšanu, nesabojājot tā virsmu. Lodīšu gultņi trijkāja stiprinājuma gredzenā nodrošina vienmērīgu pāreju starp uzņemšanu vertikālā un horizontālā orientācijā.

TEHNISKIE DATI
Fokusa attālums: 70–200 mm
Maksimālā apertūra: f/2,8, automātiska elektromagnētiski darbināma apertūras vadība
Minimālā apertūra: f/22, automātiska elektromagnētiski darbināma apertūras vadība
Vibrāciju samazināšana: 4,0 iedaļas (režīmā NORMAL, pamatojoties uz CIPA standartiem). Pieejamie režīmi: VR OFF, NORMAL, SPORT. Var izmantot kopā ar trijkājiem (automātiska noteikšana)
Objektīva uzbūve: 22 elementi 18 grupās (tostarp 6 ED stikla elementi, 1 fluorīta objektīva elements un 1 HRI objektīva elements ar nanokristālu pārklājumu vai fluora pārklājumu)
Skata leņķis: 34°20’–12°20′ (22°50’–8°00′ ar DX formāta kameru)
Minimālais fokusa attālums: 1,1 m (3,6 pēdas) no fokālās plaknes. Pieejams fokusa ierobežojuma slēdzis (5 m–∞ vai 1,1 m–∞)
Maksimālais atveides koeficients: 0,21x
Diafragmas lapiņu skaits: 9 (apaļš diafragmas atvērums)
Filtra pierīces izmērs: 77 mm
Diametrs x garums (izvirzījums no objektīva savienojuma vietas): Apm. 88,5 mm maksimālais diametrs × 202,5 mm (attālums no kameras objektīva uzstādīšanas atloka aprēķināts, pamatojoties uz CIPA vadlīnijām)
Svars: Apm. 1430 g (pamatojoties uz CIPA vadlīnijām)
Komplektācijā ietvertie piederumi: Objektīva aizmugures vāciņš LF-4, 77 mm uzliekams objektīva priekšējais vāciņš LC-77, pusmīkstā objektīva soma CL-M2

¹ Parastajā režīmā, pamatojoties uz CIPA standartu.

Avots: nikon.lv

Leave a Reply