JĀŅA DEINATA FOTO IZSTĀDE MINSKĀ “PASAULES MALA”

JĀŅA DEINATA FOTO IZSTĀDE MINSKĀ “PASAULES MALA”

No 14. oktobra līdz 5. novembrim Minskā būs apskatāma Latvijas Fotogrāfijas muzeja organizētā Jāņa Deinata izstāde Pasaules mala, informēja Latvijas Fotogrāfijas muzeja pārstāve Dace Saveiko.

Izstādes atklāšana notiks 14. oktobrī plkst. 18 Baltkrievijas Laikmetīgās mākslas centrā (Minska, Ņekrasova iela 3).

Izstādē Pasaules mala būs redzami vairāki tematiskie cikli, kas būs ietverti 45 fotogrāfijās.

Mākslas zinātnieks Ivars Runkovskis raksta: “Jānis Deinats domā fotogrāfiju ciklos, sērijās. Viņš ir sērijveida fotogrāfs. Nosacīti tie ir cikli II (Ziema), XI (Asfalts), Pasaules mala, Ainas. Tā ir sērijveida domāšana – tuvoties tam, ko nevar nofotografēt. To var darīt bezgalīgi, izmantojot dažādus ceļus.”

“Cilvēka figūriņas Jāņa Deinata “fotogleznās” ir it kā ikdienišķas, bet reizē, zaudējušas “pamatu zem kājām”, izmaina savas proporcijas realitātē un stāsta par kaut kādu smeldzīgu atsvešinātības pasauli,” piebilst Ivars Runkovskis.

Jānis Deinats dzimis 1961. gadā Rīgā. Viņš ir pabeidzis Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijas Kultūras un mākslas zinātņu fakultātes Teātra nodaļu. No 1986. gada darbojies teātrī studijā Nr. 8, bijis fotogrāfs žurnālā Parks, pēc tam strādājis kā neatkarīgais fotogrāfs. Kopš 1997. gada darbojas fotogrāfu apvienībā Fotocentrs, viņa darbi tiek publicēti Latvijas laikrakstos un žurnālos, mākslas grāmatās un katalogos.

Leave a Reply